Бела кућа у немоћном бесу позива „цивилизоване земље” да се због Сирије удруже против Русије и Ирана

Bela kuća u nemoćnom besu poziva „civilizovane zemlje” da se zbog Sirije udruže protiv Rusije i Irana

16 marta 2018

SJEDINJENE Države smatraju da sve civilizovane zemlje sveta treba da pozovu Rusiju i Iran na odgovornost za to što dozvoljavaju nastavak nasilja i zverstava u Siriji – izjavio je Herbert Makmaster.

Pomoćnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost navedene reči je izgovorio uz vašingtonskom Muzeju holokausta. I nastavio:

„Ako Rusija  i Iran ne prestanu da Asadovom režimu dozvoljavaju zverstva i ako ne počnu da se ponašaju u skladu sa rezolucijama Saveta bezbednosti UN – sve države moraju da deluju odlučnije prema njima, a ne samo da ih osuđuju”.

Makmaster je naglasio da je došlo vreme da se protiv Moskve i Teherana primene „ozbiljne političke i ekonomske mere”. I dodao:

„Asad ne sme ostati nekažnjen za svoje zločine, kao ni njegovi sponzori”.

Evo kako Ameri cvile i prete u svom nemoćnom besu. Dok je Asadova armija gubila od terorističkih fomacija pod američkom kontrolom – ovakvih optužbi nije bilo. Računali su da sigurno dobijaju rat. A onda se Rusija umešala i počela da im mrsi račune. A mrsi ih i dalje…

Operacija islamističkih „Amerikanaca”, okupljenih oko sirijske Al Kaide (Džebhat an-Nusre) započela je operaviju  «Gnev Gute», protiv vladinih snaga na severu provincije Hama. Napad je došao iz provincije Idlib, ali se završio fijaskom.

Ova neuspela kontraofanziva nije nimalo olakšala položaj terorista u Istočnoj Guti.

Teritorija pod kontrolom terorista i sa njima povezanih pobunjenika, koje u Vašingtonom nazivaju „naoružanom opozicijom”, već je podeljena na nekoliko „zona” iz kojih nema izlaza. U obruču su regularne sirijske armije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Iz tih "civilizovanih"zemalja su došli nacizam,fašizam,kolonijalizam,komunizam,terorizam,pedofilija,pljačkanje prirodnih resursa ostatka sveta gde god su mogli,okupacije,laži,prevare,podvale..................,ma,do sutra bih mogao nabrajati!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *