ЕРДОГАН ПРЕТИ И ДА ЋЕ ПОЧЕТИ ДА УЈЕДА: Египат и УАЕ се неће мешати у Либију!

ERDOGAN PRETI I DA ĆE POČETI DA UJEDA: Egipat i UAE se neće mešati u Libiju!

17 jula 2020

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je danas Egipat i Ujedinjene Arapske Emirate zbog pružanja podrške snagama u istočnoj Libiji pošto je egipatski predsednik Abdel Fatah al-Sisi rekao da bi ta zemlja mogla da promeni vojnu situaciju na terenu, ako to bude želela.

Turska pruža vojnu pomoć međunarodno priznatoj vladi u Tripoliju, dok Egipat, UAE i Rusija podržavaju rivalsku administraciju na istoku Libije.Prethodnih nedelja vladine snage su postigle vojni napredak i potisnule snage komandanta Kalife Haftara koji je prošle godine pokrenuo ofanzivu na Tripoli, podseća Rojters.

Sa istoka Libije sve je više poziva Egiptu da se umešao u građanski sukob. Sisi je juče nakon sastanka sa njihovim predstavnicima rekao da Egipat neće sedeti skrštenih ruku u slučaju direktne pretnje bezbednosti Egipta i Libije.

Na pitanje o mogućnosti egipatske intervencije Erdogan je rekao da će Turska zadržati podršku međunarodno priznatoj vladi u Tripoliju.

– Potezi Egipta, naročito svrstavanje sa pučistom Haftarom, pokazuju da su u ilegalnom procesu rekao je on.

KOMENTARI4 komentara

 1. herr Udo Kurtzmeister says:

  Hahaha, besni, krezubi osmanski ker kevce :-)))

 2. M says:

  Pa i u Siriji je puno onih u ilegalnom procesu!To je postala uobičajena stvar!

 3. Aleksandar I says:

  Ovaj Erdogan će na kraju tako popiti po nosu. Mnogo su se osilili,izigravaju svetsku silu,a nisu sposobni da sačuvaju mir ni u svojoj zemlji.

  • Pesterac says:

   Turskoj niko neotima Teritoriju i Bogomolje kao vama kosovo gledaj te vi svoj posao

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *