Beograd je ponovo slagao i prevario Rusiju

Beograd je ponovo slagao i prevario Rusiju

20 aprila 2013

Boris AleksicPiše: Boris Aleksić

Deseta runda pregovora Beograda i Prištine u Briselu završila se očekivano i tragično po Srbiju. Zastupnici ideologije po kojoj EU nema alternativu prihvatili su sporazum sa Hašimom Tačijem i faktičko stvaranje velike Albanije. Prvi put u istoriji srpske vlasti su priznale nezavisnost Kosova i Metohije i njegovo otcepljenje od Srbije. Izjave Vučića i Dačića o tome da su svi njihovi zahtevi prihvaćeni i svo spinovanje prozapadnih medija, neće moći da sakriju činjenicu prema kojoj je zvanični Beograd na ovaj način pristao na potčinjavanje srpskih državnih institucija na KiM Tačijevom poretku, a samim tim i na njihovu eliminaciju. Republička vlada je ovim potezom inkorporila do sada slobodni Sever Pokrajine u NATO projekat nezavisnog KiM, obesmislila Rezoluciju 1244 i ostavila srpski narod na milost i nemilost teroristima i trgovcima ljudskim organima.

S kojim ciljem je Zapad tražio direktno uključivanje Aleksandra Vučića u pregovore oko KiM videlo se veoma jasno pred početak desete runde. Vučić je u Briselu najpre napravio dil sa NATO paktom, koji je po srpskom ministru odbrane garant bezbednosti srpskog naroda u Pokrajini.Generalni sekretar NATO Anders fon Rasmusen se ujutro, pre zvaničnog dijaloga, sastao sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, s kojim je razgovarao o ulozi NATO u „osiguravanju bezbednosti“ Srba na Kosovu i Metohiji, odnosno o tome da na delovima na kojima živi srspko stanovništvo ne bude prisutna „kosovska vojska“, formacija koju je inače stvorio sam NATO. Po Vučiću, Severnoatlantski savez koji je izvršio agresiju na SRJ i koji je naoružavao i obučavao šiptarske teroriste, što čini i danas, postaje faktor zaštite Srba.

Kako na tu svoju novu ulogu koju mu je poverio Vučić gleda sam NATO, pojašnjavaju reči Rasmusena: „NATO će nastaviti da obezbeđuje bezbednost na Kosovu kao i dosad i spreman je da podrži budući sporazum u okviru sadašnjeg mandata UN.“ Kako to NATO radi vidi se iz činjenice da je ovaj agresivni vojni savez uspeo da protera duplo više Srba sa KiM od Hitlera i Musolinija. Takođe, NATO je odgovoran za stravičan pogrom srpskog naroda 17. marta 2004. godine, koji je zaustavljen tek nakon žestoke reakcije Moskve i njenog upozorenja Briselu i Vašingtonu. Pod pokroviteljstvom Severnoatlantskog saveza vađeni su organi otetim Srbima, dok i dan danas njegove okupacione trupe u južnoj srpskoj pokrajini obezbeđuju snabdevanje Evrope heroinom iz Avganistana.

Međutim, Rasmusen je bio u pravu kada je izjavio da je NATO doprineo zaključivanju „istorijskog sporazuma” između Beograda i Prištine. Po njemu dogovor Vučića i Dačića sa Tačijem daje „novi impuls za evroatlantsku integraciju regiona.“ Ovde se jasno vidi da su vlasti u Beogradu prigrlile NATO iako su samo par dana pre toga njeni predstavnici tražili pomoć Rusije i dobili lične garancije predsednika Vladimira Putina.

Dačić je pre nešto više od nedelju dana izgovorio sledeće reči u Moskvi: „- Putin mi je obećao da će o KiM razgovarati sa vodeći državnicima zapada, od SAD, Nemačke, Francuske… Sigurna sam da će to mnogo doprineti da i oni vide da neko stoji iza nas, jer ovako je izgledalo da je Srbija sama na međunarodnoj sceni, okružena zemljama koje su gotovo sve članice NATO pakta ili idu ka NATO paktu i zemljama koje idu ka EU.“ U Moskvi je tom prilikom kao podrška srpskoj ekonomiji, potpisano čak sedam međudržavnih sporazuma. Najvažniji su se odnosili na kredit za srpski budžet i sporazum o saradnji u železničkom saobraćaju. Međutim, nakon što je dobila garancije i podršku od Rusije na najvišem nivou, vlast u Beogradu je predvođena Aleksandrom Vučićem, potrčala u zagrljaj NATO paktu. Obmanuli su Ruse i napravili dogovor sa zločinačkom organizacijom koja je okupirala KiM i koja sistemom baza opkoljava Rusiju. Na ovaj način Zapad je osigurao rešavanje kosovskog problema daleko od UN, i uz pomoć poslušnika u Beogradu onemogućio brži povratak Rusije na Balkan. Generalni sekretar NATO Rasmusen je upravo zbog toga pozdravio sporazum Beograda i Prištine rečima da on predstavlja novi impuls evroatlantskim integracijama na Balkanu, što podrazumeva i potpuno potčinjavanje regiona Severnoatlantskom savezu. Ministar Mlađan Dinkić je čak nakon razgovora, u ushićenju otvoreno govorio o KiM kao o nezavisnoj državi, kada je izjavio da Srbija neće blokirati „evropske integracije Kosova, jer ukoliko i Srbija i Kosovo postanu članice EU, brisaće se sve administrativne granice“! Da je ceo proces okončan prema očekivanjima SAD i NATO potvrđuju i izjave Džona Kerija i Aleksandera Veršboua. Ministar spoljnih poslova Sjedinjenih država Keri je čestitao Srbiji i „Kosovu“ na „normalizaciji odnosa“. On je pozvao obe strane da primene do sada postignute sporazume. Zamenik generalnog sekretara NATO pakta Veršbou koji se sastao sa Dačićem i Tačićem, čestitao im je na postignutom sporazumu i potvrdio je da će NATO biti garant sporazuma. Na ovaj način zvaničnici SAD i Severnoatlantskog saveza stavili su do znanja da je ceo region Balkana pod njihovom kontrolom.

U narednom periodu najveća iskušenja i patnje očekuju preživeli srpski narod na Kosovu i Metohiji. Njih je republička vlada jasno odbacila i potčinila zakonima Hašima Tačija i njegovih terorista. Ostavljeni na cedilu preostali Srbi iz južne srpske pokrajine veoma lako mogu da postanu izbeglice. Isto tako, nakon sporazuma sa Prištinom koji ima sve odlike međunarodnog ugovora, vlast u Beogradu je od Srba na Severu KiM napravila legitimnu metu za Tačijeve snage i njihovog pokrovitelja NATO, čime postaje saučesnik u svim budućim zločinima nad njima.

(Fondsk.ru)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *