БЕЛОРУСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Могућност директног војног сукоба са НАТО у будућности прилично очигледна

BELORUSKI MINISTAR ODBRANE: Mogućnost direktnog vojnog sukoba sa NATO u budućnosti prilično očigledna

15 avgusta 2023

Zapad aktivno investira u oružje, pripremajući se za direktan vojni sukob, rekao je ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin.

„Mogućnost direktnog vojnog sukoba sa NATO u budućnosti je prilično očigledan. Danas su sve maske pale, istinski planovi NATO se već mogu čuti od visoko pozicioniranih zvaničnika“, rekao je on na XI Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.Kako je rekao, Belorusija poziva međunarodnu zajednicu da bez odlaganja obnovi dijalog kako bi se sprečilo izbijanje rata planetarnih razmera.

„Stav Belorusije je nedvosmislen: svim sredstvima zaustaviti rat. Posle može biti kasno. Nadam se da će nas poslušati“, Hrenjin je rekao da sada određeni zapadni političari svojim aktivnostima samo nastavljaju da guraju svet u propast.

Prema njegovim rečima, poslednji talas proširenja NATO predstavlja svojevrsnu kolonizaciju novih teritorija s ciljem da se stanovništvo koje tamo živi upotrebi za verovatan rat sa istokom, pri čemu se pod istokom podrazumevaju sve zemlje koje se protiv zapadnoj dominaciji.

Hrenjin je istakao i da je Belorusija prinuđena da koriguje svoju vojnu politiku, ali nema nemeru nikoga da napada, rekao je ministar odbrane te zemlje Viktor Hrenjin.

„Uskoro će biti usvojena nova koncepcija nacionalne bezbednosti Belorusije. Paralelno s tim aktivno radimo na ažuriranju elemente aktuelne vojne doktrine“, rekao je Hrenjin.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *