БЕЛОРУСИЈА ЈЕ ОКРУЖЕНА: НАТО је на граници!

BELORUSIJA JE OKRUŽENA: NATO je na granici!

31 avgusta 2020

Države-susedi Belorusije na zapadu jačaju prisustvo snaga NATO-a i izviđačku delatnost, izjavio je televiziji ONT načelnik glavne uprave generalštaba Oružanih snaga Ruslan Kosigin.

„Danas, na teritoriji okolnih država u okviru operacije „Atlantska odlučnost“ pojačano je vojno prisustvo – Baltička vazduhoplovna policija. Tamo se konstantno nalazi kontingent snaga koji broji više od 10.000 ljudi, 40 borbenih letelica i 500 jedinica teške vojne tehnike“, nabrojao je Kosigin.On smatra i da, osim povećanja brojnosti snaga, povećano je i špijuniranje Belorusije.

Ranije je NATO negirao da Alijansa povećava svoje vojno prisustvo na beloruskim granicama i uverila da su okolne trupe usmerene, isključivo na odbranu. Ipak Oružane snage Belorusije nastavljaju da drže vojsku u stanje borbene gotovosti i izvode vojne vežbe na na svojim zapadnim granicama.

KOMENTARI4 komentara

 1. Archelay says:

  Nije valjda Erdogan toliko mutav u situaciu kada mu je vojska ite kako potrebna da salje deo svoje vojske usmerena protiv Rusije a u korist podrzavaoca njegovog neprijatelja Grcka.Ostaje ucesce evropskih vazala i deo americke placenici.

 2. Lenin says:

  Tako su ujedinili dve Rusije, a ako tako nastave da kruže možda će još koja država da im dođe u Savez Sojuza.

 3. hzw says:

  Belorusija je sigurna jer je Rusija pored. Sada je vracanje teritorija u toku-Krim, Ukrajina,Donbas,Abhazija,Osetija,uskoro CG, KiM, Republika Srpska, Krajina, Makedonija itd.

  • Rista says:

   Ništa bez vraćanja Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *