БЕЛГИЈСКИ НАУЧНИЦИ ДОШЛИ ДО НЕВЕРОВАТНОГ ОТКРИЋА: Ево како организам СРБА РЕАГУЈЕ НА КОРОНАВИРУС!

BELGIJSKI NAUČNICI DOŠLI DO NEVEROVATNOG OTKRIĆA: Evo kako organizam SRBA REAGUJE NA KORONAVIRUS!

5 maja 2020

STRUČNJACI sa Univerziteta Gent smatraju da bi genetske razlike među stanovnicima mogle da objasne zašto je u nekim zemljama od korona virusa stradao mnogo veći broj ljudi.

Prema belgijskim naučnicima, skandinavske zemlje i zemlje istočne Evrope manje su pogođene pandemijom od ostalih zemalja zbog razlike u genima. Naime, u skandinavskim zemljama je broj umrlih znatno niži od proseka, dok je u balkanskim, među koje spada i Srbija, takođe zabeležen relativno nizak broj mrtvih.Suprotno tome, pandemija virusa Covid-19 teško je pogodila severnu Italiju, Španiju, kao i američku saveznu državu Njujork. Određene genetske karakteristike utiču na nivo pandemije Covida-19, zaključili su stručnjaci sa Gent-a i objasnili kako su otkrili očitu vezu između gena ACE1 i Covida-19, piše La Libre.

Belgijski naučnici su ustanovili da što više stanovnika neke zemlje ima D polimorfizam gena ACE1, to je na tom području manje smrtnih slučajeva od Covida-19. Polimorfizam je pojam koji u genetici opisuje pojavu više varijanti istog gena unutar jedne populacije (više alela na istoj lokaciji u DNA).

– Što više idemo prema istoku Evrope, to je češći polimorfizam D gena ACE1. To je u korelaciji s ozbiljnošću pandemije korona virusa, odnosno vidimo da se epidemija smanjuje kako prelazimo iz zapadne u srednju i istočnu Evropu – objasnio je mikrobiolog i imunolog Joris Delange sa Univerziteta Gent.

Stručnjaci smatraju da se ovim oblikom polimorfizma gena ACE1 može objasniti do 41 odsto razlike u nivoima pandemije među zemljama. Nakon što su uporedili podatke o učestalosti polimorfizama među stanovnicima 25 zemalja Evrope, Bliskog istoka i Severne Afrike s podacima Univerziteta Džon Hopkins o broju infekcija i smrtnih slučajeva u tim zemljama, otkrili su očitu povezanost između polimorfizma D gena ACE1 i jačine pandemije.

KOMENTARI4 komentara

 1. sokoćalo says:

  i Begijanci imaju svog Kona.

 2. Rista says:

  Sve je to tako. Sve sam ja razumeo. Da su još samo malo nabacali polifema i bibera, pao bih u trans. A nisam pao u trans čak ni kada su sa 5G roštiljom pečene ševe i golubovi počeli da padaju s neba. Začinjene lako obarenim pčelama i šrimpovima. A i ljudi se roštiljaju. Dobro, to nisam video ali neki jesu. I sa' da vidiš kada neki tamo kažu, al si glup! Pa to ti je, gluperdo...Dobro, nisu do sada rekli šta je sve, osim da je roštilj i politfem. E a posle tog objašnjenja ću stvarno da padnem u trans. Znaju naši ljudi. Ništa ih ne sme iznenaditi.

 3. Rodja says:

  stručnjaci sa univerziteta u gentu su u pravu, samo sto nemaju saznanja sta se desavalo u krvi Srba u proteklom periodu!!! rezultate će dobiti analizom, da ustanove kakva antitela imamo u nama, i zbog toga "od 4. maja kreće nova faza u borbi protiv korone, kada će biti testirano 7.000 porodica iz cele Srbije". bas su pametni!!! Ali, ako ima naivnih, neka pristanu na test.

 4. Nebeska Srbija says:

  Naravno da se razlikujemo..mi vec 20god unosimo u organizam sve ono sa cime su nas bombardovali o cime nas prase i dan danas..mi smo toliko ozraceni da je taj virus mnogo slab za nas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *