Белорусија уводи безвизни режим са Западом (ФОТО)

Belorusija uvodi bezvizni režim sa Zapadom (FOTO)

10 januara 2017

Belarussian President Alexander Lukashenko speaks during a press conference in Minsk

Belorusija je 9. januara otvorila granice i uvela bezvizni režim sa 80 zemalja sveta.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je 9. januara 2017. potpisao ukaz o bezviznom režimu za državljane 80 zemalja, među kojima su građani zemalja EU i SAD.

Ovaj dokument omogućava fizičkim i pravnim licima, turistima i zvaničnim licima ovih 80 zemalja da putuju u Belorusiju, saopšteno je na sajtu predsednika Belorusije. Sve što je potrebno putnicima sa tog spiska za ulazak u Belorusiju je pasoš ili drugi putni dokument.

Ovaj ukaz se ne odnosi na strance koji dolaze u Belorusiju sa ruskih aerodroma, jer se Belorusija i Rusija nalaze u zajedničkoj saveznoj državi i na tim letovima nema pasoške kontrole.

Što se tiče građana Srbije, za nas i dalje važi bezvizni režim sa Belorusijom kao ranije. Građani 80 zemalja sa spiska, a takođe i građani Srbije, mogu da borave na teritoriji Belorusije 5 dana bez dokumenta o mestu boravka, odnosno belog kartona.

Novinari su pitali rusku stranu kako reaguje na ovaj potez Belorusije, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da je to unutrašnja stvar Belorusije i da su Rusija i Belorusija savezna država u pravom smislu te reči, gde svako može da donosi odluke o svojoj unutrašnjoj policitici.

Ovaj dokument će postati pravosnažan mesec dana nakon njegovog objavljivanja.

Evo i potpunog spiska 80 zemalja kojima više nisu potrebne vize za ulazak u Belorusiju:

Proširenje spiska zemalja koje imaju bezvizni režim sa Belorusijom (Foto: Belta)

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. VELIKI HRVOSER says:

    U PRAVO VREME JE OLABAVIO VIZNI REŽIM, TAMAN DA SE BELORUSI UVERE NA ŠTA LIČI EU I DA VIDE ISTINU O TOJ "EUROPSKOJ PORODICI BLAGOSTANJA" I SL.SRANJA SA ZAPADA. A I OBRATNO, DA ZAPADNJACI MOGU DA VIDE KAKO JE BELORUSIJA NAPREDNA I RAZVIJENA I KOLIKO NJIHOVI MEDIJI LAŽU O "BELORUSKOJ DIKTATURI".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *