Beograd među najlepšim prolećnim gradovima Evrope

Beograd među najlepšim prolećnim gradovima Evrope

18 marta 2014

BeogradSrpska prestonica našla se na šestom mestu liste najlepših destinacija koje treba posetiti u proleće koju je sastavio Huffington Post.

Amsterdam, Holandija

Holanđani se ponose svojim poljima lala koja u proleće oslikavaju celokupnu prirodu ove zemlje nudeći turistima prelepe pejzaže koji sasvim sigurno zaslužuju da se nađu na meti njihovih objektiva.

Lisabon, Portugal

Lisabon je na proleće okupan toplom klimom i predivnim bojama koje oslikavaju uske uličice. Savršeno za sve one koji su u potrazi za bajkovitim pejzažima.

Budimpešta, Mađarska

Budimpešta je poznata kao pristupačna porodična destinacija. Grad nudi brojna termalna kupališta, interesantne pabove i post-komunistički šmek koji i dalje privlači brojne turiste.

Riga, Letonija

Duboko urezana u evropsku istoriju, Riga je sinonim za klasičnu muziku, eleganciju i istorijsku arhitekturu. Izgubite se u uličicama tokom prolećnog jutra i obavezno posetite srednjovekovni centar grada.

Kopenhagen, Danska

Sa prolećem u Kopenhagenu kreću i brojne izložbe posvećene dizajnu i arhitekturi koje će vam sigurno uzburkati maštu i dati brojne ideje koje možete iskoristiti u sopstvenom domu po povratku.

Beograd, Srbija

Strastvena istorija Srbije lepoti Beograda daje i određenu oštrinu. U Beogradu se zgrade iz vremena komunizma ušuškano kriju između modernih arhitektonskih zdanja. Grad nudi bogat dnevni program ali i uzbudljiv noćni provod, kako u samom centru tako i na rekama.

Dubrovnik, Hrvatska

Dramatična dalmatinska obala svoj krešendo ima sa Dubrovnikom. Nazvan „biserom Jadrana“, grad okružuje kristalno čisto more ali i planinski vrhovi.

Matera, Italija

Kamene naseobine haotično nabacane definišu ovaj grad u kom povetarac mira definiše način života na ulicama Matere. U pitanju je jedan od najstarijih naseljenih gradova u Italiji.

Beč, Austrija

Dom muzike Mocarta, Betovena i Štrausa, glavni grad Austrije sa razlogom se hvali svojom arhitekturom i dramatičnim kupolama ali i bogatim kulturnim životom.

Montre, Švajcarska

Ova atraktivna Švajcarska rivijera svoju punu lepotu doživljava tokom proleća kada temperature rastu i cveće počinje da cveta. Predivno okruženje Montrea sačinjeno je iz moćnih Alpa, čistog Ženevskog jezera i predivnih snegom prekrivenih vrtoma Mon Blana.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *