Београдски Шопен фест: Гостује Дмитриј Шишкин

Beogradski Šopen fest: Gostuje Dmitrij Šiškin

20 februara 2017

14-kul-gostuje-frederik_620x0

MEĐUNARODNA manifestacija Beogradski Šopen fest, šesta po redu, biće održana od 20. do 25. februara. U okviru ovog jedinstvenog događaja u našoj sredini i regionu, posvećenom pijanizmu, publika će biti u prilici da se upozna sa delom najvećeg kompozitora romantizma, „pesnika klavira“ Frederika Šopena.

Šopenu u čast sviraće vrhunski pijanisti u elitnim koncertnim salama Beograda. U okviru humanitarnog koncerta „Mladi pijanisti“, 21. februara u 20 sati u Skupštini grada, na svečanom otvaranju festivala nastupiće Viktor Radić (Srbija), Sarah Skopljak (Bosna i Hercegovina) i Vedran Janjanin (Hrvatska). Ovi umetnici su pobednici Pijanističkih takmičenja BŠF 2015. i 2016, i dobitnici značajnih nagrada na internacionalnim pijanističkim takmičenjima.

Koncert svetske pijanističke zvezde Dmitrija Šiškina na programu je 22. februara, u 20 sati, u Kolarčevoj zadužbini. Šiškin je laureat najprestižnijeg Šopenovog konkursa u Varšavi 2015. godine i danas je jedan od vodećih pijanista mlađe generacije. Ovaj virtuoz će 23. februara, u Galeriji „Artget“ Kulturnog centra Beograda, od 10.30, biti gost tribine „Susret sa umetnikom“, a istog dana održaće koncert i u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije.

Koncert jedne od najznačajnijih srpskih pijanistkinja Rite Kinke na programu je 24. februara, u 20 sati, u Skupštini grada.

POEZIJA

SVEČANOM otvaranju festivala prethodiće „Šopen opsesija“ u Mikser hausu, 20. februara, u 18 sati. Poetsko-muzički program će okupiti ljubitelje Šopenove muzike, pijaniste i umetnike koji će izvoditi Šopenova dela, i mlade glumce koji će govoriti stihove pesnika romantizma.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *