БЕСНА ПОРУKА РУСИЈЕ НАТО ГЕНЕРАЛИМА: Шта сте умислили, под изговором војних вежби, концентришете трупе на нашим границама?

BESNA PORUKA RUSIJE NATO GENERALIMA: Šta ste umislili, pod izgovorom vojnih vežbi, koncentrišete trupe na našim granicama?

11 decembra 2018

Pod izgovorom vojnih vežbi, NATO koncentriše svoje trupe u zemljama koje se graniče sa Rusijom, kaže ruski zamenik ministra odbrane general Aleksandr Fomin.

“NATO snage pod izgovorom vežbi, koncentrišu trupe i teško oružje u baltičkim zemljama, Poljskoj i drugim zemljama”, kaže Fomin novinarima.Prema ruskom generalu, tenzije se povećavaju, uključujući i NATO snage koje mnogo duguju Rusiji, kao što je Poljska, koju bi nacisti uništili da nije bilo Rusa.

“Dali smo 600.000 života Poljskoj, a sada ta zemlja najviše brani sve ovo: spremni su da otvore tri komandna centra na svojoj teritoriji, novu bazu”, kaže Momin.

U petak, turska novinska agencija Anadolu izvestila je da NATO “nastavlja da intenzivira svoje prisustvo u regiji oko Crnog mora”, gde su brodovi saveznika izvodili rutisnke patrole i vežbe, kako navodi predstavnica NATO-a Oana Lungescu.

Nedavno, zvanični predstavnik ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da NATO nastavlja da se kreće ka istoku, povećavajući vojno prisustvo u Crnom i Baltičkom moru i da nastavlja seriju velikih vojnih vežbi. Takve akcije zemalja saveznica “objektivno vode do militarizacije regiona i stvaraju nove rizike i povećavaju nivo rizika vojnog sukoba”, dodala je.

Dmitrij Peskov kaže da Kremlj razmišlja o Porošenkovoj molbi da NATO pošalje svoje brodove na Azovsko more, kao aspekt strategije da se Rusija isprovocira kako bi njegova kanditatura na izborima naredne godine u Ukrajini naišla na podršku.

Prema Peskovu, krajnji cilj leži na političkim interesima predsednika Porošenka”.

Izjava prati i Porošenkov intervju za nemački tabloid Bild, kada je rekao da Kijev očekuje da će NATO poslati ratne brodove u oblast oko Kerčkog prolaza.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. Miraš says:

  Stiže nam nova godina. U sledećoj 2019 godini počeće raspad NATO-a. Jedna po jedna počeće članice da izlaze iz te alijanse.

 2. Miraš says:

  S kakvim raketama ćete razvaliti Idlib - neka im to svima bude demonstrativna "pokazna vežba" šta ih čeka ako bi krenuli na Rusiju.

 3. A akoM says:

  Gle,Rusija malo po malo otkriva toplu vodu!

  • Velika Metla says:

   A akoM,izgleda i oni progledali,i videli ono što je svako,ko nije slep,video još pre 20 godina!

  • Velika Metla says:

   A akoM,izgleda i oni progledali,i videli ono što je svako,ko nije slep,video još pre 20 godina! Ako im rakete budu ovako "brzo" reagovale,kao misli,neće biti dobro uopšte!

   • gradimir says:

    pre 20 godina su mogli samo da gledaju i da ćute a ti kad tako dobro vidiš kako ti je promakla putinova izjava više puta ponovljena da se rat više neće voditi na ruskoj teritoriji ( ako procene nalože može izvesti i preventivne udare - odgovor americi koja je to već ozakonila ) zatim izmena u zakonu po kojem nuklearno oružije može biti samo odgovor na upotrebu istog od strane protivnika - sada je to promenjeno može biti upotrebljeno ako se pokaže da se konvencionalnim oružijem ne može odbraniti znači mogu ga prvi upotrebiti ..... i ona naj bitnija putinova izjava " šta će vam svet bez rusije " znači ako nema rusije neće biti ni sveta treba li ti objašnjenje za tu izjavu

 4. Taipova Češma says:

  Na fotografiji se vidi da ovi otan-ovi vojnici imaju baš dobre čizme za ovo sadašnje vreme/nevreme. Valjalo bi nabaviti bar po jedan par.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *