БЕЛОРУСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Могућност директног војног сукоба са НАТО у будућности прилично очигледна

БЕЛОРУСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Могућност директног војног сукоба са НАТО у будућности прилично очигледна

15 августа 2023

Запад активно инвестира у оружје, припремајући се за директан војни сукоб, рекао је министар одбране Белорусије Виктор Хрењин.

„Могућност директног војног сукоба са НАТО у будућности је прилично очигледан. Данас су све маске пале, истински планови НАТО се већ могу чути од високо позиционираних званичника“, рекао је он на XI Московској конференцији о међународној безбедности.Како је рекао, Белорусија позива међународну заједницу да без одлагања обнови дијалог како би се спречило избијање рата планетарних размера.

„Став Белорусије је недвосмислен: свим средствима зауставити рат. После може бити касно. Надам се да ће нас послушати“, Хрењин је рекао да сада одређени западни политичари својим активностима само настављају да гурају свет у пропаст.

Према његовим речима, последњи талас проширења НАТО представља својеврсну колонизацију нових територија с циљем да се становништво које тамо живи употреби за вероватан рат са истоком, при чему се под истоком подразумевају све земље које се против западној доминацији.

Хрењин је истакао и да је Белорусија принуђена да коригује своју војну политику, али нема немеру никога да напада, рекао је министар одбране те земље Виктор Хрењин.

„Ускоро ће бити усвојена нова концепција националне безбедности Белорусије. Паралелно с тим активно радимо на ажурирању елементе актуелне војне доктрине“, рекао је Хрењин.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u