БЕСНИ РАТ, СВЕ ВИШЕ ЖРТАВА: Хезболах се „хвали“ нападима, Израел негира жртве

BESNI RAT, SVE VIŠE ŽRTAVA: Hezbolah se „hvali“ napadima, Izrael negira žrtve

2 septembra 2019

Militantna grupa Hezbolah ispalila je nekoliko antitenkovskih raketa na severni deo Izraela nakon izveštaja da je izraelski dron izveo napad u Bejrutu prošle nedelje.

Izraelska vojska potvrdila je da su rakete eksplodirale u njihovoj vojnoj bazi te da su na meti bila i vojna vozila.Odgovorili su napadom na mete u južnom Libanu.

Izvor iz Hezbolaha izvestio je da su Izraelcima naneli veću štetu i žrtve. Istakli su kako su uništili tenk, te ubili i ranili vojnike na straži. Izrael je to negirao.

Prema izveštaju izraelske vojske Hezbolah je ispalio dve ili tri antitenkovske rakete iz Libana. Pogođen je njihov objekat i ambulanta kola na severu Izraela. Kao odgovor pucali su iz helikoptera i druge artiljerije te ispalili ukupno 100 granata na pozicije Hezbolaha.

Libanska vojska ranije je kazala kako je izraelski dron ušao u njihov vazdušni prostor i ispustio materijal u šumi blizu granice.

Izrael je priznao da je izazvao požar i tenzije su između ove dve strane eskalirale poslednih dana.

Hezbolah, koji ima podršku Irana, počeo je pretiti kako će napasti Izrael. To je i uzrokovalo napad Izraela na Bejrut dronom prošle nedelje.

Lider Hezbolaha Hasan Nasralah upozorio je Izrael kako su napadi neizbežni, a Netanijahu je odgovorio kako su spremni za bilo koji scenario.

(Tanjug)

KOMENTARI10 komentara

 1. Kosovac says:

  Izrael je priznao da je izazvao požar u šumi blizu granice. Sada bi trebalo da ih Makron bar prekori, ako ne i kazni. Zbog ugrožavanja pluća planete. …..A ona devojčica Greta da ode na lice mesta i pokuša da popravi biološki diverzitet koji su Izraelćani narušili.

 2. persida says:

  Kosovac, valjda si do sada shvatio ko je gazda. Srbi ne mogu da priznaju istinu o Jevrejima jer veruju u Jevrejina Isusa. Vecini je ispran mozak, a istina je da Jevreji vise mrze nejevreje nego Hrvati Srbe.

  • Pravda says:

   Isus je Srbin, ne lupetaj.

 3. Kosovac says:

  @ persida, …..Očekivao sam da pokažeš neku brigu za pluća planete i šumske požare, a ti se vraćaš u prošlost, umesto da gledaš u budućnost.

  • persida says:

   Buducnost vole komunisti i marksisti, ostali znaju da se sve vec odigralo u proslosti, sada se samo ponavlja.

   • Kosovac says:

    @ persida, ….. Naša današnjica – je – svetla budućnost naše prošlosti.

 4. teoretičar says:

  Persida...šarmon suvenir!

 5. teoretičar says:

  Pluća planete su pukla u Amazonu. Ameri upotrebljavaju za bandere prave ko strela sa najvišim amazonskim drvećem a ostalo amazonsko rastinje upotrebljava razvijena američka industrija za pravljenje papira. Ameri čuvaju svoje šume i već su ih obnovili 100%. Amerika je zelenija i od Amazona danas. A amazon seku brazilci i prodaju, uz svoj rad, dolar po komadu. To rade zato što nemaju šta da jedu u Brazilu. Pošto amazon ima samo malo šuma, sada ameri ciljaju Sibir i prave ruse siromašnim da bi im sekli šume za dolar po komadu. Svejedno to rusi i danas rade i izvoze papir za dolar po komadu u Kinu a ameri ljubomorni i zamrzeli putina a zato im smeta i Kina. Rusija po shvatanju Amera, pripada americi. A kad je EU naučila šta će biti preko iraka i libije, pobesnela i buni se protiv amerike kao nova mlada. Kapitalisti brazila izvoze svu hranu u iznenada novootvoreno tržište Istoka, pogotovo rusko, jer rusi nemaju zemlje da gaje svinje i goveda, da prave sireve i da gaje jabuke i cveće. Holandija i pored sankcija izvozi cveće u Rusiju za ruske nežne duše a to cveće holanđani poprskaju parfemom, dok su iz osvete amerikancima za sankcije, rusi prekinuli uvoz zamrznutog svinjskog i pilećeg mesa iz atomskih rezervi amerike, koje se obnavlja svakih 25 godina...I tako rusi pronašli druge izvore hrane, na primer beli lukac uvoze iz Kine kao i Srbija, a svoju zemlju čuvaju i neće da je obrađuju...zlu ne trebalo...Ima još!

  • milos says:

   Rusija je postala najveci izvoznik psenice a SSSR je nekad uvozio iz USA

  • Kosovac says:

   @ teoretičar, …..I mi našu zemlju čuvamo, da je obrađujemo za proizvodnju Bio-energetskog ekološkog goriva. Direktiva Evropske Unije. …..Već ga ponegde upotrebljavamo, to je ako primetiš da negde iz auspuha miriše na zagoreo zejtin. Samo mu je to mana što miriše, inače iz auspuha ne izlaze nikakvi otrovni gasovi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *