BEOGRAD ĆUTI: Vojvođanska partija traži “Vojvodinu kao Republiku”

BEOGRAD ĆUTI: Vojvođanska partija traži “Vojvodinu kao Republiku”

16 januara 2014

vojvodjanska-partija-foto-tanjugVojvođanska partija pozvala je danas sve relevantne političke partije, nevladine organizacije, udruženja građana i pojedince na definisanje minimuma vojvođanskih političkih interesa koji će biti ponuđeni građanima Vojovodine na eventualnim, vanrednim parlamentarnim izborima.

“Nemoguće je da vojvođanske stranke prostim, matematičkim koalicijama sa strankama u Beogradu, ostvare i ispune očekivanja i težnje Vojvođana. Zato ne razumemo pojedine vojvođanske lidere koji koketiraju sa najvećim političkim partijama u Srbiji, a Vojvodine se sete samo pred izbore”, navodi se u saopštenju VP koje je potpisao njen predsednik Aleksandar Odžić.

Prema njegovim rečima, građanima koji se zalažu za status Vojvodine kao Republike u okviru države Srbije nije svejedno i nikada neće biti svejedno, sve dok Vojvodina ne bude imala sudsku, izvršnu i zakonodavnu vlast, raspolagala sopstvenom imovinom, prihodima i resursima.

Uz ocenu da je poziv za ujedinjenje ujedno i poziv za vraćanje dostojanstva osiromašenim i poniženim građanima i građankama Vojvodine, Odžić je poručio da će Vojvodine biti onoliko, koliko bude borbe za nju.

(RTV)

KOMENTARI5 komentara

 1. dr. Danilo says:

  ove treba zabraniti, a citavu ekipu pohapsiti.

 2. Mala says:

  Ne treba se zavaravati, jednom separatista uvek separatista, jednom terorista uvek terorista. Seperatisti kreću u ofanzivu i otvoren rat protiv Srpske države. Da li država ima pravne mehanizme da spreči vojvodansko fašističko divljanje i otvoreno prizivanje stranih sila da se umešaju u unutrašnje stvari Srbije? Pretpostavljamo da još ima. A da li će ih primeniti u skladu za Ustavom zemlje i Krivičnim zakonikom? Verovatno neće, jer se boji reakcije Vašingtona i Brisela. Opet, realno gledajući, Srbija nema razloga da se bilo koga boji, jer oni kojih se boji uveliko rade na njenom uništenju. I oni će nastaviti da deluju u tom istom antisrpskom pravcu, bez obzira na to koliko Srbija pokušavala da im se umilostivi. Zbog toga, nadajmo se da će nove srpske vlasti shvatiti tu jednostavnu istinu i da će izvesti pred sud sve srpske separatiste, a među njima, posebno, Nenada Čanka ,Pajtica , plavusu Jerkov Stanje u Srbiji danas, slično je onom u doba odbrane Beograda 1915. godine, kada je major Gavrilović izgovorio čuvenu rečenicu: "Vi nemate, dakle, da se brinete za živote vaše - oni više ne postoje."

 3. palestinac says:

  dr danilo-pacijent mala-nesto cudno... ko ste vi da se uopste pitate i sebi dozvoljavate luksuz da iz ko zna kojeg dela srbistana resavate pitanje vojvodine?upravo zbog takvih kojui negiraju vojvodinu u svakom smislu je i stiglo do ove tacke.srbistan je kolonizator i tako se ponasa od 1918.nama je resenje jednostavno-republika,koja opet moze biti ili u sastavu federalne srbije ili samostalna.sve su sanse da ste kratkovidi i da niste u stanju da saberete 2+2...nama je sasvim svejedno sta vi radite u vranju,boru ili kragujevcu...pozdrav iz vojvodine republike.

 4. Republikanac says:

  Vojvodina Republika je brana svim vrstama fasizma i otvorenih napada na suverenitet Vojvodine i Srbije. Da sa srbijom, ali ne pod Srbijom!

 5. Lalov says:

  dr. Danilo neizlečeni Mala, dal bi dala Ko je kome od vas dvoje pacijent neću da sada licitiram, ali da ste oboje zreli za pacijente "Laze" tu dileme nema!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *