БЕРЛИН: 100.000 руских војника се налази на граници са Украјином; РУСИЈА ОДГОВОРИЛА: То је наша територија

BERLIN: 100.000 ruskih vojnika se nalazi na granici sa Ukrajinom; RUSIJA ODGOVORILA: To je naša teritorija

18 januara 2022

Više od 100 hiljada ruskih vojnika nalazi se na granici sa Ukrajinom, teško je to ne shvatiti kao pretnju, izjavila je nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok.

„Poslednjih nedelja više od 100.000 ruskih vojnika i vojne tehnike koncentrisano je u blizini Ukrajine, bez jasnog razloga“, rekla je Berbokova na konferenciji za štampu sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom u Moskvi.„Poslednjih nedelja više od sto hiljada ruskih vojnika i vojne opreme koncentrisano je u blizini Ukrajine bez očiglednog razloga“, rekla je ona u utorak na konferenciji za novinare posle razgovora sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom. Šef ruskog MIP-a je rekao da Moskva ne može da prihvati zahteve u vezi sa kretanjem vojske na sopstvenoj teritoriji.

Šef ruske diplomatije je istakao da Moskva ne može da prihvati zahteve u vezi sa kretanjem vojske na sopstvenoj teritoriji.

„Takođe smo objasnili da eskalacija koja se čuje iz usta mnogih zapadnih političara, povodom naših trupa na našoj teritoriji i izvođenja neophodnih vojnih vežbi, što radi svaka država – mi ne možemo da prihvatimo neke zahteve koji se tiču naših oružanih snaga na sopstvenoj teritoriji“, rekao je ministar.

„Što se tiče posledica, mi niti smo davali niti dajemo neki povod za stvaranje nove konfliktne situacije. Samo jedno tražimo: da to što se dogovorimo, bude realizovano“, naglasio je ruski ministar.

Lavrov je dodao da Moskva nikome ne preti, ali da čuje pretnje na svoj račun.

„Nadam se da sve to odražava samo određene emocije koje određene snage unutar bloka zapadnoh država podstiču. Mi ćemo se rukovoditi konkretnim stvarima, i u zavisnosti od toga kakve korake će naši partneri preduzeti, prirodno, odredićemo svoju reakciju“, zaključio je ruski ministar.

KOMENTARI5 komentara

 1. Archelay says:

  Ova gospodza bice pametnije da skrene paznju najpre sta Ameri radi sa njenom zemljom pa,zasto g-din Nato izigrava neki Dzek na ruskoj granici pa tek onda-da gura nos u problemu zvani Ukrajina.

 2. Petrovgrad says:

  Na laje kera za rad sela. To mu dodje na pola puta od Berlina.Švabovi opet će te zidati Berlinski zid.

  • Aco says:

   A koliko je americkih vojnika u njemackoj i koliko stranih placenika u ukraini...seru švabe...Rusi tako docekuju nepozvane goste🤣

 3. Velika Metla says:

  GosPoJa švabice, bolje ti podmaži " cevku " kad Rusi sitignu, ne bi li dao Bog da ti neki Rus napravi jedno normalno dete. A usput očistite one parkinge ispred H-marketa da se Armate imaju gde parkirati. Zreli ste, sa celim ostatkom zapada, za DOOOOBRE batine.

  • Zoki says:

   Hahahaaaaa Ovo je odlican komentar. Dooobre batine!!!👍😀

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *