БЕСНИ РАТ У АМАЗОНУ! Нападнута ВОЈСKА ВЕНЕЦУЕЛЕ, тешке борбе у ЏУНГЛАМА „ЗЛАТНЕ ДРЖАВЕ“

БЕСНИ РАТ У АМАЗОНУ! Нападнута ВОЈСKА ВЕНЕЦУЕЛЕ, тешке борбе у ЏУНГЛАМА „ЗЛАТНЕ ДРЖАВЕ“

23 децембра 2019

У држави Боливар која се налази на југу Венецуеле нападнута је база венецуеланске армије.

Ради се о касарни у којој је смештен 513. батаљон. Овај батаљон је задужен за обезбеђење државне границе између Венецуеле и Бразила.База је нападнута од стране групе у којој се налазило неколико десетина „терориста“. Њима је пошло за руком да упадну у део објекта где су смештени магацини са наоружањем. Према првим подацима, они су успели са собом да однесу више од 100 аутоматских пушака АK-103. Поред тога је нестало и неколико десетина ручних ракетних бацача Kарл Густав, РПГ, као и сандуци са муницијом.

Министар за телекомуникације у венецуеланској влади је овај напад назвао терористички и за њега оптужио суседни Бразил.

Последњи подаци говоре да је том приликом убијен један венецуелански војник. У потери за нападачима, враћена је и одређена количина наоружања које је украдено.

Постоје и другачије информације да су у нападу учествовали припадници локалних индијанских племена, те да је приликом борбе погинуло пет војника из речно-патролних јединица венецуеланске армије.

Боливар (шп. Естадо Болíвар), једна је од 23 државе у Боливарској Републици Венецуели. Обухвата скоро петину површине Венецуеле, али има мање од 1 одсто укупне популације те државе. Покрива укупну површину од 238.000 км ² и има 1.648.110 становника (2011). Његова густина је 0,8 становника по километру квадратном.

Главни и највећи град носи исто име као и држава Боливар.

Држава Боливар је богата златом, драгим камењем и ураном. Почетком месеца у ову државу је пристигло 45 руских и 20 кубанских војних специјалиста. Претпоставка је да су ови оперативци распоређени у састав територијалних јединица и одреда специјалне намене ФАЕС који штите државну границу са Бразилом.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Slobodanka says:

    Ovo će se Brazilu vratiti kao bumerang jer ni Brazilci (stanovništvo) ne žele da učestvuju u sukobu u Venecueli, a još važnije je da svi Brazilci ne podržavaju aktuelnu vlast. Dakle američki projekat Gvaido samozvani predsednik Venecuele > propao je, on lično je očajan. Iz pravca Kolumbije nisu uspeli da destabilizuje Venecuelu, te jedina preostala mogućnost je Brazil i sukob sa Venecuelom kroz najveće džungle, a taj sukob može da dobije obratan tok nazad u Brazil. I to ne zbog nekakvih povratnih vojnih aktivnosti Venecuele prema Brazilu, nego baš zbog unutrašnjih podela koje postoje u Brazilu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u