БЕЛОРУСКА ОПОЗИЦИЈА ПОСТАВИЛА УЛТИМАТУМ ЛУКАШЕНКУ

БЕЛОРУСКА ОПОЗИЦИЈА ПОСТАВИЛА УЛТИМАТУМ ЛУКАШЕНКУ

10 августа 2020

Штаб белоруског председничког кандидата Светлане Тихановске саопштио је да захтева мирну предају власти и не искључује могућност нових протеста у Белорусији.

Опозициони кандидат Светлана Тихановска саопштила је да не признаје изборне резултате које је објавила Централна изборна комисија Белорусије (ЦИК).„Не признајемо ове резултате“, рекла је она.

Тихановска се позвала на резултате протокола из бројних бирачких места према којима је она победила у првом кругу.

Председнички избори у Белорусији одржани су 9. августа. Према прелиминарним подацима ЦИК-а, председник државе Александар Лукашенко освојио је 80,23 одсто гласова, док је Тихановска на другом месту са 9,9 одсто.

Након затварања бирачких места у више белоруских градова почели су масовни протести. Демонстранти у центру Минска поставили су барикаде од канти за смеће. Полиција је на њих испалила сузавац, водене топове и светлосне гранате и потиснула демонстранте из центра града.

KOMENTARI3 коментара

    • Милан says:

      Светлана хоће да удаљи Белорусију од Русије да би постала што лакши плен за Запад слично као Украјина, она и њен супруг Сергеј који је предузетник. Студирала је енглески и немачки језик, ради као филолог и преводилац. Вероватно су је тако врбовали. Можете замислити на шта би то личило да по струци филолог и само са искуством преводиоца дочепа се да управља државом.

  1. milorad3 says:

    stara priča,ultimatumi i nepriznavanje nemogući zahtevi itd.Ali pohapsiće ih lukašenko ko miševe jer nepriznavanje izbora bez nekih bitnih razloga iSOKAZA o nelegitimnosti je čin veleizdaje i pobuna, pa će sada prolećni aktivisti tako i da proilaze ne samo u belorusiji.Realmo oni nemaju nikakva prava da tvrde da su izbori namešteni jer nemaju nikakve dokaze koliko znam a to što supojednici sprečeni da se kandiduju je njihov lični problem , jer teško da neko sa KRIVIČNIM dosijeom može bilo gde da se kandiduje.Osnovni uslov je da si NEOSUDJIVAN KRIVIČNO SVUDA U SVETU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u