Бењамин Нетанијаху заледио свет, ПЛАНЕТА ЗЕМЉА У НИKАД ВЕЋОЈ ОПАСНОСТИ!

Benjamin Netanijahu zaledio svet, PLANETA ZEMLJA U NIKAD VEĆOJ OPASNOSTI!

14 februara 2019

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da planira da sarađuje sa arapskim zemljama na konferenciji o Bliskom istoku u Varšavi, koja se održava pod pokroviteljstvom SAD, kako bi se fokusirali na „rat sa Iranom kao zajednički interes“.

Netanijahu je to juče rekao novinarima posle sastanka s ministrom spoljnih poslova Omana Jusufom bin Alavijem na marginama konferencije, prenosi AP.Izraelski premijer rekao je da je sastanak značajan jer je reč o retkom otvorenom okupljanju s predstavnicima arapskih zemalja „koji su, zajedno, za istim stolom sa Izraelom, seli kako bi napredovali u zajedničkom interesu rata sa Iranom“, preneo je AP.

S druge strane, Iran je konferenciju u Varšavi nazvao pokušajem SAD da „demonizuju“ ulogu zemlje na Bliskom istoku i potkopaju Savet bezbednosti UN.

U takozvanom „non pejperu“, koji je objavila iranska vlada, ocenjuje su da su „zlonamerne namere“ administracije američkog predsednika Donalda Trampa za ministarski sastanak jasne, iako je visoko pozicionirani predstavnik Poljske uverio Teheran da skup nije usmeren protiv Irana.

AP navodi da se u dokumentu, koji je agenciji dostavila iranska misija u UN, navodi da će „ciljevi i pristrasna agenda“ sastanka najverovatnije dovesti do eskalacije „nepoverenja, haosa, kriza i sukoba u regionu, koji već duboko pati zbog višestrukih tragičnih katastrofa“.

Konferencija u Varšavi, zvanično nazvana Ministarski program za promociju budućnosti mira i bezbednosti na Bliskom istoku, uključiće predstavnike iz najmanje 10 arapskih država.

Netanijahu je jedini šef vlade koji će prisustvovati konferenciji, sa 60 drugih država koje šalju svoje predstavnike na ministarskom ili nivou zamenika ministra.

KOMENTARI8 komentara

 1. Roy says:

  Aha. Neka gori. Bolje da gori.

 2. zora says:

  A on je jedan od glavnih aktera uz podrsku Amera.

 3. Milan says:

  ISTINSKOM ZLU nije dosta koliko su stradale bliskoistočne zemlje: Palestina, Liban, Irak, Sirija, Libija, Jemen, nego treba im još. Pokrovitelj skupa je SAD, a treba snimiti spisak zemalja učesnica na ovoj konferenciji. Uručeno je 70 poziva, ali zbog antiiranskog karaktera okupljanja naravno da Iran nisu ni pozvali. Iz EU Federika Mogerini je već otkazala učešće na ovoj konferenciji, a izgleda da neće biti prisutan ni nemački šef diplomatije. Dok vodeće zemlje EU (Berlin, Pariz i London) natoje da sačuvaju Sporazum o atomskom programu sa Teheranom i ekonomske odnose sa Iranom, eu-članica Poljska kontrira vodeći se samo svojim interesom najverovatnije onim da napravi veliku američku bazu na svojoj teritoriji. SAD su u maju 2018. godine jednostrano istupile iz tog sporazuma i uvođenjem ekonomskih sankcija pokrenule kampanju „maksimalnog pritiska“ na Teheran. ... Interesantno je da Poljska 2015 godine i kasnije nije htela da prima muslimanske migrante i izbeglice, a sada je domaćin potpirivanja novih sukoba i potencijalnih novih migrantskih kriza u Evropi. Dvolično do koske.

 4. samostalan says:

  Covek trazi ko ce da gine za Izrael, dok on tu istu zemlju potkrada sa svojom zenicom kojoj se upravo sudi za lopovluk. Nevidjeni zlocinac Natanjahu: lopov, ubica dece i civila, ratni profiter, mentalno neuravnotezena osoba koja ne bi smela da radi nijedan posao, a kamoli da vodi drzavu.

 5. Slobodanka says:

  SAD koriste preambicoznu i fobičnu Poljsku sa ciljem da oslabe i razbiju dosadašnju odlučnost vodećih država EU po pitanju očuvanja nuklearnog sporazuma sa Iranom i njihovih ekonomskih odnosa sa Iranom. Da li Poljska doprinosi cepanju EU? EU može da postoji i bez Poljske, od proširenja EU počev od 2004 godine kada su primljene Poljska, Estonija, Litvanija, Letonija, Češka, Slovačka, Rumunija, Bugarska, najveću korist je imao NATO šireći se na istok prema Rusiji. A staro jezgro EU od ovih pobrojanih država i od NATO širenja ka Rusiji ima samo veću glavobolju.

  • Velika Metla says:

   Sve ove slugeranjske nazovi države okolo Rusije,Poljska i ostale banana države,su UVEK s onim ko se drznuo da napadne na Rusiju zajedno napadale,i posle kada dobiju svi na gomili po nosu onda nastane kuknjava "Rusija nam ovo,Rusija,nam ono,Rusija nas je okupirala....",potpuno zapostavljajući činjenicu da su ničime izzvani napali na tu istu Rusiju! Ovo je neverovatno! Verovatno po njima na njihove napade Rusija ne bi trebala da odgovori,jer oni imaju legitimno pravo da napadaju na Rusiju,ali po njima Rusija nema pravo da se brani! E,pa.....,uveriće vas Rusija da to nije uopšte tako! Piši im "pamet"!

 6. rajko says:

  Zver je gladna, skapava od gladi, trese se, paniči, pena joj trgla na usta, skiči i cvili, a nove velike sile ne dozvoljavaju kolosalne pljačke na kakve je zver navikla. Tvrdo stale izmedju zveri i njihovog plena i ne daju se ubediti da je to zverino stado za šišanje i klanje. Zato ona sad pokušava na sve načine da provali kroz ograde u tor i pokolje par nacija, da se naloče ljudske krvi i naždere ljudskog mesa. Kad pogledamo istoriju, to se redovno dešavalo u manje- više ujednačenim intervalima, samo što se sad oni sve više skraćuju. Odavno bi već izbio treći svetski rat da zver nije svesna da bi i ona u njemu stradala. Videćemo šta će se dešavati. Teško da će zver pristati da jednostavno skapa od gladi, da se ugasi i nestane, a teško i da će započeti bilo šta što bi ličilo na samoubilački rat. Verovatno će ponovo pronaći neku pukotinu, neki manevar preko kog će zakrviti druge narode i polako skidati kajmak sa nove klanice. Dakle, najverovatniji je neki novi lokalni rat izazvan gladju zapada za pljačkom i osvajanjem, a treći svetski rat se može isključiti gotovo potpuno.

 7. Baracuda says:

  Poljska je postala najveći vazal SAD-a i Izraela ! Ovo je neuspjeli pokušaj, jer ako Iran krene, malo ko će ih zaustaviti ! Poslije će moliti Ruse da budu pregovarači.... Jevrejskom narodu se svako neko vrijeme u historiji desi neki "holokust"....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *