Београдска филхармонија у Будимпешти

Beogradska filharmonija u Budimpešti

10 novembra 2016

filharmonijski_620x0

Beogradska filharmonija predstaviće se u čuvenoj Palati umetnosti (MUPA) u Budimpešti, koncertom koji je zakazan za 20. novembar.

Pod upravom Fabrisa Bolona, sa našim orkestrom nastupiće umetnik sezone MUPE – violinista Krištof Borati.

Za nastup Beogradske filharmonije u ovoj prestižnoj dvorani vladalo je veliko interesovanje tako da su ulaznice u celosti rasprodate.

Filharmonija će više od 1500 ljudi u Palati umetnosti najpre upoznati sa srpskim stvaralaštvom kroz Tajčevićevih Sedam balkanskih igara za orkestar.

Paganinijev Prvi violinski koncert i Ravelovog Ciganina, sa Filharmonijom će izvesti Krištof Borati, jedan od najznačajnijih mađarskih umetnika svoje generacije koji nastupa sa renomiranim orkestrima širom sveta.

Redovni saradnik Beogradske filharmonije, Fabris Bolon, zaokružiće koncertno predstavljanje našeg orkestra uz magične zvuke Žar ptice Stravinskog.

Palata umetnosti MUPA predstavlja najjači kulturni brend i najmoderniju instituciju kulture u Mađarskoj, gde više od deset godina, u svojim koncertnim sezonama nudi događaje vrhunskog kvaliteta, a kroz različite žanrove uvodi nove i moderne trendove u spoju sa mađarskom i evropskom tradicijom.

Poziv ovako prestižne institucije za Beogradsku filharmoniju predstavlja izuzetnu čast i priliku za međunarodnu promociju na kojoj orkestar aktivno radi, kao i za prezentaciju naše zemlje.

Beogradska filharmonija je nastupala u Budimpešti u tri navrata, a poslednji je bio 1980. godine.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *