Белорусија уводи безвизни режим са Западом (ФОТО)

Белорусија уводи безвизни режим са Западом (ФОТО)

10 јануара 2017

Belarussian President Alexander Lukashenko speaks during a press conference in Minsk

Белорусија је 9. јануара отворила границе и увела безвизни режим са 80 земаља света.

Председник Белорусије Александар Лукашенко је 9. јануара 2017. потписао указ о безвизном режиму за држављане 80 земаља, међу којима су грађани земаља ЕУ и САД.

Овај документ омогућава физичким и правним лицима, туристима и званичним лицима ових 80 земаља да путују у Белорусију, саопштено је на сајту председника Белорусије. Све што је потребно путницима са тог списка за улазак у Белорусију је пасош или други путни документ.

Овај указ се не односи на странце који долазе у Белорусију са руских аеродрома, јер се Белорусија и Русија налазе у заједничкој савезној држави и на тим летовима нема пасошке контроле.

Што се тиче грађана Србије, за нас и даље важи безвизни режим са Белорусијом као раније. Грађани 80 земаља са списка, а такође и грађани Србије, могу да бораве на територији Белорусије 5 дана без документа о месту боравка, односно белог картона.

Новинари су питали руску страну како реагује на овај потез Белорусије, а портпарол Кремља Дмитриј Песков је рекао да је то унутрашња ствар Белорусије и да су Русија и Белорусија савезна држава у правом смислу те речи, где свако може да доноси одлуке о својој унутрашњој полицитици.

Овај документ ће постати правоснажан месец дана након његовог објављивања.

Ево и потпуног списка 80 земаља којима више нису потребне визе за улазак у Белорусију:

Проширење списка земаља које имају безвизни режим са Белорусијом (Фото: Белта)

(Правда)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. VELIKI HRVOSER says:

    U PRAVO VREME JE OLABAVIO VIZNI REŽIM, TAMAN DA SE BELORUSI UVERE NA ŠTA LIČI EU I DA VIDE ISTINU O TOJ "EUROPSKOJ PORODICI BLAGOSTANJA" I SL.SRANJA SA ZAPADA. A I OBRATNO, DA ZAPADNJACI MOGU DA VIDE KAKO JE BELORUSIJA NAPREDNA I RAZVIJENA I KOLIKO NJIHOVI MEDIJI LAŽU O "BELORUSKOJ DIKTATURI".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u