БЕЛОРУСИЈА НЕЋЕ ОСТАТИ ПО СТРАНИ! Лукашенко послао јасну поруку о могућем сукобу Русије и Украјине

BELORUSIJA NEĆE OSTATI PO STRANI! Lukašenko poslao jasnu poruku o mogućem sukobu Rusije i Ukrajine

29 novembra 2021

ZAPADNE države su iznele tezu da Rusija ima plan da napadne Ukrajinu, saopštio je predsednik Belorusije Aleksandra Lukašenko i pozvao ih da to i dokažu.– Još jednom naši „partneri“, kao ih nazivaju u Rusiji, naši rivali, neprijatelji pokušavaju da podignu Rusiju. Zato su i smislili tezu da Rusija namerava da napadne Ukrajinu. Ako namerava – stavite činjenice na sto i potvrdite ovu tezu – rekao je Lukašenko na sednici za pitanja koja se tiču bezbednosti.

On je dodao da Zapad koristi migrante za obuzdavanje beloruske vojske u slučaju konflikta sa Rusijom. On je upozorio da, ako dođe do sukoba na rusko-ukrajinskoj granici ili u Donbasu beloruska vojska neće ostati po strani.

– Oni se, verovatno, brinu, što je kod nas smanjen dotok migranata, jer su koristili te ljude da reše svoje unutrašnje probleme i drže nas u neizvesnosti. Oni odlično znaju: ako Ukrajina samo pokuša da izazove rat sa Rusijom, Belorusija neće ostati po strani, zato belorusku vojsku treba obuzdavati, držati na zapadnoj granici – rekao je beloruski predsednik.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ovcoizovani covid idioti says:

    Svaka mu cast da je otvoreno ovo rekao. To ce uraditi i Srbija i Republika Srpska.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *