Бела кућа објавила шта је Трампов син разговарао са руском правницом

Bela kuća objavila šta je Trampov sin razgovarao sa ruskom pravnicom

18 jula 2017

Sin američkog predsednika Donald Tramp Mlađi i pravnica iz Rusije Natalija Veseljnicka na sastanku su razgovarali samo o pitanju usvajanja dece i „zakonu Magnicki“, izjavio je na brifingu portparol Bele kuće Šon Spajser.

„Koliko mi znamo, (na sastanku) se nije desilo ništa što bi moglo dovesti do zaključka da je razgovarano o nečemu drugom osim usvajanju dece i ’zakonu Magnicki‘“, rekao je Spajser.

Poslednjih dana u SAD se razvio skandal o Donaldu Trampu Mlađem. Mediji su saznali da se on 2016. sastao sa ruskom advokaticom Natalijom Veseljnickom, koja navodno „ima veze u Kremlju“ i koja je obećala da će mu dati kompromitujuće informacije o bivšoj američkoj predsedničkoj kandidatkinji Hilari Klinton. Tramp Mlađi je izjavio da Veseljnicka nije imala nikakve značajne informacije. Prema njegovim rečima, na sastanku je razmatran problem usvajanja dece, što je i bio cilj razgovora, a navodno postojanje kompromitujućih informacija iskorišćeno je samo kao „izgovor za sastanak“.

Veseljnicka je izjavila da nikada nije radila za rusku vladu. Ona je takođe demantovala da je imala bilo kakve informacije o Klintonovoj.

(Sputnjik)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *