БЕЛОРУСИ САОПШТИЛИ: НАТО се спрема да употреби силу

БЕЛОРУСИ САОПШТИЛИ: НАТО се спрема да употреби силу

6 децембра 2020

Државе НАТО-а одржавају висок ниво извиђачке делатности и летова борбене авијације у близини државних граница Белорусије, изјавио је начелник главне управе Генералштаба Оружаних снага републике Руслан Косигин.

„Повећавају се могућности за извиђање, укључујући и против наше државе. У овом тренутку, у завршној фази је даље усавршавање и развој система НАТО-а – AGS који функционише у оквиру реализације извиђачких задатака, при томе, задатака стратешког нивоа. Сачуван је висок ниво извиђачке делатности и летова борбене авијације у близини државне границе са Белорусијом“, рекао је Косигин у интервјуу телевизији СТВ.Према речима начелника управе Генералштаба, потврда тога је „несмањени интензитет летова авијације, борбених, беспилотних летелица, укључујући стратешког нивоа, као што је Global Hawk“.

„Просечни интензитет летова авијације у овом тренутку је око 25 авиона недељно, што омогућава стално извиђање наше земље“, додао је Косигин.

Генерал је додао да је Белорусија забринута и повећањем расхода за одбрану суседних држава за 30-40 одсто. Он поставља питање: Зашто и против кога је све ово усмерено?

Како је нагласио Косигин, до сада Минск није могао да нађе разуман одговор на ово питање.

„Све то показује да наведена делатност Запада на територији источноевроспких држава, укључујући Пољску и балтичке државе има за циљ припрему за употребу силе. По нашој процени, у блиској будућности ће се наставити тенденција повећања иностраног војног присуства на територији суседних држава“, упозорио је генерал.

Он указује да, у случају ескалације војно-политичке и стратешке ситуације „руководство САД и НАТО-а у кратком року могу да формирају ударне јединице у источној Европи и припремити их за борбене акције.

„Узимајући у обзир изјаве одређених политичара о историјској припадности западних региона наше државе Пољској, већ распоређене трупе из састава НАТО-а које се данас налазе, између осталог у Пољској и Литванији, могу бити у овом тренутку употребљене“, изјавио је Косигин.

Он је приметио да крстареће ракете са америчких база у Пољској, Румунији могу са великом прецизношћу погодити објекте, између осталог и на територији Белорусије.

KOMENTARI4 коментара

 1. milorad3 says:

  pa ja mislm da će veliki rat početo napadom na belorusiu sasvim je logično da nato udari na tom mestu.

 2. M says:

  Ovi na Istoku su sve pametniji!Uspjeli su shvatiti da USA-Zapad nastavlja gomilati svoje vojne snage na njihovim granicama,što znači da će ih jednog dana i napasti,i to jakim a možda i neobranjivim snagama!Pa sad možda uspiju i shvatiti da su im(Istočnim)šanse za preživjeti-puno veće ako udare prvi,prije nego USA-Zapad dovoljno ojača i konsolidira se na njihovim granicama i izvede napad!Pa dolazimo do interesantne situacije da nas u Euro-Aziji(a onda i Blistoku)uskoro očekuje Veliki Rat,ali koji može početi i prije očekivanog Zapadnog napada na Istok,iznenadno,kao preventivni udar Istoka na Zapad!Jer,tko prvi iznenadno napadne,taj će i dobiti tu rundu,a što je osnova i za slijedeće!Pa tako ta situacija s početkom dugoočekivanog 3.W.W.,dobija posebni šarm!

 3. M says:

  ...a ima i jedan film koji se zove..."Šarm i kako ga steći"!

  • test01 says:

   A ima i onaj film "U raljama zivota" gde jadna Stefica ne moze da dobije ono sto trazi - a Bata joj je toliko obecavao ...Izvinjavam se za asosijaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u