БЕРЛИН И БРИСЕЛ У НЕВЕРИЦИ: Француска се придружује Грчкој у борби против Немачке

BERLIN I BRISEL U NEVERICI: Francuska se pridružuje Grčkoj u borbi protiv Nemačke

1 februara 2015

RLFVfCsZSQy87sA9LZEZsgFrancuska će pomoći Grčkoj da ispuni finansijske obaveze koje je preuzela i da ostane u evrozoni – izjavio je Manuel Vals.

Francuski premijer je ovu ambiciju svoje države i vlade objasnio rečima:

„Uloga Francuske treba da bude u tome da pomogne volji grčkog naroda da ostane u evrozoni, a takođe da pomogne Atini – delujući u okvirima evropske zajednice – da ispuni preuzete finansijske obaveze u skladu sa ustanovljenim zajedničkim pravilima”.

Ovo je, nema sumnje, pokušaj da se Grčka navede da poštuje obaveze koje ima pred „trojkom” kreditora i da se istovremeno koriguje nemačka politika stezanja kaiša. Zato je Vals dodao:

„Svima je apsolutno jasno da politici oštre ekonomije, koja je igrala ulogu kažnjavanja, više ne može biti mesta, da ona više ne može biti deo plana razvoja evropske zajednice”.

Zvanični Pariz, očito, ima nameru da iskoristi „grčku pobunu” i u svom interesu. Zato je Vals podvukao da „treba pozdraviti, razumeti i poštovati izbor grčkog naroda koji je mnogo stradao od ekonomske krize i pod teretom mera oštre ekonomije koje su mu bile nametnute”.

Vals je ovome, nimalo slučajno, čak pridodao: „Upravo zato je grčki narod na potpuno zakonit način doveo na vlast leve snage i poverio im najodgovorniji zadatak”.

Francuski premijer je najavio da će zvanični Pariz narednih dana ponuditi partnerima u EU dokaze i argumente za predloge i ideje Fransoa Olanda sračunate na izvlačenje Evrope iz trenutne situacije.

Vals je naglasio da trenutnu situaciju u EU „karakterišu isuviše nizak nivo razvoja i tragično visok nivo nezaposlenosti”.

„Ti predlozi i ideje omogućiće Evropi da ponovo dođe do daha” – zaključio je Vals.

KOMENTARI4 komentara

 1. ludimilojko says:

  Parz pokušava i u svom interesu da uđe u Grčku,ali i da spreči Rusiju! Nebitno,nek se nadmeću,to Grcima diže cijenu!

 2. Pravdaa says:

  Nema od ove igre ništa Francuzi igraju prljavo strah ih je od Lepen i za kredite koje su dali Grčkoj ali im ne ide na ruku jer EU mora da doživi krah a Grčka ulazi u sastav BALKANSKE RUSIJE sa Makedonijom Srbijom CG Bugarskom Rumunijom Republikom Srpskom i Mađarskom.

 3. nedo says:

  Pravdaa-A sto SAO Krajinu izostavi Bog te ne ubio. Ako nas je Milosevic prodao ne znaci da ce i Rusi zaboraviti na nas krajisnike!

 4. Pravdaa says:

  Brate poslat ću ti kartu Jadransko more je Srbija Bosna je Srbija Kosovo je Srbija kao i Skadar sve do Grčke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *