„Беочуг“ припао чуварима културе

„Beočug“ pripao čuvarima kulture

16 aprila 2017

UMETNIKE koji su svojim životom i stvaralaštvom trajno doprineli kulturnom životu prestonice danas je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Kulturno-prosvetna zajednica Beograda nagradila priznanjem „Zlatni beočug“. Nagradu „Izvanredni Zlatni beočug“ za životno delo dobili su akademik Ljubiša Rakić, baletski umetnik Borivoje Mladenović i glumac Nebojša Dugalić.

– Priznanje me je iznenadilo s obzirom na uobičajenu praksu dodeljivanja nagrada za životno delo. Mislim da svaka nagrada posredno nagrađuje sve one ljude čiji smo mi naslednici i sve one koji su učinili da svako od nas bude to što jeste – kaže, za „Novosti“, Dugalić.

Nagradu „Izvanredni Zlatni beočug“ u ime Pedagoškog muzeja primio je direktor Božidar Zejak, a u ime nagrađenog Fakulteta muzičke umetnosti dekan Ljiljana Nestorovska.

Ovogodišnja priznanja „Zlatni beočug“ dodeljena su ličnostima iz sveta književnosti, glume, muzike, baleta i bibliotekarstva, među kojima je i Milomir Kragović, urednik izdavačke delatnosti Kompanije „Novosti“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *