БЕЛОРУСКА ПОЛИЦИЈА САОПШТИЛА: „У случају већих нереда, употребићемо бојеву муницију“

БЕЛОРУСКА ПОЛИЦИЈА САОПШТИЛА: „У случају већих нереда, употребићемо бојеву муницију“

13 октобра 2020

БЕЛОРУСКА полиција користила је против најагресивнијих `обојених` демонстраната у Минску и шок-бомбе.

Истовремено су њени припадници посегнули и за сузавцем. И једно и друго се догодило након што су `обојени` почели да на полицајце бацају флаше и да користе палице.У главном граду Белорусије је у току дана протестовало и око 1.000 пензионера. Њих нико није `ни пипнуо`. Белоруска власт је и овим показала да неће устукнути пред америчко-пољском обојеном револуцијом. Штавише!

Први заменик министра унутрашњих послова Белорусије Генадиј Казакевич саопштио је да су полицајци и жандарми добили одобрење да ради одржавања реда у Минску употребе и ватрено оружје.

„Протести, који су се углавном пребацили у Минск, постали су – нагласио је Казакевич – организовани и крајње радикални. Зато ће полиција и припадници унутрашње војске (жандармерије) остати на улицама и користиће – буде ли потребно – и специјална средства и ватрено оружје“.

Према његовим речима, смањили су се и број протеста и број демонстраната, али је у Минску дошло до радикализације:

„Прошле недеље је у главном граду било протеста и поподне и увече. Демонстранти су користили камење, флаше, ножеве и и запаљене гуме. Било је и подизања барикада. То нема никакве везе са грађанским протестом… Белорусију покушавају да увуку у хаос деведесетих, да је натерају да прође тужним путем земаља које су доживеле обојене револуције“.

Синоћ су `обојени` у Минску на неколико места посред улица палили старе аутомобилске гуме.

У три наврата су – на различитим местима у главном граду – подизали импровизоване барикаде. Полиција их је, међутим, брзо уклањала.

KOMENTARI2 коментара

  1. Ружа Румена says:

    Пазите да НЕ ЗАКАСНИТЕ са бојевом муницијом,као што су закасниле Србија,Украјина,.........

  2. Zorana says:

    Sta uradi ovaj nesretni Lukasenko. Surovao sa zapadom i pustio njihove ljude u svoju vlast, a sad cela zemlja u problemu. Izgovor mu je bio da se odupire Rusima. I to je istina, jer su iz Rusije pritiskali da njihovim tajkunima nerusima rasproda beloruska preduzeca. Mrtva trka u zlu. Na kraju uvek iz Moskve stize problem umesto spasa, a onda krive zapad, sto je besmisleno. Od neprijatelja sa zapada se ne ocekuje pomoc, ali prijatelji iz Moskve sa istoka su problem. Proizvode probleme i sebi i svima oko sebe. Ne mozes stati na bilo koju stranu, ali realno zao mi je beloruskog naroda. Mislim na pravoslavne Beloruse, a ne ove katolicke manjine sto jurisaju na policiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u