БЕЛА КУЋА предвиђа сукоб америчке и руске војске ако Путин победи у Украјини

BELA KUĆA predviđa sukob američke i ruske vojske ako Putin pobedi u Ukrajini

7 decembra 2023

SJEDINJENE Države smatraju da je velika verovatnoća da će se američka vojska sukobiti sa ruskim trupama ako Putin pobedi u Ukrajini, rekao je koordinator za strateške komunikacije Bele kuće Džon Kirbi.

„Američka vojska će vrlo verovatno morati da se uključi ako Putin odnese stratešku pobedu u Ukrajini“, rekao je on na brifingu.

Američki predsednik Džo Bajden rekao je u sredu da je uveren da će Rusija napasti zemlje NATO posle pobede u Ukrajini.

Prethodno je tražio 106 milijardi dolara za pomoć Izraelu i Ukrajini, ali nije dobio nedvosmislenu podršku u Kongresu. Donji dom Kongresa SAD sa republikanskom većinom glasao je za dodelu pomoći samo Izraelu, ali je Senat pod kontrolom demokrata blokirao inicijativu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ficko says:

    Kako će jadna Amerika da vodi rat ako nije proksi. Protiv Rusa moraju da imaju moćan ljudski potencijal, ali sa transdženderima nemaju šanse. Pri tome postoji pretnja da ne postoji Amerika, već sitne državice.

  2. Vozdra says:

    To bi stvarno bila neravnopravna borba totalno .Ameri nikad nisu ratovali i imali ravnopravnog protivnika .Uvijek su gazili slabije i to sa distance i bombardovali zemlje koje nemaju PVO .Ako zarate sa Rusima to ce biti poslastica za citav svijet .Onda ce da vide kako Musa dere jarca .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *