Београдска основна школа забранила ношење обележја фудбалских клубова

Beogradska osnovna škola zabranila nošenje obeležja fudbalskih klubova

23 septembra 2015

navijaci– Imali smo par situacija gde su se đaci zbog navijačkih dresova potukli. Dešavalo se da su pocepali duksić drugaru jer je na sebi imao obeležja Partizana – kaže Jelena Voltarov, pomoćnik direktora OŠ „Đorđe Krtstić“ u Žarkovu.

U ovoj osnovnoj školi od 1. septembra zabranjeno je da učenici nose bilo kakava obeležja Crvene zvezde i Partizana, kako na odeći, tako i na đačkom priboru.

Do ove odluke je došlo kako bi se smanjilo vršnjačko nasilje.

– O uvođenju ove preporuke smo razgovarali sa Savetom roditelja još krajem prošle školske godine. Savet je podržao tu preporuku i od početka školske godine je sprovodimo – kaže Voltarov.

Ona dodaje da u pitanju nije stroga zabrana đacima, već preporuka.

– Nismo deci ništa zabranili, jednostavno ih savetujemo da to, zbog sopstvene bezbednosti, ne rade – kaže ona i dodaje da su đaci preporuku prihvatili bez većih problema.

U osnovnoj školi „Đorđe Krstić“ kažu da su iznenađeni velikim interesovanjem medija za njihovu odluku, s obzirom da se ona godinama sprovodi u mnogim beogradskim srednjim školama.

– Praksa da je zabranjeno nošenje obeležja sportskih klubova u školi postoji godinama u mnogim beogradskim gimnazijama. I to se đacima kaže čim krenu na nastavu – kaže Voltarov.

(Blic, Srbin.info)

KOMENTARIJedan komentar

  1. marko says:

    Svaka cast svima onim koji ovu ideju podrzavaju a i ucenicima koji su se pridruzili ovoj ideji.Konacno nesto pametno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *