БЕЛГИЈА СЕ ПОБУНИЛА: Проблеми за Америку!

BELGIJA SE POBUNILA: Problemi za Ameriku!

18 jula 2019

U želji za “transparentnom raspravom”, kako bi se okončala “laž” i “licemerje”, belgijski političari pozivaju na povlačenje američkog, nuklearnog oružja iz njihove zemlje.

Zaista, izveštaj Parlamentarne skupštine NATO-a otkriva nekoliko mesta u Evropi gde je razmešteno nuklearno oružje.

Belgijske, ekološke stranke pozivaju vlasti zemlje da razgovaraju o povlačenju američkog, nuklearnog oružja iz vazduhoplovne baze Kleine-Brogel, samo 90 km od Brisela, navodi se u izveštaju Parlamentarne skupštine NATO-a. Beleška otkriva mesto nuklearnog oružja u Belgiji, ali i u Italiji, Holandiji, Turskoj i Nemačkoj.“Potpuno transparentna rasprava”

Semjuel Kogolati, član belgijske stranke Ekolo, napominje da ta slučajna otkrića samo potvrđuju “javnu tajnu”, da saveznik Evropske unije s druge strane Atlantika drži oružje za masovno uništenje na belgijskoj teritoriji. Političar je insistirao na organizaciji temeljnih rasprava na ovu temu.

“Zahtevamo raspravu, potpuno transparentnu i moramo da prestanemo da lažemo … da zaustavimo licemerje”, rekao je belgijski političar.

“Zar zaista želimo oružje za masovno uništenje na našoj teritoriji s nekim poput Donalda Trampa na čelu?” Upitao je Vouter de Vriendt, kog je citirao The Brussels Times.

Džon Krombez je takođe podržao transparentnu i javnu raspravu kako bi se konačno uklonilo američko nuklearno naoružanje s belgijske teritorije.

“Većina sveta spremna je za nuklearno razoružanje. Belgija nije, a to je jedan od razloga zašto su kupljeni F-35. Došlo je vreme za transparentne rasprave na tu temu. Želimo da Belgija konačno odabere stranu razoružanja “, piše u objavljenoj poruci na društvenoj mreži.U isto vreme, belgijski dnevnik De Morgen citira anonimni, vojni izvor koji kaže da Belgija ima koristi od toga i da bi povlačenje tog nuklearnog oružja bilo skuplje od zadržavanja. Takođe je naglasio potrebu izdvajanja dodatnih sredstava za odbranu.

“Prisutnost nuklearnog oružja u našoj zemlji ne košta našu zemlju ništa – a mi smo za istim stolom s velikim momcima“, rekao je belgijski vojni izvor.

Tajna mesta američkog nuklearnog oružja u Evropi slučajno su uključena u izveštaj Parlamentarne skupštine NATO-a, koji je napisao kanadski senator. Ovaj izveštaj je uklonjen i zamenjen.

Prema kopiji, koju je u utorak 16. juna objavio belgijski dnevnik De Morgen i preneo Washington Post, “američke nuklearne bombe su smeštene u šest baza: Kleine Brogel u Belgiji, Bušel u Nemačkoj, Aviano i Gedi-Tore u Italiji, Volkel u Holandiji i Incirlik u Turskoj”.

(logicno.com)

KOMENTARI3 komentara

  1. test01 says:

    Ko vas pita - samo ce da promene sluge ako treba.

  2. persida says:

    Jamerika PUCA LI PUCA. STALNO NESTO PUCKETA...

  3. Beli Orao says:

    Šta? Samo će promjeniti mjesto lagerovanja A bombi a narod se i dalje nepita ništa ! Tako da , kao i kod nas , narod bleči a vlasti po svome !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *