БЕЛА КУЋА предвиђа сукоб америчке и руске војске ако Путин победи у Украјини

БЕЛА КУЋА предвиђа сукоб америчке и руске војске ако Путин победи у Украјини

7 децембра 2023

СЈЕДИЊЕНЕ Државе сматрају да је велика вероватноћа да ће се америчка војска сукобити са руским трупама ако Путин победи у Украјини, рекао је координатор за стратешке комуникације Беле куће Џон Кирби.

„Америчка војска ће врло вероватно морати да се укључи ако Путин однесе стратешку победу у Украјини“, рекао је он на брифингу.

Амерички председник Џо Бајден рекао је у среду да је уверен да ће Русија напасти земље НАТО после победе у Украјини.

Претходно је тражио 106 милијарди долара за помоћ Израелу и Украјини, али није добио недвосмислену подршку у Конгресу. Доњи дом Конгреса САД са републиканском већином гласао је за доделу помоћи само Израелу, али је Сенат под контролом демократа блокирао иницијативу.

KOMENTARI2 коментара

  1. Ficko says:

    Kako će jadna Amerika da vodi rat ako nije proksi. Protiv Rusa moraju da imaju moćan ljudski potencijal, ali sa transdženderima nemaju šanse. Pri tome postoji pretnja da ne postoji Amerika, već sitne državice.

  2. Vozdra says:

    To bi stvarno bila neravnopravna borba totalno .Ameri nikad nisu ratovali i imali ravnopravnog protivnika .Uvijek su gazili slabije i to sa distance i bombardovali zemlje koje nemaju PVO .Ako zarate sa Rusima to ce biti poslastica za citav svijet .Onda ce da vide kako Musa dere jarca .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u