БЕЛОРУСИЈА У СТРАХУ: НАТО увежбава нуклеарни напад на Минск?

BELORUSIJA U STRAHU: NATO uvežbava nuklearni napad na Minsk?

27 februara 2020

Minsk je upoznat sa scenarijom vojnih vežbi NATO-a, koje uključuju preventivni nuklearni napad na Belorusiju, iako se Belorusija izjasnila kao nenuklearna zemlja, saopštio je ambasador te zemlje u Jermeniji Igor Nazaruk.

Prema njegovim rečima, Minsk je povukao nuklearno strateško naoružanje svih vrsta i demontirao sve lansirne sisteme.„Zabrinut sam jer su se intenzivirale vojne vežbe NATO-a u neposrednoj blizini Belorusije i Rusije“, izjavio je diplomata tokom okruglog stola o ulozi Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti u osiguravanju bezbednosti u Kavkaskom regionu.

Kako je istakao, beloruske vlasti primećuju razmeštanje određenih snaga s elementima PRO pod izgovorom borbe protiv „takozvane iranske nuklearne pretnje“.

„Poligon površine četiri hekata, koji se nalazi u neposrednoj blizini, odjednom će biti raširen na 2.000 hektara, i to sve u blizini granica Rusije i Belorusije“, ističe diplomata.

Nazaruk podseća da kada se raspuštala Organizacija Varšavskog sporazuma, pitanje dalje sudbine NATO-a nije bilo rešeno.

„Sada, kada nema opasnosti za NATO, umesto da Alijansa smanji svoju aktivnost, ona je povećava. To nas veoma zabrinjava“, dodaje on.

Prema njegovim rečima, uzajamna saradnja zemalja Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti omogućiće da se pruži jasan i odlučan otpor bilo kakvim namerama.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Da,sve ovdašnje države,osim Rusije,Francuske i Engleske(tj.nuklearnih sila koje mogu uzvratiti A-udare),su moguće a i vjerovatne žrtve nuklearnih udara u slučaju Velikog Rata u Euro-Aziji,a osobito su to države gdje će se voditi glavni sukobi!Bjelorusija je preblizu Rusiji,i ako USA-Zapad tu baci A-udare,onda će ih i Rusija vjerovatno baciti ne samo po Njemačkoj,nego i još po nekim državama koje okružuju Francusku i Englesku,a ne stoje na putu bliskoistočnim migrantima koje će pustiti da s također zaraćenih Blistoka bježe i preplave Zapadnu Europu!A možda počaste i USA susjedstvo!Zato mislim da Bjelorusija može biti mirnija od Poljske koja se nije proslavila pameću!A ako USA odista glupo zaigraju Veliki Rat,a vjerovatno hoće,točka otrežnjenja i zaustavljanja u ravnoteži,će vjerovatno biti New-York!Pade,pade Veliki Babilon!A nakon toga obostrano oprezno spremanje za konačnu bitku,Armagedonsku!

  2. sokoćalo says:

    Verovatno je to način da Ameri da vam isporuče naftu i gas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *