БЕРБОКОВА ДОБИЛА ЗАДАТАК: Срби треба да буду жигосани!

BERBOKOVA DOBILA ZADATAK: Srbi treba da budu žigosani!

14 aprila 2024

PROFESIONALNE diplomate u Ministarstvu spoljnih poslova u Berlinu imale su velike rezerve prema novoj rezoluciji o genocidu u Srebrenici, ali je Nemačka postala pokrovitelj ovoga skarednoga dokumenta na tvrdoglavo insistiranje šefice pomenutog resora Analene Berbok – saznaju nezvanično „Novosti“.

Time je unuka odlikovanog oficira Vermahta, koji je po izvodima iz vojnih arhiva bio „bezuslovni nacionalsocijalista“ inspirisan Hitlerovomm knjigom „Majn kampf“, potvrdila svoje antisrpske pozicije, koje se, zasigurno, ne mogu dovoditi u vezu sa njenom opravdanom ženskom srdžbom, jer ju je nedavno uvredio gost na Hepi televiziji.Težnja zvaničnog Berlina da u Ujedinjenim nacijama Srbima utisne žig genocidnosti i da Republiku Srpsku utopi u unitarnu BiH, osim u praktičnom delovanju samozvanog visokog predstavnika Kristijana Šmita, ima svoje izvorište i u zadatom sentimentu koji prema Sarajevu i zlosrećnoj varošici na istoku Bosne gaje Berbokova i njena levo-liberalna sabraća.

Tako je prilikom nedavne posete BiH fokus stavila upravo na „secesionističku politiku Banjaluke“, previđajući da je tom procesu najviše kumovao njen zemljak koji se ponaša kao neprikosnoveni tutor, koji oduzima imovinu RS, šalje na sud njene lidere, prepravlja istorijske čitanke, deli kazne zbog proslave Dana Republike…

I to bez ikakvog legitimiteta, jer ga nije imenovao Savet bezbednosti UN. Neizostavna je bila i šetnja Baščaršijom: – Pre 30 godina ovde je odbranjena evropska ideja. Jednako kako danas srce Evrope kuca u Kijevu, devedesetih je ovde kucalo u opkoljenom Sarajevu – s emotivnim patosom je kazala svom pratiocu i kolegi iz BiH Elmedinu Konakoviću.

Pokušala je i pre dve godine u Beogradu „da zamuti Drinu“ na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, namećući kao prioritet nepovredivost granica BiH (naravno, ta nepovredivost ne važi samo za srpske međe).

– Nedvosmisleno sam govorio o poštovanju teritorijalnog integriteta BiH, što Srbija uvek ističe, kao i o pozicijama RS unutar BiH – odgovorio je tada Vučić, vraćajući svoju gošću na postulat „Dejtona“: postojanje dva entiteta i zabranu dominacije jednog naroda nad ostalima. Podsetimo, Nemačka je sa Ruandom sponzor teksta rezolucije o genocidu u Srebrenici o kojoj bi 2. maja trebalo da se glasa u Generalnoj skupštini UN.

Dokument, čiji su sadržaj ekskluzivno otkrile „Novosti“, predviđa da 11. jul bude međunarodni dan sećanja na genocid u Srebrenici, osudu svih koji „negiraju genocid“ i da se ova tema nađe u obrazovnim programima u udžbenicima. Želeći da osujeti usvajanje pomenutog teksta, predsednik Vučić razgovaraće sa liderima 50 država, sa posebnim akcentom na zemlje Afrike. U krugu onih koji podržavaju rezoluciju, osim Nemačke i Ruande, su i Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Čile, Novi Zeland, Malezija, Jordan, Turska, Slovenija, Albanija, Francuska, Italija, Irska, Lihtenštajn, Holandija i Finska, ali se očekuje da se priključi još njih.

Sve one vrše političke, ali i ekonomske pritiske na članice UN da njihovi delegati podignu ruke „za“. Za usvajanje je potrebna prosta većina (postoji mogućnost da neko zatraži da bude dvotrećinska, a onda se o tome izjašnjava parlament). Zato ćemo morati sve karte da bacimo na to da zemlje koje imaju dobre odnose sa Srbijom, budu u sali i glasaju protiv ili makar budu uzdržani.

Prema našim informacijama, fokus je na zemljama Sahela, među kojima su Senegal, Alžir, Niger, Centralnoafrička Republika, Etiopija, Eritreja… Takođe, izuzetno je važno pridobiti Egipat kao zemlju koja u Africi ima veliki uticaj, ali i Angolu, kao i Trinidad, karipsku zemlju koja predsedava „svetskom kućom“. Inače, rezolucije koje donosi Generalna skupština UN nisu obavezujuće, ali imaju političku težinu. Obavezujući su dokumenti koje izglasa Savet bezbednosti UN. Pokušaj da se pred ovim telom donese akt o Srebrenici propao je 2015. godine. Velika Britanija je tada želela da se izglasa tekst u koji se na Srbe prebacuje sva krivica, ali je Rusija uložila veto i plan je propao.

KOMENTARI15 komentara

 1. Volodimir Ofanzivko says:

  ...kaže nacistička dromfulja...

 2. da da says:

  Srbija neka popiše sve zločine koje je nemačka učinila na teritoriji kraljevine jugoslavije nad Srbima i tuži tu nemačku roba amerike u UN.Neka se ponavlja svaki dan na dnevniku obim tih zločina koji prevazilaze genocid,a učinili su ga sa svojim vernim pacovima,slugama krvatima i poturčenim lojavim balijama nad srpskom decom i narodom.Inače nikad nisu odgovarali za taj genocid,red je da se svet upozna koliki su zlikovci ti nemci,posebno potomci nacista koji danas sikću zmijskim jezikom u obliku ove ministarke što mrzi sve što nije nacističko.

 3. RASPUCHIN says:

  "Ko se zadnji smije , najslađe se smije" a to neće biti ni Berbokova a ni švabe jer će , uskoro , isplivati neke informacije o njihovom učešću u razbijanju bivše države na štetu Srba. Moguća je i rezolucija i revolucija.

 4. Darko says:

  Fašističko kopile!

 5. padre says:

  Kakva ironija!Šta je zajenićko tim "sponzorima" pokretanja resolucije, Velikoj Britaniji, SAD, Nemaćkoj, Francuskoj, Holandiji i Italiji? Svi oni dobro znaju, kako se genocid izvodi iz svoje duggodišnje prakse!

 6. Beli Orao says:

  Koje bolesne osobe , od zlobe umijeti neće moći a mučiće se u paklu kod Lucifera.

 7. milanm says:

  To je žvaka za ludjaka! Ako netko treba biti osudjen kao genocidan to bi bilo pre svega Engleska, USA, Belgija, Nemačka, Francuska, Italija, Izrael ima ih još na pr. Španija, Japan, Portugal! Ubijali su milanijumima, krali i otvoreno pljačkali i oni ce sad da nekoga stavljaju na stub srama!!! Berbok okot nacistički ce da presudjuje Srbima koji jedan milemijum stradavaju od anglosakosonskih svinja i ubojica predvodjenih Vatikanom.

 8. Gagi says:

  Od 90-ih godina Nemacka direktno pravi haos Srpskom narodu, prvo vojno a zatim i diplomatski. Zapravo, cela ta katolicka koalicija ima zadatak da nas "usisa" u njihov brlog i tako ostvari vecne istorijske teznje. Vrlo dobro znamo KO su oni, nas najveci problem je sto nismo sigurni KO smo mi. Odnosno, KO su danas nasi cobani i gde usmeravaju ovo nase stado.

  • RASPUCHIN says:

   Da , "Gagi" , tako je to kako ste napisali a "čobani" su upravo oni koje smo pomenuli , onomad. To su oni , među nama , koji bi da ponovo prave j"U"goslaviju a ima ih poprilično. Meni su svašta ovdje pisali kada sam pominjao jedan svoj razgovor , s' početka devedesetih , sa oficirom KOS-a koji je tada pričao o tome da nisu bili u mogućnosti da sačuvaju j"U"goslaviju ali da će raditi na tome da je obnove. Tome u prilog ide i jedna priča koju još nisam pominjao a radi se o izvoru koji je iz "ekipe" koju je pominjao Šešelj u Hagu. To su bili oni stari parizani koji su , preko svojih veza , pokušavali nabaviti oružje za razoružane Krajišnike a i otome je svjedočio Šešelj. Iz te ekipe sam dobio informaciju da je vrh JNA sve dogovorio sa ustašama i Ka(e)kecima kako bi se rješili dugova prema zapadu jer ih nisu bili u stanju otplaćivati. Ove "naše" , mislim na oficire srPskog porijekla , su debelo preveslale kolege iz katoličkih republika a "naši" ne smiju , do danas , o tome pisnuti jer se radi o klasičnoj izdaji. A koliko nisu normalni , ponovo bi stvarali j"U"goslaviju bez obzira na sve SRBske žrtve do sada i u stanju su svima oprostiti. Ako bi se stvorila sitiacija za oslobađanje svih naših teritorija i stvaranje SRBske države oni bi stali , po ko zna koji put , na stranu naših neprijatelja i radili u njihovu korist. Poprilično je uticajna ta ekipa ali i opasna jer kontolišu mnoge stvari i u Srbiji i u R. Srpskoj. Možda će me ponovo napasati da pišem bajke ali dogačaji će sve pokazati jer i ova igrarija , oko "genocida" je dio te priče.

   • Željko says:

    Tko vlada Srbima! AV kao jedini Srbin i "naših" troje Hrvata: DodiG Hrvat od Tomislavgrada, Pejina unuka Cvijanović čiji je djed sa majčine strane kao ustaški satnik učinio ogromna zlodjela Srbima u okolici Dervente tijekom WW II i Ana sa otoka Krka Brnabić gdje posjeduje par nekretnina i jahtu, možete je vidjeti na You Tube kada je zaustavlja lučka kapetanija naravno jahta je sa hrvatskom zastavom!

    • RASPUCHIN says:

     Željko , zar ne shvatate da ste pomalo naporni? Sve to što pišete i još mnogo toga više , o čemu pojma nemate , je meni poznato tako da ste promašili adresu.

    • Rostand says:

     Eto željkane,sve same Hrvatine vladaju Srbima,pa šta onda stalno drobiš o opasnoj suprekstradelux velikoj Srbiji?

 9. Rostand says:

  Švabe Vučkovi prijatelji,jest kako da ne.Umjesto da Srbija tuži švapsku đubrad za bezbrojne zločine nad Srbima,imamo perverziju da vječni krvnik osuđuje žrtvu.Još je gownar Bizmark rekao da je svaka Srbija prevelika i šta se otad promijenilo u bubašvapskoj politici prema Srbima? Baš ništa.

  • Željko says:

   Hvalio se AV i sa Macron, najveći doček u povijesti u Paris kao danas a sutra ultimatum priznanje Kosova i sankcije Rusiji, a prekosutra Francuska sponzorira "Rezoluciju o genocidu u Srebrenici! A Nijemci ista priča, najveći investitori u Srbiji, AV "lupa" svaki dan nešto i uvijek sam sebe demantira!

 10. Lazar says:

  Ko je Analenu na Hepiju mogao da uvredi. Ona od svoje prošlosti ne može da pobegne. Radi se o profi ku*avi koja je zahvaljujući novom trendu na Zapadu dogurala do ministrice... Ali ku*ava ostaje ku*ava...🥴

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *