БЕЛА КУЋА НАЈАВЉУЈЕ РАТ: Америка спрема велики напад на СИРИЈУ

BELA KUĆA NAJAVLJUJE RAT: Amerika sprema veliki napad na SIRIJU

2 februara 2018

Bela kuća je praktično najavila vojnu intervenciju protiv Sirijske arapske armije i Bašara al Asada u Siriji.

Predsednik SAD Donald Tramp spreman je da naredi novu vojnu akciju protiv Sirijske arapske armije (SAA), kako bi predupredio moguće napade hemijskim oružjem, izjavio je neimenovani američki zvaničnik, prenosi Rojters.

– Zadržavamo pravo na korišćenje vojne sile kako bi sprečili i predupredili korišćenje hemijskog oružja, naveo je američki zvaničnik na pres brifingu u Beloj kući, prenela je britanska agencija.

Uz to, on optužuje SAA da razvija nove vrste hemijskog oružja i tvrdi da su ga sirijske snage, u manjem obimu, koristile i nakon „incidenta“ u Kan Šejkunu 4. aprila 2017, nakon čega je „tomahavcima“ zasut sirijski vojni aerodrom Šejrat.

Ne zaustavljajući se na tome, zvaničnik američke administracije optužio je vlasti u Damasku i da su sakrile deo hemijskog oružja koje je „navodno uništeno pod rusko-američkim dogovorom iz 2014“.

Tvrdnje i optužbe, ipak, nije potkrepio nikakvim dokazima, niti čak njihovom naznakom.

Tokom „brifinga“, novinarima se obratio i drugi američki zvaničnik, nadmašujući reči svog prethodnika. On je, kako navodi Rojters, upozorio da sirijsko hemijsko oružje može stići i do američkih obala, ukoliko SAD i međunarodna zajednica ne pojačaju pritisak na Bašara al Asada.

Ne može, a da se ne primeti da američke optužbe i upozorenja previše liče na ona iznošena prema Sadamu Huseinu i Iraku pred invaziju 2003…

(Pravda)

KOMENTARI13 komentara

 1. Zbunjen says:

  Ma ko će stalno da pravi filmove i izmišlja napade hemijskim oružjem, jednostavno ispališ stotinjak tomahavka da preduprijediš napade hemijskim oružjem. Nema snimaka, nema dokaza jer napad nije ni bio a nije bio jer su ga oni preduprijedili.

 2. goran says:

  Dokaz da Putin nije nista postigao, prave od njega majmuna. Jedini odgovor je ugroziti bitne tacne americke sigurnosti. One koje su u blizini Amerike. Ali, Putin za to nema snage. On ce cekati da bude napadnut. Koja iluzija taj Putin. Kad ovo kazem, reci cu i to da ne podrzavam nijednig njegovog konkurenta na sledecim izborima jer su svi oni jos gori od njega. Mene zanima Rusija, a oni su samo figure cije je trajanje ograniceno.

  • Strahinja says:

   Ti si "Gorane" domacin na ovom sajtu i predvodnik mrznje prema Caru Putinu ...Bojim se da se iz tog tvog pseudonima krije neki "sulja" ili "vragec"... Hajde u kucicu i pusti ti Rusiju, odnosno nemoj je samo ti braniti... Sve ide u dobrom pravcu, pa si zato nervozan...

   • goran says:

    Nikada ne govorim o Putinu, o njemu ce reci rec istorija. Govorim samo o pojedinim postupcima, onako kako su prezentovani u pojedinim tekstovima. Dakle, reagujem samo na konkretne poteze, izjave... To radim i na primeru drugih licnosti o kojima citam vesti. Dakle, trudim se da imam kriticku distancu prema konkretnim postupcima, umesto da unapred navijam za odredjenu licnost ili ideju, sto mislim da je odlika infantilne svesti. Ono sto je u tvom komentaru ocito je da poistovecujes Rusiju i Putina, sto je nevidjeni amaterizam. Putin ce otici, a Rusija ostati. To su dva nivoa. Vec sam na ovom forumu pisao da kod nas ima samo putinofila, ali vrlo malo rusofila. Mi smo, uopste, prilicno neprosvecen narod.

  • padre says:

   Da nisi ti malo uranio?Amerikanci su i napravili "rusku listu", paje ne koriste!Prvo da vidimo, ako smeju da jih napadnu!Nego sad je već svimajasno, kako oni to rade, zarate, ne postignu ništa i proglase pobedu, pa se vrate kući!Tako su oni "pobedili" u Vietnamu, Avganistanu, Iraku, sad moraju još da proglase "pobedu" u Siriji i gotovo!Kera, koji mnogo laje, niko se ne plaši!

 3. Batina says:

  Psina laje a dokle ce ne zna se.

 4. Lazar says:

  Još samo da se Putin i Šojgu slože sa tim planom...

 5. Branko says:

  Da bi silna američka vojna mehanizacija i tehnika uopšte mogla da radi, da vozi i leti, treba im nafta, koje sami nemaju dovoljno pa je moraju uvoziti, a uvoze je uglavnom i najvećim delom iz Saudijske Arabije, o kojoj ovise. Želim reći da američkom vojnom mašinerijom ne upravljaju nikakvi Rotšildi i Rokfeleri nego Saudijska monarhija. To silno bogatstvo saudijske monarhije i američkih milijardera je toliko isprepleteno i povezano da se njihovo obostrano interesno savezništvo može pokidati jedino kad usled nepredviđenih okolnosti te dve imperije propadnu, to jeste, kad nafta i dolar postanu bezvredni. To se neće još dogoditi, pa u međuvremenu kupuju vreme i procenjuju, menjaju planove, trase i rute, zavlače i odugovlače. U SA se desio i tihi državni udar kojeg je izvela struja lojalna Vašingtonu i sa scene uklonila sve što nije lojalno, sve potencijalne prestolonaslednike i prinčeve od uticaja u narodu. Poseta kralja Salmana Putinu je značilo samo opipavanje pulsa, njuškanje i zavođenje, sve, samo ne prijateljski poset. Zato mislim da saudijci u prvom redu, zatim amerikanci, nikada nisu prihvatili kapitlaciju na Bliskom Istoku, pogotovo u Siriji, najvažnijoj geopolitičkoj tački današnjice.

  • goran says:

   M, kako da ne, Amerikom ne vladaju mocni jevrejski krugovi, nego palestinska deca, negde od deset do dvanaest godina.

 6. Velika Metla says:

  To je isto hemijsko orućje koje je navodno bilo u Iraku,Libiji,a koje još uvek traže,i nikako da ga nađu! Ja da sam na Bašarovom mestu to hemijsko orućje bih izručio čemerikancima direktno u facu,i tako bih ih poštedeo muke oko traženja toga istoga oružja! Što da ne bude human pa ih poštedi frke oko traženja? Ovako im ga isporučih,i završio si dve stvari odjednom!

 7. Velika Metla says:

  To je isto hemijsko oružje koje je navodno bilo u Iraku,Libiji,a koje još uvek traže,i nikako da ga nađu! Ja da sam na Bašarovom mestu to hemijsko oružje bih izručio čemerikancima direktno u facu,i tako bih ih poštedeo muke oko traženja toga istoga oružja! Što da ne bude human pa ih poštedi frke oko traženja? Ovako im ga isporučih,i završio si dve stvari odjednom!

  • goran says:

   Nema Asad sta da isporuci, to su unistili Izraelci koji vec nekoliko godina gadjaju njegiva vojna postrojenja. A ni Putin to ne bi dozvolio, on je u Siriji samo zato da brani izraelske granice.

   • Velika Metla says:

    Goran,pravoslavce su bezbroj puta preveli žedne preko vode,pa me ne bi iznenadilo da to bude i ovoga puta! A taj prevoz preko vode su samo pravoslavci platili papreno! I onda umesto da zmiju stuču u gnezdu i u glavu oni opraštaju! I onda opet čuđenje zašto se sve ponavlja? Ponavljaće se sve dok se ne odradi posao do kraja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *