БЕЛОРУСИЈА НЕЋЕ ОСТАТИ ПО СТРАНИ! Лукашенко послао јасну поруку о могућем сукобу Русије и Украјине

БЕЛОРУСИЈА НЕЋЕ ОСТАТИ ПО СТРАНИ! Лукашенко послао јасну поруку о могућем сукобу Русије и Украјине

29 новембра 2021

ЗАПАДНЕ државе су изнеле тезу да Русија има план да нападне Украјину, саопштио је председник Белорусије Александра Лукашенко и позвао их да то и докажу.– Још једном наши „партнери“, као их називају у Русији, наши ривали, непријатељи покушавају да подигну Русију. Зато су и смислили тезу да Русија намерава да нападне Украјину. Ако намерава – ставите чињенице на сто и потврдите ову тезу – рекао је Лукашенко на седници за питања која се тичу безбедности.

Он је додао да Запад користи мигранте за обуздавање белоруске војске у случају конфликта са Русијом. Он је упозорио да, ако дође до сукоба на руско-украјинској граници или у Донбасу белоруска војска неће остати по страни.

– Они се, вероватно, брину, што је код нас смањен доток миграната, јер су користили те људе да реше своје унутрашње проблеме и држе нас у неизвесности. Они одлично знају: ако Украјина само покуша да изазове рат са Русијом, Белорусија неће остати по страни, зато белоруску војску треба обуздавати, држати на западној граници – рекао је белоруски председник.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Ovcoizovani covid idioti says:

    Svaka mu cast da je otvoreno ovo rekao. To ce uraditi i Srbija i Republika Srpska.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u