БЕРЛУСКОНИ: Трамп је схватио суштинску ствар о односима са Русијом

BERLUSKONI: Tramp je shvatio suštinsku stvar o odnosima sa Rusijom

13 novembra 2016

The Italian Senate Votes Over Berlusconi Parliament Expulsion

Donald Tramp, izabrani 45. predsednik SAD, shvatio je suštinsku stvar o tome da Amerika sa Rusijom može imati neslaganja po pojedinim pitanjima, ali da ih treba rešavati u duhu saradnje i prijateljstva, smatra bivši premijer Italije Silvio Berluskoni.

Tramp je u svojim javnim obraćanjima i intervjuima više puta izjavio da ne bi bilo loše ako bi RF i SAD izgladili odnose. On je rekao da očekuje „veoma, veoma dobre odnose sa Putinom, sa Rusijom”. Tramp je saopštio i da namerava da razmotri pitanje priznavanja Krima u sastavu Rusije.

„Tramp je shvatio nešto suštinski važno: Rusku Federaciju treba tretirati kao punopravnu zapadnu zemlju. Mogu postojati neslaganja po pojedinim pitanjima, ali njih treba rešavati u duhu saradnje i prijateljstva”, izjavio je Berluskoni u intervjuu za Corriere della Sera.

Po mišljenju italijanskog političara, Rusija je neophodna za zajedničko rešavanje problema na međunarodnoj sceni: od talasa islamskog terorizma do imigracije.

„Predsednik Putin je dosad pokazao sposobnost da se izbori sa vanrednim situacijama našeg vremena brže i bolje od drugih međunarodnih lidera”, istakao je on.

Odgovarajući na pitanje zašto je u SAD na izborima pobedio Tramp, a Hilari Klinton izgubila, Berluskoni je rekao da je Klintonova „platila” za osam godina vlasti Baraka Obame.

„Obama je napravio mnogo grešaka, posebno u međunarodnoj politici, počev od podsticanja tzv. arapskog proleća, neefikasne borbe protiv islamskog fundamentalizma, pa sve do kontraproduktivne zategnutosti u odnosima sa Rusijom. On je oslabio pozicije Amerike i učinio je svet nestabilnijim i opasnijim mestom”, objasnio je 80-godišnji političar.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Aleksandar V. Pavlovic says:

    Belruskoni=Bel Rus. Zadatak nasim vajnim etimolozima za danas...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *