БЕЛОРУСИЈА: Немојте се шалити са нашом војском, нећемо никоме опростити

БЕЛОРУСИЈА: Немојте се шалити са нашом војском, нећемо никоме опростити

1 септембра 2020

Заменик начелника Генералштаба оружаних снага Белорусије Павел Муравејко изјавио је да се не треба шалити са белоруском војском, јер неће допустити провокације против своје државе.„Ниво борбене готовости је прилично висок, а недавна провера оперативне и борбене спремности је изнад свих оцена које се могу доделити за резултате које су они показали. Зато не бих препоручио некоме да се данас шали са белоруском војском. Има прилично висок потенцијал и нећемо допустити никакве провокације против наше државе“, рекао је Муравејко, преноси телевизија СТВ.

Према његовим речима, „данас су официри, генерали, наредници, војници одани својој отаџбини, јасно разумеју задатке који су пред њима и спремни су да их изврше како би заштитили Белорусију“.

Муравејко је истакао да оружане снаге Белорусије данас, поред заштите ваздушног простора, решавају широк спектар задатака – помагање пограничним службама у заштити копнене границе, обезбеђивање важних државних објеката, заштита споменика херојима из Другог светског рата.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad3 says:

    Drugim rečima:prvo pucamo pa pitamo ko je?Pametno, sa ovim NATO šljamom je to najbolji recept.Ubedjen sam da neće biti nikakvih situacija na beloruskim granicma, ma ni komarci neće da zuje više tu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u