Bela kuća ostala „bez teksta“ pred podacima vojnog vrha Rusije o rušenju malezijskog Boing

Bela kuća ostala „bez teksta“ pred podacima vojnog vrha Rusije o rušenju malezijskog Boing

22 jula 2014

WhiteHouseStejt department – nastojeći da zaštiti SAD od neprijatnih pitanja koja su povodom katastrofe malezijskog aviona u toku dana stizala iz Moskve – saopštio je da „ruskim izjavama” ne treba verovati zato što se Rusija bavi „dezinformacijama i propagandom”.

Portparol Stejt departmenta, Meri Harf, čak je saopštila da američke vlasti nemaju nameru da odgovaraju na pitanja Generalštaba Rusije.

Pritom je podvukla da se pozicija SAD ni u čemu nije izmenila: da zvanični Vašington i dalje smatra da su separatisti raspolagali raketnim sistemom „Buk” i da je na malezijski avion pucano sa teritorije pod kontrolom separatista.

Harf je ponovila optužbu na račun Rusije da je „separatistima” isporučivala vojnu opremu, uključujući i sredstva PVO. Ne navodeći nikakve dokaze, jednostavno je rekla: „Mi o tome imamo veoma mnogo informacija”.

Jedino je precizirala da „separatisti” sistemom „Buk” raspolažu bar od 14. jula. Odgovarajući na novinarsko pitanje – hoće li biti objavljeni podaci na osnovu kojih ona izlazi sa takvim tvrdnjama – Harf je rekla: „Na žalost, nemam ovlašćenje da otkrijem podatke kojima raspolažemo”.

Koji trenutak kasnije, ipak je naglasila da bi američki obaveštajni podaci o obaranju Boinga 777 na istoku Ukrajine mogli da budu objavljeni kasnije.

Ponovivši optužbu da se Rusiji povodom Ukrajine i Boinga 777 ne može verovati i da se Rusija navodno bavi „dezinformacijama i propagandom”, Harf je dodala: „A mi (SAD) ne plasiramo propagandu i ne bavimo se stalnim dezinformacijama o onome što se događa. Ne može se jednako verovati nama i Rusiji kada javno govorimo o onome što se događa u Ukrajini”.

I portparol Bele kuće, Džoš Ernest, najavio je mogućnost da SAD obnaroduju svoje obaveštajne ocene povodom udesa malezijskog Boinga.

„Ja sada ne mogu da iznesem konkretne ocene naših obaveštajnih službi. Prirodno, moguće je da ćemo biti u stanju da to uradimo narednih dana”, istakao je Ernest.

Zamoljen da prokomentariše podatke koje je danas saopštio vojni vrh Rusije, Ernest ne samo da nije imao šta da kaže, nego je i ponovio deo američkih optužbi na račun Moskve:

„Rusija nastavlja da isporučuje teško naoružanje separatistima i da ih obučava da ga koriste, uključujući i rukovanje zenitno-raketnim sistemima. Prema našim podacima pripadnici ukrajinske armije nisu koristili zenitno-raketne sisteme. Izjave Rusije kojima se to tvrdi izraz su očajanja i u njih je sve teže poverovati”.

KOMENTARI14 komentara

 1. Spasoje says:

  Sve okolo pa na ćoše odgovori zločinaca iz amerike.Kupuju vreme da bi lažne njihove podatke i tvrdnje objavili,što neće moći pobiti pravu istinu koju su istakli vojni vrh Rusije.Govori istinu i samo istinu i BOg će vas podržati predsjedniče -CARE PUTINE.

 2. mihailo milošević says:

  pa nije odgovor u tome dali pobunjenici imaju oružje sistemom "Buk" , i da imaju nije to dokaz da su oni srušili avion tim oružjem , Bjela kuća na taj način želi prikriti istinu o rušenju aviona

 3. LJuba says:

  Irak Libija Jugoslavija-Srbija "GOVNA GEBELSOVSKA"najgore vrste.Smradovi Američki najveći teroristi prokleti bili....

 4. Za Srbiju says:

  "Bela kuća ostala “bez teksta” pred podacima vojnog vrha Rusije o rušenju malezijskog Boing" Ovaj naslov je smešan i ne stoji. Bela kuća kevće i ponavlja mantru. Nikada oni neće ostati bez teksta, jer laži nemaju granica, a Bela kuća nema stida i dostojanstva.

 5. nebojsa says:

  Upravo su anglosaksonci zahvaljujući medijima i dezinformacijama postali vodeća sila na svetu,iako im po prirodi stvari, nikada takvo mesto ne može pripadati .. Nisu oni bez medija i propagande niko i ništa,druge narode guraju da se bore za anglosaksonske okupatorske interese.. Nadam se da im se bliži kraj,a radujem se što je Putin na čelu Rusije ..

 6. Ranko says:

  Rusija ne naoružava seperatiste vec svoj narod dase moze braniti od fašizma,ako treba nekajim daju i atomsku i toje normalno

 7. GoGo says:

  11/9 - 2

 8. Zlatomir Stamenic says:

  Za Srbiju, SVE SI UGLAVNOM LEPO REKAO,SLOŽIO BIH SE SA TOBOM. SAMO NEMOJ KORISTITI NAZIVE ZA KOJE NEZNAŠ ZNAČENJE I SMISAO. MANTRA I NJENO ZNAČENJE JE NEŠTO ŠTO NE PRISTAJE UZ OVAJ TEKST. POZDRAV I SVU SREĆU TI ŽELIM... OMMM

 9. Enky says:

  Mislim,da bi trebalo bombardovati vatikan i pohvatati i zatvoriti Rokfelerove,Rotšildove,Šifove,Morganove i spasiti ljudsku civilizaciju!

 10. Savle says:

  Šta reče, ono, Ker ili kako se veće kaže ?

 11. MickoNYC says:

  Majstori ,propagande, lazi i podmetanja.Majstori satanizacije licnosti ,drzava i celih naroda. Gebels,je za njih bio malo dete. pri tom ,gvozdena zavesa, sto se tice medija ,novinarstva i informacija.Ovi sad u Rusiji ,su separatisti,pobunjenici,i teroristi, a siptari na Kosovu (UCK) su bili borci za slobodu....sve je stvar njihovih interesa. Rusija mora jos agresivnije da svetu predstavlja istinu i dokaze koje poseduje. Usput procitah sta "Enky" pise....to je to !

 12. zoran miljkovic says:

  Mislim,da bi trebalo bombardovati vatikan i pohvatati i zatvoriti Rokfelerove,Rotšildove,Šifove,Morganove i spasiti ljudsku civilizaciju! Ko zna...on zna...Ko ne zna,mora da se potrudi i da procita...Ako nece da zna i gura glavu u pesak,on i zasluzuje da mu se glava nalazi u pesku a zadnjica u vazduhu...

 13. istina says:

  Kakva BELA kuca,ako BOG da bice CRNA KUCA,ili ZUTA KUCA.Pa ko ove NITKOVE ,BANDITE.AMERICKE FASISTE slusa.Oni su ljudi moji bolesni i drogirani umovi.Sami porusise svetski trgovinski centar,da bi napali Avganistan i ALKAIDU koju su upravo oni stvorili,a stvorili su je zbog Rusa da bi njih isterali iz Avganistana,zar nije tako ? Ameriku treba iskljucitiiz svih tokova,eekonomski je dovesti u BANKROT.da opet imaju RAT na svojoj teritoriji kao SEVER -JUG. A bratskoj RUSIJI i PUTINU caru ,cARSKE RUSIJE sa KIJEVOM glavnim gradom toplo preporucujem jos DANAS da raskine ugovor o PRIDRUZIVANJU RUSIJE SVETSKOJ TRGOVINSKOJ ORGANIZACIJI, sa belosvetskom bagrom NEMA DOGOVORA.

 14. Radomir Stojković says:

  Koliko puta moram da te slažem, da bi mi verovao?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *