БЕСРАМНО – ВУК ДРАШКОВИЋ: 80% Срба је против НАТО, власт не треба да слуша народ?!

BESRAMNO – VUK DRAŠKOVIĆ: 80% Srba je protiv NATO, vlast ne treba da sluša narod?!

12 januara 2019

(Youtube printscreen)

„Odluka se ne sme prepustiti ni neznanju, ni inatu, ni mantri da vlast mora da sluša volju većine. U nekim pitanjima, neukoj većini država ne sme da povlađuje“, rekao je Vuk Drašković.

Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je danas da većina ljudi u Srbiji ne zna da će sve nesporazume i moguće sukobe na Kosovu, u BiH, u Makedoniji ili bilo gde na Balkanu rešavati NATO.

„Najveća bezbednosna opasnost po Srbiju danas je ignorisanje geopolitičke stvarnosti, da je Srbija ostrvo u NATO i EU okeanu i da država, sve i kada bi to bilo u njenom interesu, nema krila da preleti do Rusije i pridruži se ruskom vojnom savezu i ekonomskoj uniji“, rekao je Drašković za novopazarski portal SNews.Za zamrznuti konflikt na Kosovu je kazao da je „kao žar u pepelu“. „Svakog trena može da bukne plamen. Srbija bi se našla u poziciji u kojoj je bila pre dve decenije, s tim što bi razmere nesreće sada bile mnogo veće“, ocenio je Drašković.

Na pitanje da li bi ulazak Srbije u NATO alijansu bio značajan za političku i ekonomsku stabilnost, Drašković je podsetio na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj je rekao da bi Srbija, pristupanjem NATO alijansi, rešila gotovo sve svoje bezbednosne i razvojne izazove.

„Tačno. Rekao je i da je blizu 80 odsto građana Srbije odlučno protiv članstva u NATO savezu. I ovo je tačno. Tačno i tragično. Vlast poštuje volju te ogromne većine. Greška“, rekao je Drašković koji je obavljao i fukciju ministra spoljnih poslova. On je izneo stav da većina građana Srbije ne zna činjenice o NATO, niti je u prilici da se edukuje.

„Ne zna ta većina da će sve nesporazume i moguće sukobe na Kosovu, u Bosni, u Makedoniji ili bilo gde na Balkanu rešavati NATO. Srbija može da bira samo jedno od ovo dvoje: da bude u NATO savezu, za stolom, ili da bude – na meniju. Odluka se ne sme prepustiti ni neznanju, ni inatu, ni mantri da vlast mora da sluša volju većine. U nekim pitanjima, neukoj većini država ne sme da povlađuje. Većina bi mogla da izglasa i da dva plus dva nisu četiri“, rekao je Drašković.

(Fonet)

KOMENTARI61 komentara

 1. Dragi says:

  Kopile udbaško, koje je postalo agent CIA-e.

  • Velika Metla says:

   Dragi,od onakvog oca,Vidaka,nije sin Vuk ni mogao biti bolji,pa sve i da je hteo!

   • Kulak says:

    Ovo što prodaje Vuk su teorije iz 18. veka po kojima je geografski položaj države svetinja,a sve drugo je nevažno.Teorije toplih mora i slično.Dakle,saveznik Rusije iz tehničkih i praktičnih razloga može biti samo onaj ko teritorijalno graniči sa Rusijom,a sve drugo je NATO i samo NATO!Bivši šef kabineta Mike Špiljaka ne shvata da je ovo 2019.godina i da se danas projektilima sa jednog kontinenta može tući drugi kontinent.

    • Velika Metla says:

     Kulak,na istom je zadatku Vuk Strašković,kao i drugosrPijanci i peta kolona u Srbiji,a to je širenje straha i defetizma! Za to i dobijaju pare! Za njega ne postoje inter-kontinentalne rakete,jer nisu u obliku dolara!

  • Marko says:

   Od uvek je voleo da bude vidovit i pametan, a nije napredovao ni malo od običnog nacionalističkog književnika! Samo je prepisivao od drugih i fantazirao. Da je patriota to jeste, ali sa urlanjem po ulicama i zastavom u rukama! A gde su rezultati? Koju je funkciju obavljao a da je bilo šta uspešno uradio? Može li osim pričanja prstom da pokaže rezultat svog rada od koga narod ima koristi? Kad je tako pametan što nije podržao Ante Markovića nego Miloševića? Kad se opasuljio? Kad su i vrapci na grani uvidelo ono špto je armija privrednika u Srbiji znala doki je ulicama jurcao i zastavama mandao!Ima li malo mozga kad tako kontraverzno postupa? ...

  • Pera says:

   Nemojte tako ljudi. Kad je dobio od Milosevica da pljacka Beograd, dobio je od cije po usima. Zna on dobro da cionisti ne prestaju, uostalom zar nisu svi koji imaju vuk u imenu ili prezimenu bili koljaci za nas Srbe?

 2. deda mraz says:

  Djukela komunisticka-sef kabineta ustase Mike Spiljka otvoreno sprovodi ono sto mu fasisti kazu i nije mi problem sto je djukela komunisticka nego mi je problem sto je u ime nas Srba rezao ruke muslimanima ako dignu turski bajrak i bio ko fol komadant Srpske garde a u gardi je bio samo da bi obelezio Srbe da ih Udba lakse likvidira.Nije mi jasno kako ovakva djukele sme slobodno da seta Beogradom.

  • Velika Metla says:

   Deda,u Crnogradu srPijanskom,kao i u "Đukanistanu" je danas najlakše biti čovek! I to najbolji čovek! Nema konkurencije ni malo! Ko razume..........,shvatiće!;)))

   • Portopranco says:

    Ovoj budaletini Vuku sve se svodi na geografiju. Uzmeš geografsku kartu u ruke pa gledaš gde si i o tome ti ovisi šta ćeš i kako ćeš. Sve drugo osim geografije je nevažno, uključujući i najnovije tehnologije. Izgleda da je njegov maksimalni intelektualni domet da bude kakav nastavnik geografije u nekoj osnovnoj školi, pa da šara prstom po atlasu.

 3. milorad says:

  pa možemo da budemo i na meniju, ali otrivaće se od te večere NATO, ne jede se sve što leti a ovaj IZDAJNIK bi treba oodavno da se ljulja.

 4. Slobodanka says:

  Pravo, neuračunljivost i oduzimanje poslovne sposobnosti ... "U postupku oduzimanja poslovne sposobnosti sud utvrđuje da li je punoletno lice zbog potpune ili delimične nesposobnosti za rasuđivanje u stanju da se samo brine o svojim pravima i interesima, te da u skladu s tim potpuno ili delimično oduzme poslovnu sposobnost punoletnom licu..." On praktično predlaže da velikom broju punoletnih lica tj. narodu ne bude uvaženo da ima pravo i interes da odlučuje o NATO članstvu zemlje jer po njemu narod nema sposobnost za zdravo rasuđivanje po tom pitanju. Rekao je neuki narod ali ta mera potpunog ignorisanja naroda koju on predlaže po efektima slična je kao oduzimanje poslovne sposobnosti kod trenutno ili trajno neuračunljivih lica, kada im se određuje i staratelj. Veoma je upadljivo da on jedan, malte ne mesijanski, zauzima ulogu staratelja nad čitavim narodom tj. to predlaže uskoj grupi ljudi. Zar ne bi bilo puno jednostavnije samo njega jednog proveriti u smislu uračunljivosti?

 5. Slobodanka says:

  U Evropi vojno neutralne države su; Švajcarska, Austrija, Irska, Švedska, Finska, itd. Ni jedna od tih zemalja zbog takvog statusa ne paniči i ne maštaju o velikim krilima za čitavu državu pa da lete tamo ili ovamo, kao što se usprpio ovaj sebičnjak. On sigurno zna koliki su izdaci za zemlje članice alijanse i da je to za nas previsoka stavka. Baš ga briga koliko ćemo mi platiti. Pre će biti da će on biti u lepom plusu, pogotovu ako još prozbori i nešto rusomrzački. ... U Finskoj 70-80 odsto stanovništva otvoreno je protiv stupanja te države u redove zapadne vojne Alijanse, a zbog toga Fince ne ocenjuju da su neuki ili nesposobni.

  • Mi says:

   Slobodanka,i to je jedan od vaznih razloga. Onda idu standardi, postizanje i zaduzivanje.Negde sam procitala da je Grcka za postizanje vojnih standarda uzela osamdeset milijardi dolara... Ko zna sta bi se jos pojavilo kao obavezna stavka.... A onda nasa deca bi vodila njihove izmisljene ratove, stradala, i patilani za cije babe zdravlje... Da ne spominjem suprotnu stranu , gde su nasi vekovni saveznici. Tim bi izbegao odgovornost za sporazum potpisan sa Natom,jos iz vremena dok je bio sef diplomatije... Bracni par Draskovic i njihova celokupna rodbina su uvajdili kao retko ko u ovoj zemlji, treba to sacuvati... Koliko je u ostavinskoj raspravi Danicinog brata spomenuto stanova, da ih nije donio iz B. Polja??? Petnestoro ih je bilo zaposleno sve u drzavnoj sluzbi , po ministarstvima, sekretarijatima, agencijama....pre pet godina.......

 6. Miraš says:

  "... Logika preusmeravanja šovinističke mržnje ka sopstvenom kolektivu je jednostavna: unižavajući i mrzeći svoje, autošovinisti uzdižu sami sebe; oni se na taj način izdvajaju iz prezira vrednog okruženja i tako, jednim potezom, pokušavaju sebi pribaviti i kvazi-moralnu poziciju i opravdanje za svoje eventualno povezivanje i saradnju sa grupama i pojedincima iz drugih naroda čiji su interesi usmereni protiv prokuženog sopstvenog naroda, a za njih lično veoma probitačni i u materijalnom i nematerijalnom smislu (prestiž, samouverenost). U drugom koraku autošovinizam iz polja psihologije istupa na političko polje. ... Autošovinizam postaje podupirač okolnih šovinizama, bujanja njihovih stavova i političko-teritorijalnih pretenzija kojima dotura dodatne argumente o „drugom“ kao prezrenom i odvratnom...." Iz teksta: „Tajna veza“ kosmopolitizma i autošovinizma 07. septembar 2018.

 7. PRVA LINIJA says:

  BUDE LI VUCIC ILI BILO KO DRUGI IGNORISAO VOLJU 85 ILI 87% STANOVNISTVA I BUDE LI POKUSAO DA NA PREVARU SKLOPI NEKI DOGOVOR ILI STAVI NEOVLASCEN POTPIS SA NATO PAKTOM BICE MU TESNA I CIPELA I ODELO... ISTI TAJ PROCENAT SRPSKOG NARODA NEKA OCEKUJE ISTO VECE NA ULICI... NA ULICI ALI I U SVOJOJ KUCI GDE CE IMATI PRILIKU DA OBJASNI STA JE SMISLIO I HTEO DA POSTIGNE... A STO SE TICE SLUSANJA NARODA... NADAM SE DA CE USKORO NAROD IMATI PRILIKU DA SLUSA TEBE KAKO OBJASNJAVAS POREKLO OPLJACKANE IMOVINE NAS GRADJANA, NARODA SRBIJE, ZA VREME TVOJE VLADAVINE 90-TIH I POSLE OKUPACIJE 2000-TIH... JOS NIJE KASNO DA ODGOVARAS I PONESES BUKAGIJE OLOSU BRADATI... DA NOSIS BUKAGIJE NA PONOS NAS SRBA, NARODA KOJI TE NE ZASLUZUJE JER NIJE U STANJU DA SAGLEDA VELICINU TVOG INTELEKTA I VIZIJE... DACE BOG DA PLATIS ZA SVE... I TI I TVOJA ZENA... ILI MUSKARAC...

  • test01 says:

   Izvini ali vucic to radi vec 6 godina, potpisao je sve sa NATO sto su mu trazili, NATO komanda sedi u generalstabu RS, de fakto je stvorio narko-drzavu na teritoriji Srbije i sada gleda kako da da konacan potpis i ostane na vlasti i sta... Treba podrzati ove proteste koji ce da se sire. Svaki pokusaj novih izbora BOJKOTOVATI a onda poceti bojkotovati sve u sistemu dok se diktator ne skine sa vlasti i kriminalci ne pohapse.

  • Jevrem Tanić says:

   Nadam se da znaš da je on kao ministar prodao Amerikancima i NATO-u vazdušni prostor iznad Srbije.

 8. slobo says:

  Cuj konjine vlast ne treba da slusa narod .pa koja je to ideologija.Vlast postavlja narod I vlast bi trebala da radi za narod a ne narod za vlast

 9. slobo says:

  Cuj konjine vlast ne treba da slusa narod .pa koja je to ideologija.Vlast postavlja narod I vlast bi trebala da radi za narod a ne narod za vlast

 10. Deda Micko says:

  Ovaj covek je najodvratnija faca koju sam ikada video. Steta sto ga ranije nisu obesili, sada je izgleda kasno.

 11. Lazar says:

  Ko ovu budalu neprestano forsira u medijima?

 12. Vuče bubo lenja says:

  Ćuti Vuče i ne muti vodu. Veliku ti imaš odgovornost za stanje i poziciju u kojoj se Srbija danas nalazi. Odigrao si svoju ulogu devedesetih kao i svi politicari. A da se neuki narod stvarno pita, kao sto kazes, ti bi odavno bio na dugogodisnjoj robiji. Zavili ste u crno Srbiju svi, od kralja pa naovamo. Jahali ste je, samo je krvarila i stradala pod vama. Milione srba smo izgubili i nikakav drugi put osim stradanja nismo imali. Pojeli smo sami sebe uz pomoć naših neprijatelja. Samo ste znali da trazite od naivnog naroda da gine i da hrani vasa dupeta po raznim vilama i u raznim foteljama. Sram da vas je sve!!!

 13. Bole says:

  "Većina bi mogla da izglasa i da dva plus dva nisu četiri“.Ovo je istina. Zbog ovakve matematike i imamo ovakvu vlast. A što se tiče nato to je lako. Neka plate sve što su porušili i uništili,naprave fabrike,nadoknade izgubljenu dobit,plate odštete za izgubljene živote,vrate Kosovo,urade detoksikaciju svega što su zatrovali,napuste našu teritoriju i izvinu se za sve što su radili. E kada sve ovo urade onda ovih glupavih 80% naroda kojima i ja pripadam možda počne razmišljati o promeni stava i blagostanju koje nato nudi bradata Jeleno Milić.

  • Dragiša says:

   Kako ne, baš će da nam se NATO izvini. Nisi upoznat da smo priznali poraz i zločine još za vreme MIloševića dok je potpisivao poraz i morao da se povuče sa Kosoova. U svakom slučaju Vuk je bliži realnoj politici nego ti. A ako ti je malo bilo rata i poraza, pušku u ruke šešeljevcu.

   • Slobodanka says:

    Nismo tada priznali poraz, KIM je tada ostalo pod kontrolom UN. A vi biste da ga sada predate tvrdeći da je izdaju izvršio neko drugi pre Vas; vrsnoj kurvi treba dobar alibi. Kurvarluk je i tvrdnja da nam za odbranu KIM sada trebaju puške, a najviše nam trebaju čista srce i zdrava pamet. Marš otpadu, dalje ruke od Srbije.

 14. Mr.Clean says:

  koliko je ovakvih duhovnih septickih jama u Srbiji koje ne vide dalje od debelog creva.

 15. raikkonen says:

  a shto si na ravnoj gori laprdao 90-tih ratnohuskacka stoko? konvertitna izdajnicka komunjarskoudbashka fukaro!!

 16. Gigamoravac says:

  Bradati izdajnik i prodana dusa. Ovo je budala neopevana. Dobro placaju Ameri. Kako te nije sramota. Ja nebih slusao ove sto nemaju decu. Oni nemaju za koga da se bore.

  • Velika Metla says:

   Gigamoravac,zato Hitler nije dozvoljavao da u vrhu vlasti,političke,vojne,ekonomske.........,bilo koje,da bude osoba koja nema porodicu!

  • Budi Bog s nama says:

   On se uvek borio samo za sebe i za novo stradanje novih Srba, da ima čovek šta da napiše u knjigu.

 17. Mime Nikolic says:

  Dajte molim vas, poštedite nas više izjava ovog dekadentnog bivšeg političara. Toliko mu je ranije narod verovao i bio spremno da ga sledi. On je izabrao neki silazni politički put i već godinama, pošto je shvatio da je politički mrav, krenuo je nekom KONTRAŠKOM "politikom", sa namerom da šokantnim i kontraškim izjavama, nastoji da zadrži fokus na sebi. Molim vas nemojte mu više poklanjati pažnju i time ćete nas poštedeti maltretmana kojim nas njegove imbecilne izjave iritiraju !!!

 18. zora says:

  Sram te bilo.Prvo, ovaj covek je presao preko mrtvih koje je ubio NATO.Presao je preko unistenja i kradje nase zemlje.Ovaj covek hoce da budemo na kolenima pred okupatorom i jos da budemo srecni sto ce nas prihvatiti.Sram te bilo, NATO slugo.Predpostavaljam da i ti zivih od njihove love.

 19. Šmajser says:

  Činjenica je da su nam njegovi drugari iz nato razorili i zatrovali zemlju.činjenica je i to da bi mala Milica napunila 23 godine pre par dana da je nije ubila nato bomba. Mislim da nam kao narodu dodatna edukacija o nato nije potrebna.

 20. Budi Bog s nama says:

  Pa kada bi ova vlast slušala narod ne bi držala u fotelji na grbači zemlje takvog jednog izdajnika pro zapadnog kolaboracionistu. Smrdljiva njuška. Malo se krvi napio našoj deci i omladini kada je želeo da se postavi na Milošićevo mesto, i kako nije uspeo samo zna da vređa srpski narod, kao on je pametan.

 21. Velika Metla says:

  Ovo je jedan od onih o kojima sam piskarao pre nedelju dana! Došli iz nedođija i vrleti hercegovačkih,crnogorskih,sa svojim taticama,komunjarama,da uče Srbe u Srbiji kako treba da žive,i koju ideologiju da slede! Njihov dolazak u Srbiju je koštao srbski narod na stotine hiljada života,posle rata naravno! Komunističkom zlu se ne zna količina!

  • Doktor says:

   On je cetnicko smece!

 22. Baracuda says:

  Po broju komentara se odmah može zaključiti da niko nije ravnodušan na izjave ovog narkomana, koji je sa svojom Danicom promjenio retoriku kako se vrijeme mjenjalo ! Nije mi jasno ko je još u njegovoj "stranci" i koga on prestavlja da ga ima u medijskom prostoru !??? Nema riječi za smrada kao što je on !

 23. Milica says:

  Ovi što napadaju Vuka, kad bi zaratilo, prvi bi sa sve decom sakrili se i pobegli. Nekad sam se slagala s Vukom, nekad i ne baš, ponekad ga i glasala, ali sada je skroz u pravu. A ako hoćemo da zabijamo glavu u pesak i inatimo se dok ne nestanemo kao narod - samo napred "junačine". Vučić i Vuk imaju moju podršku jer pre će oni nešto odbraniti i sačuvati za našu decu nego ovi licemeri koji vole da ratuju tuđom decom.

  • PRVA LINIJA says:

   MILICE... TI SI DO SKORO BILA MUSKARAC... NA TALASU EVROPSKIH REFORMI I PODSTICAJA TI SI SE OKURAZILA I POCELA SA UZIMANJEM HORMONA... SASVIM JE RAZUMLJIVO I PRIHVATLJIVO DA OSOBA KOJA SE DO SKORA ZVALA MILAN POSLE PROMENE POLA PROMENI I SVEST... MILAN JE BIO PATRIOTA, BRANIO BI SVOJU ZEMLJU I NAROD A MILICA... MILICA VOLI OKTOBAR I SETNJE CENTROM GRADA, MILICA VOLI VUKA I PODRZAVA NJEGOVE STAVOVE... MILICA NIJE ,,JUNACINA"... MILICA JE JEDNA MALA, SITNA DUSA KOJOJ TUDJA NESRECA NIJE BLISKA, ONA JE NEGDE TAMO, DALEKO... MILICI NE SMETA DA JOJ NEKO RAZVALJUJE OTADZBINU I UBIJA NAROD, VADI ORGANE I PRODAJE PO EVROPI U SKLADU SA NATO STANDARDIMA... MILICA BI OBUKLA NATO UNIFORMU I VADILA ORGANE U IME EVROPSKIH VREDNOSTI I PROSPERITETA... MILICE... BOLJE DA SI OSTALA MILAN... MILICE...

  • Nićifor says:

   A ko je ratovao tuđom decom nesretnih devedesetih? Upravo ovi koje ti podržavaš, radi svog ličnog interesa. Pretpostavljam da sam duplo stariji od tebe, te veoma dobro pamtim retoriku i jednog i drugog. Ovaj konvertit je pretio da će nekom odseći desnicu ruku, a onaj kome daje instrukcije da ne sluša narod da će "stotinu muslimana za jednog Srbina". I jedan i drugi peru svoju ratnohuškačku prošlost preko leđa srpskog naroda, a podržavaju ih oni koji ili nisu bili rođeni u to vreme, ili su bili maloletni, ne shvatajući zašto se trese zemlja od NATO bombi dok su šćućureni sedeli u skloništima.

   • Velika Metla says:

    Nićifor,ako ne završimo s ovom petokolonaškom žgadijom u našem narodu neće biti uopšte dobro! Najveći neprijatelj srbskog naroda su mizerni i podli lični interesi i kukavičluk! Te osobine je prepoznao naš neprijatelj i konstantno nas preko ovakvih "Milica" napada! Cilj je da se stvori defetizam i kapitulantstvo,i onda su završili posao sa nama! Neće im uspeti!

  • Slobodanka says:

   Ama, jasno je iz ovog što pišeš da samo GLUP i POKVAREN mogao JE stati uz Vuka nekad kao i danas. Tupa glavo i strašljivko-strašljivice, prodana dušo - ko sad sme da nas napadne. NATO tj. KFOR mora na KIM da odradi i mirovnu ulogu, a narasla vojna moć Rusije zauzdava ih da ne smeju da kreiraju i izvode nove napade na Balkanu. NATO može da računa samo sa kapitulacijom glupandera, strašljivaca i izdajnika kao što si ti. Bože, sačuvaj nas od prodanih duša.

  • Velika Metla says:

   Milica?? Nisi ti Milica nego Jelena Milić! Koju to "vašu"decu? Nećeš da deca ratuju za svoj narod i državu svoju,ali ih spremaš za zapad da čiste klonje zapadnjačke,i rade u svojoj državi kao robovi za 200 evra! Jesu li 1300 kaplara bila nečija deca,ili su s neba pala ta deca? Da su 1300 kaplara,kao i mnogi drugi,koji siu ginuli za Srbiju,znali da će imati takve kao ti i tebi slični danas ne bi ginuli za slobodu Srbije!

 24. Dragiša says:

  Realno, mi smo okruženi sve samim članicama NATO, Rusija vojskom ne može da preleti njihove teritorije i svaki eventualni sukob u kome ne bismo bili na istoj strani sa NATO odveo bi nas u novi veliki poraz, možda i veći od onog kosovskog 1999. godine.

  • Velika Metla says:

   Dragiša,često je mnogo bolje ćutati,nego lupati kao otvoren prozor! Koliko ti imaš godina,sinko? Garantujem da preko 25 nemaš! Tebi za informaciju,Srbi su UVEK bili okruženi sa,ne neprijateljima,nego dušmanima! Uvek je "okruženje" bilo na strani agresora i okupatora,počev od turske imperije,preko austro-ugara(sve malim slovom namerno),pa preko švaba, do dan danas sa ovim nacistima iz sotonine ispodtave zvana amerika! Da se Srbi nisu bunili,dizali ustanke,makar i neuspešno ti ne bi danas bio Dragiša nego neki Demirel! Prema tome,nosi tu tvoju kapitulantsku,defetističku,kukavičku,poltronsku politiku na bLjuc,BE92,i slične VC papire! SMRT naci-nato-u!

  • Velika Metla says:

   Dragiša,i da dodam na tvoj pisanluk o tome da ruska vojska ne može da preleti do Srbije! Nisi ti sinko retko glup,nego gusto glup! Ajd sad,zdrav ti meni bio! I dok je takvih kao ti ovaj nesoj od Vuka ne treba da brine da neće imati sledbenika u satiranju svega srbskog! Jer ti očigledno prevrtljivce obožavaš? A ja na takve prevrtljivce ni bicikl ne bih prislonio!

  • Slobodanka says:

   Smutljivice, ne laži i ne obmanjuj. Ruske rakete sa strateškog aviona TU-95 odavno gadjaju ciljeve na rastojanju do 4.500 km. To znači da sa teritorije Rusije npr, sa neba iz okoline Volgograda (Staljingrada) mogu da pogode bilo koji cilj na prostoru bivše Jugoslavije. Ne moraju da dolete ni do Rostova ili Novorosijska ili do Krima da bi uspešno gađali mete ovde. Takodje iz Crnog mora sa brodova i podmornica mogu uspešno da pogode bilo koji cilj ovde. To je baš moćna ratna mašinerija i viđena je njihova efikasnost tokom rata u Siriji. A tek kolika je efikasnost ovog novog naoružanja koje su objavili da imaju u martu prošle godine. NATO trupe na teritoriji Srbije ni u prolazu nam ne trebaju, ne treba da svoju zemlju pretvaramo u potencijalnu metu za odstrel od strane moćnog ruskog naoružanja družeći se sa NATO zlikovcima.

 25. petrovgrad says:

  Zločini Vidaka , oca Vuka Draškovića Srbija treba da podigne spomen obeležje u Kragujevcu i na Miljevini za 25 000 pobijene nevine dece. Pisao sam u „Pravdi“ i na portalu „Dveri“ o sudbini 25 000 dece iz Šumadije koju su partizani 1945. godine pobili i bacili u tri jame na Miljevini. Čekao sam reakciju Srbije i vlasti, ali se niko već dve godine ne javlja. Čekao sam i reakciju Vuka Draškovića, ali je o Miljevini i on sada zaćutao. Ja zbog toga ne mogu ni da spavam – ni da ćutim. Da podsetim javnost o čemu je reč… Kosta Bulatović, nekadašnji lider Srbskog pokreta otpora kaže mi: – Zove nas Vuk Drašković u Gacko. Pošli smo kolima Kosta Bulatović, Milorad Hadži Lazić i ja, Zlatibor Đorđević. Našli smo se u kući Vidaka Draškovića, oca Vuka Draškovića. Posle neodržanog skupa u Foči (policija razbila skup), Vuk kaže: – Idemo za Miljevinu. Kolona automobila skreće sa asfalta ka šumi makadamskim putem ka Miljevini. Stajemo i zatičemo čobane. Vuk Drašković drži govor. Citiram Vuka Draškovića: „Na ovom mestu 1945. godine partizani su ubili i bacili u tri jame 25 000 Srba iz Šumadije. Niko od njih nije bio mlađi od sedam (7) godina ni stariji od petnaest (15) godina. Partizani su ih na prevaru zarobili na moru, gde su očekivali obećane brodove zapadnih saveznika. Brodovi nikako da stignu a onda se pojavio avion i bacao letke. Na njima je pisalo da je rat završen i da im se garantuje sloboda i povratak kući. Oni su se prevarili i predali. U roku od nedelju dana svi su ovde dovedeni, ubijeni i bačeni u ove tri jame. Jame su zatim zabetonirali“ – završio je Vuk Drašković. Bio sam šokiran ovim saznanjem. Pitam čobane – jel istina ovo što Vuk kaže? Sve je istina, odgovaraju oni. Posle deset godina, 2000. godine, zove me iz progonstva Milorad Hadži Lazić da se nađemo u Čačku na skupu saboraca Draže Mihajlovića. Došli ljudi sa zapada a Velja Ilić im je dao salu Skupštine opštine Čačak. Povela se diskusija i o Miljevini. O tome šta se desilo na Miljevini govorio je jedan od učesnika i ponovio gotovo iste reči Vuka Draškovića. Ali je rekao i sledeće: „A znate li ko je bio komandant te partizanske jedinice? Narodni heroj Vlado Šegrt.“ „A znate li ko je bio zamenik komandanta? Vidak Drašković. Pitam samo Vuka Draškovića – da li je ovo tačno?“ Imam samo jednu molbu pokretu Dveri. Poznajem te ljude, mladi su, znam da su obrazovani, da vole Srbiju i ne pripadaju starim ideološkim blokovima. Moja je molba da pokret Dveri pokrene široku akciju rasvetljavanja ovog našeg i ljudskog sumraka, da Šumadija i Srbija ne zaboravi 25 000 svoje dece, da im podigne spomen obeležje u Kragujevcu i Miljevini, uz pomoć grada Kragujevca. Ima sigurno još živih svedoka koji o tome znaju dosta, pogotovo sveštenika. Treba, naravno i Vuk Drašković da o tome kaže nešto više i detaljnije. Moj prijatelj Milorad Hadži Lazić iz Obilića u svojoj knjizi pesama o stradanju Srba na Kosovu i Metohiji, posvetio je jednu pesmu deci iz Šumadije koja su ubijena na Miljevini. Prenosim deo pesme: Miljevina Miljevina u vrh Drine nosi staro Srbsko ime Miljevino jamo pusta

  • Velika Metla says:

   Petrovgrad,svaka čast na komentaru i na pisanju u Dveri-ma i Pravdi,ali reakciju Srbije,vlasti u Srbiji(ne srbske vlasti,jer nijedna vlast nije bila srbska od 1945. do dan danas. Pokušao je Milošević,a izdali su ga upravo Srbi,srbski narod)nećemo dočekati,jer su UPRAVO ove vlasti naslednici onih koji su i pobili srbsku decu! Dok se ne rešimo zaostavštine komunjarske nema nam slobode! A to iziskiva veliki posao,a i nažalost velike žrtve koje izgleda narod ne želi,nego mu je robovanje komunjarama milije!

 26. Nićifor says:

  Ova ljudska ništarija izrekla je jednu pametnu misao:"Samo se budala dva puta spotakne o isti kamen"! Obzirom da je u vreme Miloševićevog režima imao najjaču opozicionu stranku, pa preko noći promenio ploču, zalažući se za primenu Ahtisarijevog plana, koji je, zbog ruskog veta, odbacio i Savet bezbednosti UN, svo (prilično inteligentno) članstvo ga je napustilo, ne dozvoljavajući da se sami spotaknu o kamen koji im on podmeće, te danas i nema stranku. Plan Martija Ahtisarija je predviđao nezavisnost Kosova, a Priština je, pozivajući se upravo na taj plan, jednostrano proglasila nezavisnost 17. februara 2008. godine. Zna ovaj propali političar da je i Skupština Srbije u februaru 2007. godine usvojila Rezoluciju o Kosovu, kojom su odbačeni svi stavovi iz predloga Martija Ahtisarija, konstatujući da se tim predlogom krši suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije. I jedan i drugi su pravnici, i jednog i drugog ne zanima šta piše u Ustavu Republike Srbije i Rezoluciji 1244 SB OUN, a ovaj kome Vuk daje uputstva da ne treba slušati narod upravo se zalaže za primenu Ahtisarijevog plana, a sam je konstatovao da njegovu politiku ne podržava 75% građana Srbije. I da ne zaboravim, prošle godine je izjavio da je u politici najviše naučio upravo od ovog konvertita (pored Vojislava Šešelja), zaboravljajući da su upravo pripadnici SRS, čiji je generalni sekretar bio, Vukovu stranku nazivali Srpski pokret obmane. Ko je veći obmanjivač neka komentatori, koji misle svojom (a ne njihovom) glavom sami zaključe. Čiju politiku i jedan i drugi zagovaraju? Politiku Čede Jovanovića, koji je iz pocepanih patika, kojima je vodao naivne beogradskim ulicama, uskočio u kangar odelo, postao vlasnik Fidelinke, bez dana radnog staža, u kojoj radnici mesecima ne primaju plate, dok nema značajnije svetske destinacije na kojoj se on nije bahatio. Bio je jedan od predlagača svih zakona i odluka, pogubnih po interese Republike Srbije, čiji su inicijatori bili predsvavnici NVO, koje pored jednog od najpoznatijih filantropa na svetu, finansira i Vlada Republike Srbije. (Pročitajte članak KO ĆE NAS SPASITI OD NAS SAMIH: STRANI I DOMAĆI FINANSIJERI NVO SEKTORA U CILJU BRŽE I SIGURNE SRPSKE PROPASTI !!?, na portalu GETO SRBIJA)

 27. Maksa says:

  Da je ziveo u vreme pocetka II svetskog rata, izjavio bi da treba da se prikljucimo Hitleru.

  • Velika Metla says:

   Maksa,naravno! Ne sme da izneveri "svetlu" tradiciju komunjare svoga oca Vidaka,jer su komunjare i Hitler bili na potpuno identičnom zadatku u satiranju Srba!

 28. Marko says:

  Srbija nema više biološke resurse da ih troši po Avganistanu i Africi. Da li danas Srbima nešto znači kome pripada Istra? Hrvatima ili Italijanima? Međutim,neki Srbi su u Istri ostavili svoje kosti! Šta jel sada treba da nam deca ginu po Avganistanu? Vuk i geostrategija,su kao bog i šeširđija. Šta fali Finskoj - nije u NATOu, članica je EU i nije u neprijateljstvu sa Rusijom. To treba da budu ciljevi Srbije.

 29. Vjekoslav says:

  Srpski interesi nisu ugroženi ulaskom u NATO. Upravo tamo Srbija može ostvariti svoje interese. Ima pravo veta. Rusija ne može zaštiti srpske interese na Balkanu. Rusiji ne predstavlja nikakvu štetu ulazak u Srbije u NATO. NATO može rakete postaviti u Rumuniji, Bugarskoj, Poljskoj, Turskoj, Hrvatskoj. Glupost je radovati se ratu Rusije i NATO. Radi se o dve nuklearne supersile. Obe imaju po 1600 nuklearnih glava, dovoljno da Zemlja ode u vazduh 60 puta. Ni za vreme SSSR tog rata nije bilo jer to bi bila apokalipsa. I da bude pobednika u tom ratu on ne bi imao uslova život na Zemlji zbog radijacije. Ovo je više nego razumno i treba prosečna inteligencija da bi se shvatilo a narod ne shvata već se sladi tekstovima o ratu kojih su prepune novine. Sa druge strane pravoslavac nikad se ne raduje smrti već se moli za svog neprijatelja. Ko nas "vodi" u taj rat, pravoslavci, boljševici?

 30. Dijaspora says:

  Vuk Draskovic -zabluda srbskog naroda.

 31. podbarac says:

  Tebe niko ne treba da sluša .

 32. Azbuka savršeno pismo says:

  Čitam sve ovo i čudu da se načudim... Napadate ovoga, a on koalicioni partner predsednika Srbije. Žena mu radi u NIS-u za neku crkavicu od 700000 dinara... Nije lepo da vas čuje preCednik evropejac, pa da vam svima začepi gubicu, pošto tako govorite o njegovom podguznom hemoroidu. Što ga se javno ne odrekne, kad je tako grozan ovaj bradati izdajnik... Što kažu ljudi, kad je ovaj takav, kakvim ga opisujete, kakav li je tek onaj koji ga je primio pod skute... Njega nemate petlju da čačnete? Prpa brale,...

 33. pravda says:

  Vuce Draskovicu,od koga si ukro delo NOZ

 34. pravda says:

  vuce draskvic od koga ukrade delo NOZ

 35. ramen says:

  moram ovako, budala bio, budala ostao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *