БЕЛОРУСИЈА БРУТАЛНО ЗАПРЕТИЛА УКРАЈИНИ: Ако почнете рат са нама, нећемо бити нежни као Руси – ЧЕKА ВАС ПАKАО

BELORUSIJA BRUTALNO ZAPRETILA UKRAJINI: Ako počnete rat sa nama, nećemo biti nežni kao Rusi – ČEKA VAS PAKAO

18 jula 2022

Belorusija neće delovati „uredno“ i sa ograničenim snagama, poput Rusije, ako Kijev pokuša da je uvuče u sukob. Snažan složeni udar biće izveden na celu dubinu Ukrajine.

Kako javlja dopisnik RIA, ovo je u intervjuu jutjub kanalu „Belta“ rekao Vadim Gigin, predsednik upravnog odbora beloruskog državno-javnog udruženja „Znanje“.„Tamo duž granice rovovi su otvoreni za odbranu sa beloruske strane. Ali ne daj Bože da udarite. Imamo dovoljno i naših snaga i sredstava. Imamo artiljeriju, avione i dronove dovoljno dugačke da parališu vojnu i transportnu logističku infrastrukturu na veoma velikoj udaljenosti. To će stvoriti velike probleme za Ukrajinu“, rekao je ekspert.

„Druga tačka je udar na centre odlučivanja. To su Kijev i sedišta u Rovnu i Černigovu. Rakete koje imamo sa dometom od 300 km su dovoljne za zadavanje bolnih udaraca“, upozorio je Gigin i dodao da bi mogli da se koriste i sistemi „Iskander“ koje isporučuje Rusija.

„Pored toga, ne smemo zaboraviti: naše snage za specijalne operacije su uvek bile cenjene. Reč je o veoma visokom nivou specijalnih snaga i diverzantsko-izviđačkih grupa, koje kao odgovor na agresivna dejstva mogu da izvode specijalne operacije na teritoriji neprijatelja. Sve se to dobro razume u Kijevu. Odatle stižu izjave da Lukašenko neće biti kao Rusi „sa zavijenom rukom“, a da ne iskoristi sav svoj potencijal. Koristimo svoj puni potencijal da zaštitimo svoju domovinu. O tome direktno govorimo i upozoravamo“, naglasio je on.

Prema njegovom mišljenju, što uspešnije ruska vojska deluje u Donbasu, veća je verovatnoća da će kijevski režim pokušati da izazove ekspanziju eskalacije.

„Kijevski režim očigledno trpi poraz u Donbasu… Nemaju više dovoljno udara na Donjeck i Belgorod. Potrebna im je horizontalna eskalacija – prebacivanje neprijateljstava na susedne teritorije kako bi se podstaklo interesovanje Zapada za sukob“, kaže Gigin.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. Čudoser iz Nazareta says:

  Cilj kauboja je napraviti što veći rat u Evropi,pre svega u državama ruske sfere. Što je logično. Pozitivno za nas je to što to znači da moraju da pale rat iako su slabiji i kockaju se teritorijima zarad slabašne nade da će održati hegemoniju,ali tu slabašnu nadu sada moraju da nam plate VISOKOM CENOM, VISOKIM RIZIKOM. Platiće je teritorija a koje su uzurpirane od '90-ih i ništa neće postići, hegemonija USA će biti uništena kao i EU. Nama treba ovaj rat da vratimo naše teritorije i moć.

 2. Gagi says:

  Zapad je svestan da je izgubio ovu polticku igru rasturanja Rusije dolaskom odgovornih ljudi na celo svog naroda. Jedno vreme su se nadali da ce im taj projekat ipak uspeti, kada su shvatili da od toga nece biti nista, krenuli su u naoruzavanje i nacisticku edukaciju najblizih suseda Rusije. Ulozili su u te projekte ogromna sredstva, posto im i taj projekat propada, sada su resili da se za svoj poraz krvavo osvete. Zbog toga ruse sve za sobom i sire konflikte tamo gde ih nije ni bilo. Sve dok se Sloveni medjusobno ubijaju i gore im kuce, oni ce delimicno biti zadovoljni zbog svog poraza. Svasta se jos moze ocekivati od zlotvora, kao sto vidimo, spremni su da zrtvuju i svoj narod da bi eliminisali i napravili stetu drugom narodu koji se drznuo da im protivureci i odbije tutorstvo. Pogana je to sorta,to su uostalom pokazivali kroz celu istoriju.

  • Kosovac says:

   @ Gagi, …..Ne žrtvuju Oni svoj narod, Oni žrtvuju Američki narod.

   • Gagi says:

    Kosovac... U pravu si, ONI sebe ne zrtvuju. Nisam se dobro izrazio, hteo sam reci da je zrtvovan narod iz njihove zapadne robovlasnicke hemisfere. Ima tu raznog naroda, sa svih strana sveta. Svi ti narodi su presrecni sto su postali njihovi dobrostojeci robovi i sto ce ovim dogadjanjima postati pravi siromasni robovi.

  • Velika Metla, says:

   Gagi, nisu naši preci bili glupi i ne informisani kad su nam ostavili poruku " zapadu je otac Laž, a majka Prevara". Samo budala će to proveravati.

 3. Kosovac says:

  Po pravilu rodnoverci sebe prikazuju kao srbofile i rusofile. (Jezuitsko pravilo). Ali ta gluma im nije baš čvrsta i savršena, zato što ne mogu da se uvek uzdrže a da nešto ne lanu i tako naprave rupu u svojoj jagnjećoj koži. Posle oni pametnjakovići zakrpe to što im se poderalo, znaju i to da se zakrpa odlično vidi, ali se oni i dalje prave ludi. ……………Neki rodnoverci samo troluju, pa ne mogu da izdrže da ne stave svoj nik-name kao opisni pojam, koji treba nešto da znači. To je odlika svih botova, oni nama izučavaocima pomažu da donesemo ispravne zaključke.

  • Rista Bre says:

   Dobro primećeno. "Neki rodnoverci samo troluju, pa ne mogu da izdrže da ne stave svoj nik-name kao opisni pojam, koji treba nešto da znači." Ima ih ovde nekoliko. Nadam se da su shvatili koliko su providni. Čudo da ih neprekidno objavljuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *