Берански одборници одбили да приме веће зараде: Неће дупле плате

Beranski odbornici odbili da prime veće zarade: Neće duple plate

27 decembra 2016

cg-nece-duple_620x0

Koalicija „Zdravo Berane“, uprkos najavama o njenom pucanju, nastavlja da upravlja Beranama, a funkcioneri opštine, uspeli su da predlog predsednika opštine izdejstvuju odluku odbornika da im se ne povećaju plate uprkos nedavno usvojenim zakonima!

– Moramo da se rukovodimo moralnim zakonima, jer bi mene bilo sramota da moja plata bude znatno većana (skoro duplo), u ovakvoj situaciji, a da službenicima koji obavljaju složene poslove plate ostanu na istom nivou, ili da čak budu smanjene – kazao je predsednik opštine Dragoslav Šćekić. Smatra da svojim radom i rezultatima zaslužujem znatno veću zaradu, ali bilo bi me sramota da mi plata bude uvećana za nekoliko mesečnih primanja koje dobijaju korisnici socijalne pomoći.

– Ovakav zakon je izglasala DPS u Skupštini Crne Gore. Svestan sam da kršimo taj zakon, ali mi ga nećemo primenjivati. Nije demagogija, ali ako budemo prisiljeni da ga primenimo, javno obećavam da ću povišicu uplaćivati u dobrotvorne svrhe – kazao je Šćekić, čiju ostavku je u petak zahtevao odbornik vladajuće koalicije Velimir Bato Đurišić, koji je bio uzdržan prilikom glasanja o rebalansu budžeta i usvajanja budžeta za narednu godinu.

BESPLATNI UDŽBENICI

– RADIM zakonito i držim se s ljudima koji zaslužuju moje poštovanje. Ne delim ih po partijama, a koliko sarađujem sa DPS, vidi se po tome što su oni na poslednjim parlamentarnim izborima osvojili 700 glasova manje nego ne prethodnim – kazao je Šćekić, inače predsednik OO SNP Berane. – Svim osnovcima, bez bilo kakvih razlika, podelićemo besplatno udžbenike, sviđalo se to nekome ili ne.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *