БЕЛОРУСИ ТВРДЕ: Договорена испорука „мигова“ Србији

BELORUSI TVRDE: Dogovorena isporuka „migova“ Srbiji

16 maja 2019

Predsednik Državnog vojno-industrijskog komiteta Belorusije Roman Golovčenko rekao je da će Belorusija početkom 2021. godine predati Srbiji modernizovane avione MiG-29, prenosi beloruska novinska agencija BELTA.

Golovčenko je istakao da se remont aviona obavlja u dogovorenim rokovima i da se tri aviona nalaze na remontu, a jedan u procesu defektacije, navodi portal „Tango siks“.„Sve ide po planu. U stalnom smo kontaktu sa srpskom stranom, nema nikakvih poteškoća. Prema ugovoru isporuka aviona kupcu ide početkom 2021. godine“, rekao je prvi čovek beloruskog Državnog vojno-industrijskog komiteta, koji je dodao da prema ugovoru radove remonta i modernizacije plaća srpska strana.

Zvanična primopredaja četiri lovačka aviona MiG-29 u varijanti 9.13 izvršena je 25. februara ove godine u beloruskom 558. remontnom zavodu u Baranovičima, gde je tri dana ranije započeo njihov remont. Iz Ministarstva odbrane Srbije tada su saopštili da je prijem aviona i pratećih kompleta zemaljske opreme izvršen u prethodne dve nedelje i da su avioni odmah predati na generalni remont i modifikaciju opreme kako bi bili opremljeni, kao i trenutnih 10 aviona ovog tipa u RV i PVO.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je tom prilikom da su rokovi dogovoreni i precizni, da se računa da će faza remonta (prva faza) biti završena u najkraćem mogućem roku, a potom i druga faza koja podrazumeva modernizaciju.

KOMENTARI5 komentara

 1. Petar says:

  Šta će nam migovi kad Vučić rešio Srbiju rasparčati potpuno mirno. Kaže mir i samo mir je najvažniji nije važno gde su vam živeli preci no de ćete živeti vi posle nestanka Srbije narode koji kukavički ćutiš?

 2. teoretičar says:

  Koliko sam ja obavešten iz svetskih i srpskih medija, Treći svetski rat će sigurno početi 30. Februara 1999. a najkasnije 32. Januara 2019. godine što znači da smo džabe dali pare. Za svaki slučaj, ja živim u pećini već dvaes godina i mene neće iznenaditi. Sa beloruskim migovima koji stižu još od 1998. ili bez njih, svejedno. Ja sam spreman i svake pete godine obnavljam zalihe brašna, ljute paprike, sto koka nosilja, pet svinja od 120 kila i najsavremenije kamere pa kad počne, već kroz 24 sata ću sve objaviti na jutubetu pa neka svi vide. Nemam kuruza kokanjca i ako neko ima jedan džak za prodaju...

  • Branko says:

   Imam ja džak viška kokočara. A imam i belog kuruza za palentu. I seme paradajza volovsko srce, kažu dobro uspeva u pećinskim uslovima. Nego nemam koke nosilje,pa ako oćeš da se trampimo?

  • pomirenje says:

   SRBIJA POD NATOM PAKTOM, NISTA NESME UCI U SRBIJU DOG NATO PAKT NE ODOBRI KOJI BRE AVIJONI KOJI BAKRACI, SLOBODAN MIOSEVIC JE STERO RUSE SA KOSOVA KOSOVO OSLO

  • teoretičar says:

   Ma oću Branko. Moje koke nosilje snedu jaja i same izlegu piliće, tako da ja nemam šta da obnavljam. Nego, kada mi daš taj džak za kokanje, jel može u slučaju atomske nužde da ranim moje koke jedno vreme sa tim kuruzom?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *