БЕЛОРУСИ ОТКРИВАЈУ: Ево о чему је Брнабићева разговарала са Тачијем!

BELORUSI OTKRIVAJU: Evo o čemu je Brnabićeva razgovarala sa Tačijem!

31 oktobra 2018

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je na marginama sastanka glavne grupe Minhenske bezbednosne konferencije u Minsku s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

To je javila beloruska agencija Belta.

Kako navodi agencija, premijerka Srbije je novinarima rekla da su razgovarali o toku dijaloga Beograda i Prištine, izrazila je nadu da će dve strane uspeti da dođu do kompromisnog rešenja, što bi vodilo ka većoj stabilnosti u regionu.

Govoreći o konferenciji, Branbić je rekla da od nje ima velika očekivanja jer su na dnevnom redu važna međunarodna pitanja: odnosi Istoka i Zapada, minski proceš o rešavanju ukrajinske krize i druga.

Ona je dodala da je prvi put u Minsku i visoko je ocenila srpsko-beloruske odnose, uključujući i one na nivou šefova dve države.

Brnabić učestvuje na sastanku glavne grupe Minhenske bezbednosne konferencije, kojim predsedava Volfgang Išinger, na kome će se razgovarati o temama globalne i regionalne bezbednosti.

Pored učešća na konferenciji, imaće odvojene susrete sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom i premijerom Sergejom Rumasom.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Barakuda says:

    Kako navodi agencija, premijerka Srbije je novinarima rekla da su razgovarali o toku dijaloga Beograda i Prištine, izrazila je nadu da će dve strane uspeti da dođu do kompromisnog rešenja, što bi vodilo ka većoj stabilnosti u regionu. Svi od AVAV-a pa nadalje ponavljaju istu frazu ko papagaji....dok nam divljaci iz kamenog doba ruše svetinje,groblja, otimaju imanja, protjerali i protjeruju Srbe sa ognjišta,oni pričaju o stabilnosti u regionu...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *