Баш га брига шта ко каже!

Баш га брига шта ко каже!

4 новембра 2015

TurlakovSlika 67Пише: Слободан Турлаков

После Другог светског рата, скоро све европске земље, постале су демократске парламентарне државе, у којима је по прокламованим Уставима упостављена независна судска, извршна и судска власт.

Како је то било у пракси, не знамо, али знамо да је у бившој Југославији сав њен унутрашњи живот био по вољи једног човека, а у Србији, од 2006, када је благодарећи Црној Гори опет постала Србија, није се много променило у односу на стање за време Тита, а са последњом Владом у потпуности је исто, још и горе, јер је постала зависна у свему од Запада, који је рушењем Берлинског зида  увео тзв. транзицију у свим источним земљама, бившим зависницима растуреног Совјетског Савеза. Ово утолико пре, што је Србија једина земља не само у тзв. региону, заснована на имитирању прокламованих европских вредности, потпуно негирајући своју прошлост и своју националност. Шта више, њен премијер је позивао школе да не уче децу прошлости, већ будућности, по европским узорима.

При том треба се сетити да су у време две Немачке, представници ондашње Европе, непрестано понављали  да се Немачка може ујединити само у оквиру Европе, а десило се супротно Европа се ујединила у оквиру Немачке, постајући  њен апсолутни господар.

За ту и такву  Немачку постоји само једна степеница изнад ње   Америка, у име које и влада Европом. Треба ипак рећи да  између њих постоји потпуна сагласност у свему, али и немачка послушност.

Премијер последње Владе у Србији (пазите, не Српске владе!) не једном је изјавио да се Србијом не може владати без подршке Америке! Уз то,  да ће он свим силама настојати да Немачку доведе на Балкан! А у Првом светском рату изгинуло је преко милион Срба да спрече управо долазак Немаца у Србију и на Балкан!

 „Нећу да кварим пријатељство са Немачком,  пре ћу отићи из владе“.

             А председник државе, „Србија је искрени и отворени партнер Немачке“ Искрен – да, али партнер никад, јер ко је данашња Србија да би била партнер господару Европе!

          И док се у Европи, поводом мигранске најезде, изражава сумња у политичку и државничку видовитост Ангеле Меркел, Вучић брзо изјављује да је „Меркел лидер Европе, и ја сам на њеној страни!“

           Шта ли ће му ово улагивање донети, ускоро ће се видети, мада  немачка канцеларка још увек држи Вучића на косовским уздама. Јадан човек!

          У време кад премијер са Дачићем и  министрима  иде у Москву за коју посету руски посланик Чепутрин изјављује да није уобичајена, да Русија много од ње очекује, а Вучић  да  ће „наши  односи пријатељства и сарадње у будућноси – ако је то могуће – „,сећамо се или чак читамо овакве изјаве:

Гашић: „ сарадња Србије и НАТО кроз програм „Партнерство за мир“  све је интензивнија и садржајнија,“

Гашић, разговарајући са Кирбијем, закључено је да је „Војна сарадња  са САД  доминантна у односу на друге земље. За 2016.  предвиђено је 127 активности  Половина наших војних вежби биће са САД“.

„Војници Србије (26.окт), са Американцима, Албанцима  и Црногорцима,  већ неколико дана,  у центру за обуку  у Немачкој,  припремају се за реализацију  вежбе „Заједничка одлучност V“!

И после неуобичајене посeте Москви, уз  низ потписаних уговора, o којима нисмо много сазнали,  сем да ћемо „набавити  дефанзивно а не офанзивно оружје, јер ми нећемо никада никога нападати“, цео информативни продстор прекрила је посета швајцарског министра образовања, с којим је договорено увођење њиховог дуалног образовања, и уопште како да учимо од њих да радимо, јер „српски идиотски закони  су доношени само зато  да не бисмо радили“, како је изволео изјавити свом госту, наш радни премијер.

Уз разговоре са швајцарским гостом, дошло је до једног од толиких састанка Вучића и Кирбија (3.нов.) и оваква, уобичајена, изјава: „Билатерални односи су у успону. Постоје велике могућности  за унапређење сарадње у свим областима!“

Наравно, сад ће опет оживети прича о седењу на „две столице“, мада ако оне и постоје, на њима се  не седи, већ крај њих се – клечи.

Додуше, с обзиром на Дачићеве димензије, можда би он могао да употреби две столице, мада је и то сумњиво, јер је већ једном изјавио: „Будућност Србије је у НАТО“, што је његов некадашњи  коалициони партнер, Тадић, пре неки дан одлучно поновио!

Јелена Гускова, руски и наш академик, стручњак за Балкан, дала је ових дана један веома индикативан  интервју „Новостима“ у ком је рекла и ово:

„Од тренутка уласка Србије у НАТО, све би се променило у односима између Русије и Србије.

ЕУ непрестано условљава Србију, доводећи је пред тешке одлуке и изборе. И док не оствари своје циљеве, неће престати  са политиком условљавања,  која страховито отежава живот у српској држави.“

Рекла је и једну поражавајућу али истиниту ствар, за  сваку западно оријентисану владу у Србији. Наиме, да „ниједна није успела  да промени осећање народа  који већински воли Русију“. Отуда „за моју земљу , Србија  је јединствен пријатељ у свету. Можда чак једини „

Хвала, гђо Гускова!

На реченој „промени“ заснована су сва западна условљавања Србији, што је ових дана потврдио и проф Миодраг Зец:

 „ЕУ подржава Владу  и Вучића  зато што  мисли  да ће им предати Косово и Републику Српску. Европу не интересује шта се у Србији догађа , већ да се коначно заврши косовски проблем и да се иде у правцу признавања косовске државе. Друго  питање  због кога је ЕУ заинтересована  за нас,  јесте да се што пре угура РС у централизовану Босну.

Влада Србије  са Вучићем има подршку ЕУ јер је процењено  да је спремна  да се остваре та два циља и да истовремено  обезбеди унутрашњу стабилност.

Није проблем што је пропала наша држава. Проблем је што је пропало друштво,  јер друштво ствара државу.

У Србији  млади се питају  има ли смисла бити најбољи ђак  кад се обично они не могу запослити,  а држава им шаље поруку  да се учлане  у партију  како би могли да добију радно место.

Нама је потребно да изградимо друштво а то се мора почети од  обданишта и осн. школе.

На сваку упитност, власт реагује агресивно.“

Јавио се још један угледни професор, др Миладин Шеварлић  пишући у „Геополитици“ о пљачкашкој  распродаји  плодног земљишта у Војводини, огромног  пољопривредног предузећа ПКБ, странцима,  и уз њих Телеком, питајући се, на крају, са чиме ћемо остати, што ствара доходак?

Вучић му је одговорио, „Србија ће бити боља после Вучића, од Србије пре Вучића!“ то јест, ако буде опште опстала и постојала.

Тада ће се коначно знати и признати да је ова данашња држава била  заснована на преварама и лажима.

Тако се  пре две године навелико писало и причало о изградњи брзе пруге Београд – Будимпешта, која је требало овог септембра да почне да се гради, Ми смо и тада писали и сад то понављамо да је нама потребнија брза пруга  Ниш – Београд, јер је то жила куцавица Србије.

 Али, ништа од свега тога, на српским пругама возови саобраћају спорије но кад су 1884. пуштене у  промет. Додуше, Зорана Михајловић је изјавила да ће ове године бити обновљено 100 км. железничких пруга.

Онда је објављено да ће 23. нов.2013. доћи кинески стручњаци и заједно са ондашњим министром саобраћаја Антићем, обићи цели трасу од 400 км, и да ће кад пруга буде завршена, возови од Београда до Пеште возити само три сата. Дошло је до састанка кинеске и српске делегације са надлежнима из Мађарске и Србије.

Касније, после реконструкције владе Србије, када је министар саобраћаја постала Зорана Михајловић, она је рекла:„Пруга Београд – Будимпешта неће завршити као Јужни ток. Ово је озбиљна ствар. И биће готова за 2 ½ године“

Време је истекло, о томе се ћути. Чак и са мађарске стране, ваљда и зато, што су заузети дизањем жичаних препрека на путу мигранатаа ми, опет, изградњом прихватилишта за мигранте, у која су ушла, пишу – тајно! – и  напуштене касарне (краља Милана), које нису преправљане и прилагођиване кад су наше избеглице бежале из Хрватске! Али, за ово садашње преправљање Вучић добија аплаузе из Европе, мада не и улазницу за ЕУ, која је резервисана за признавање Косова.

Било је речи и о продаји станова на кулама Београда на води, да постоји велико интересовање, и да је за један дан отишло преко 70% станова.

Међутим, нису продавани станови, већ  је вршено њихово резервисање,а уговори за те резервације плаћали су се 1.000 евра, неповратних.

Уговори, пак, нису виђени. А паре, ваљда јесу.

Ко ће сад ту кога да превари и слаже, млади ће видети и дочекати. То јест, ако су они били ти који су улетели у те „резервације“ са 1.000 евра..

Тек, како данас стоје ствари, ништа се не зна сигурно и извесно, сем, како  је лепо, ту скоро, неко рекао „СНС нема алтернативу“, па дакле ни Вучић, који себи осионо све дозвољава, само да би се допао западним газдама. Испуњавајући све налоге, чак далеко више него што они траже.

Али, ових дана десило се чудо. Одбио је да испуни одобрење ММФ-а за повишење разбојнички смањених пензија. Но, и то је додворавање и настојање да се допадне заговорницима штедње из ЕУ.

Међутим, он неће да повећава пензије до максимума које је одобрио ММФ!

 „Ето, ја нећу!

 Мало ко би овако отворено то рекао, али он се понаша одговорно  и  води рачуна о интересима земље. Не интересује ме  ко ће да гласа за мене, као што је то било деценијама, када се само мислило како да се тиме сачува радно место, а не посао и конкурентност на тржишту!“.

Наравно, њега не интересује, нити погађа оно што је објавило Удружење синдиката пензионера, да је ужасна беда овладала у редовима тих људи, од којих је разбојнички отет део пензије који представља њихову радом стечену имовину, те није чудо што је, по евиденцији реченог Синдиката, ове године, међу њима више од 26% смртних случајева, него ранијих година.

Требало би рећи Вучићу да се и са овим похвали, и да је и то последица и доказ његове бриге за будућност земље!

Бивши министар Саша Радуловић изјавио је пре неког времена, да ће стати на страну опљачканих пензионера, и тужити државу Стразбуру за отимање оног што је њеним Уставом загарантована и неотуђива имовина.

Кажу да ће то исто учинити и поменуто Удружење пензионера Србије.

Било би добро и поштено, да државу Србију заступа на суду у Стразбуру лично Вучић, као дипломирани правник, додуше  без судског испита.. И да тамо потврди оно што сваког часа изјављује, да је „Србија  једна од најугледнијих земаља Југоисточне Европе“.

Ко зна, можда он сматра да ово брже слање пензионера на онај свет, такође спада у ту најугледност.

Аферим!

Да завршимо.

Вучић је у Москви, где је рекао  да  су „Србија и Русија  пријатељи на рационалним основама“ (на емоционалним он је са Америком и Немачком), изјавио  да је очигледно  да неко улаже много напора  у дестабилизацију  односа на Западном Балкану . Он зна  и које су то снаге, али неће о томе говорити.  У оквиру раста тих тенѕија  на Балкану,  покушаји су дестабилизације  у подгорици, Скопљу и приштини, с намером да се пренесу  на Бања Луку, сарајево и београд.

Зашто бих ја о томе говорио јавно, Довољно је да знам ја, да зна моја влада, и да предузима кораке“.

Десет дана касније, 3.нов., Меркел ће бити конкретнија од свог пулена,  тврдећи  да „постоји опасност оружаних сукоба  на Балкану, кроз који пролази већина избеглица, у случају да Немачка затвори границу са Аустријом.“

Ако она то зна, зашто би онда затварала границу са Аустријом?

Срећом, руски специјалци, како је јављено, ће доћи да помогну нашој полицији да. међу мигрантима, открију терористе.

И шта ће онда бити? Хоће ли их Немачка прихватити или ће их својим авионима пренети у Сирију, одакле их је лично Меркел позвала у Немачку, ко у обећану земљу.

KOMENTARI3 коментара

  1. Goran says:

    Svaka cast za komentar , pravo u srz. Gospodine Slobodan , Srbi bi bili bezbjedan narod kada bi imali vodu sa razmisljanjima kao sto ste vi. Ovi klovnovi unistise i susjedne , a ne samo svoju zemlju ! Ponekad se pitam , dali oni katkada dodu svijesti, i razmisljaju kako i na koji nacin ce da se izvuku iz svih zlodjela koje su pocinili i jos uvijek uporno cine ,,,, ili su mozda stvarno uvjereni da cine dobrobit svom narodu ? Nema sta , odlikuju se jednom zajednickom odlikom , ,vrsni su kriminalci . Vrijeme ce pokazati svoje, samo mi je zao zrtava koje su ocigledno na pomolu ,,,

  2. Nada says:

    Clanak je dobar ali nije jedini.Stalno se pise i kuka ali se nista ne preduzima.Ako je narod toliko ne zadovoljan,ako je vlada toliko losa,kao sto jeste,zasto vlada tolika pasivnost?Kako narod moze psmatrati i ucestvovati u svim tim nevoljama?Penzioneri gladni i umiru,masa mladih ne zaposleno,rasprodaje se imovina,zemlja se rasprodaje i naseljava muslimanskim zivljem,nemiri u Sandzaku,Vojvodina se sprema za otcjepljenje,Kosovo se gubi ili je vec izgubljeno itd,itd.......Patriotske partije aktivne?(mediji puni njihovih aktivnosti,putovanja,sastanaka,).Pojave se pa nestanu,narod gundja i nesto ceka.Vlada i Vucic i kompanija pravi poteze kao da su drzava i narod njihovo vlasnistvo i "on tako hoce,on je tako odlucio,on voli i cijeni gdj.Merkel,on moze da proda sta hoce i kome hoce,on ce naseliti Srbiju izbjeglicama jer je on human?on ce uzeti kredit od MMF i to koliko on hoce a penzije nece povecati jer on tako hoce,on ce ili nece odrzati referendum kada on odluci itd.itd....Sta se desava u toj zemlji?Zasto su svi uspavani?Gdje su patriote,masa,ciljevi,duhovnici?Izgleda da su svi ucesnici "farme"i sta ti ja znam kakvih rijalitija,pinkovih zvjezdica ili mladih sponzorusa.Samo vi svi,kao ovce,cekajte u redu za klanje.Jedina osoba koja je svjesna globalne situacije je Putin.Ali da li Putin moze spasiti tu veliku masu ameba,preveliki je to teret na njegovim ledjima!!!!!!

  3. златиборски ован says:

    НАДО, овде се окушава приближити највероватнији истини, поменутог феномена: https://tinyurl.com/nzj7rlm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u