БЕЗ ИМАЛО СТИДА И СРАМА: Србе туку, а Колинда о агресији Београда?!

BEZ IMALO STIDA I SRAMA: Srbe tuku, a Kolinda o agresiji Beograda?!

24 avgusta 2019

SVEGA nekoliko sati od prebijanja Srba u Kninu koji su gledali prenos meča Crvene zvezde i u danu kada je kod Rijeke pretučen Dobrivoje Arsić, invalid srpske nacionalnosti, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, bez imalo srama, govorila je o – „velikosrpskoj aresiji“?!

Ona je, obeležavajući Evropski dan sećanja na žrtve svih totalitarnih režima, osudila „velikosrpski totalitarizam i njegovu agresiju na Hrvatsku“. Događaj iz Knina nije htela da komentariše dok ne stigne izveštaj policije.– Sa njene adrese ništa ne očekujem. Uticala je na širenje mržnje – rekao je Milorad Pupovac na zajedničkoj konfenciji za novinare predstavnika Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskom saboru, na kojoj je najavljena i mogućnost povlačenja iz koalicije.

– Neki ciljano žele da proteraju Srbe. Danas je prihvatljivo tući Srbe. Postalo je normalno da se uzvikuje „Za dom spremni“. Meni niko neće da začepi usta dok god imam fizičke snage i mentalnu sposobnost da govorim.

Pupovac je rekao da je Srbima „dosta“ i podsetio da neki poslanici u Saboru, evroposlanici, članovi diplomatskog kora i ministri, veličaju ustašku ideologiju. Rekao je da su poslednji napadi bili organizovani, kao i da ih je do sada bilo mnogo. Podsetio je i na razgovor koji je pre 22 godine vodio sa Franjom Tuđmanom i zauzeo se za to da se na miru ostave da žive svi oni koji su ostali nakon „Oluje“:

– Danas moram ponoviti taj apel. Ponovo se tuče u otvorenoj atmosferi mržnje i neograničenog lova svih onih koji zvuče kao Srbi, a nije isključeno da se zbog opsesivne mržnje prema Srbima istorija ponovi.

Povratnik Arsić rekao je u petak da je zadobio niz udaraca u glavu i telo nakon sukoba oko parking-mesta u kući u kojoj stanuje i gde redovno ostavlja automobil. Napadači su tačno znali i kako se zove i koje je nacionalnosti, psovali mu srpsku majku i udarali ga, dok je policiji trebalo nekoliko časova da uopšte dođe na mesto incidenta.

– Udarali su me šakama, gurali uza zid, vređali me… Unapred su znali koje sam nacionalnosti – kaže Arsić, dok pravni zastupnik Srpskog nacionalnog veća Milan Eraković tvrdi da policija nije podnela prekršajne prijave protiv napadača, već protiv Arsića, kojeg su želeli i da privedu.

On je u petak u policiji zadržan četiri časa, a SNV je u međuvremenu podneo prijavu protiv nepoznatih počinilaca.UHAPŠENI JER SU NARUŠILI RED

U POLICIJSKU stanicu u Kninu privedena su dvojica mladića koja se sumnjiče za napad u Đevrskama, kada je povređeno petoro ljudi. Dvojica momaka od 26 i 28 godina terete se zbog narušavanja reda i mira, a ne za zlodelo iz mržnje. Istovremeno, policija je zaustavila i „golf“ šibeniske registracije u kojem su, sumnja se, napadači bili. Vozio ga je pijani mladić, koji je odbio da uradi alko-test, za šta je kazna 4.000 evra i automatsko upućivanje u pritvor.

PLENKOVIĆ: JA ODREĐUJEM NAČIN REAGOVANJA

PREMIJER Andrej Plenković rekao je u petak da je napad na Srbe u Kninu bio unapred smišljen, a samo dan ranije tvrdio je da je to – izolovan incident:

Na pitanje novinara smatra li da je njegova reakcija posle incidenta bila mlaka, odgovorio je:

– Ja ću biti taj koji će određivati na koji način ćemo reagovati na određene stvari, to neće sigurno diktirati ni mediji, ni neki drugi partner.

(Novosti)

KOMENTARI27 komentara

 1. Jelenko says:

  Ovom izjavom je dala direktnu podršku ovim ustaškim talibanima i posredno ukazala šta je poželjno da se radi protiv Srba i ubuduće! Ali to je bolesno hrvatsko društvo, ne čudi što niko nije iznenađen...

  • Pravda says:

   NDH ce ponovo nestati ali ovaj put zauvijek I to sa svojim ziteljima.

   • Portopranco says:

    Tamo je smrtonosno opasno živjeti svakom ko nije hrvat katolik.

   • Kulak says:

    Ta genocidna tvorevina tzv.hrvatska najveća je sramota današnje Evrope.To je tvorevina zasnovana na šovinizmu,mržnji,lopovluku i nacističkoj ideji etničkog čišćenja.Tamo je moguć opstanak samo ako se izjašnjavaš kao "hrvat-katolik",sve drugo je pogibeljno.Tamo je opasno čak i biti hrvat-ateist.Stravično.Likvidacijom te nakaradne tvorevine trebaju se pozabaviti geopolitički stratezi i psihijatrijski stručnjaci.Jednom zauvek.

 2. Karital says:

  Po svemu sudeći manjina terorizira večinu u Hrvatskoj.Arsić izazove nered zbog parkirnog mjesta, dok je Petko ite kako poznat beogradskoj policiji, samo tada je bio okarakteriziran kao Hrvat.

  • Velika Metla says:

   Karital,ajdeeeee.....,manjina kažeš? Svaki tkzv "rvat" je ustaša,samo se postavlja pitanje koliki je naboj ustaštva u njemu,da li je 0,1%,ili 100%. Godišnje se desi najmanje 730 napada na Srbe,za koje se zna,a i za koje se ne zna! Prema tome,tu se o manjini nikako ne može govoriti! Kada stotine hiljada na stadionima,koncertima,kliče usRaši Tompsonu onda se tu ne radi o manjini! Ako je to manjina zašto onda ne rasčistite tu "manjinu"? Upravo zato jer kad bi ste počeli čistiti tu "manjinu" ne bi vam ostalo živog uveta,koje bi svedočilo da ste nekada postojali. Vi ste teško obolela narodna grupacija,i leka vam nema.Nego,niste vi meni problem....,meni su problem bratstvo-jedinstvenički srbski bilmezi,koji su toliko glupi da mogu zadovoljiti svu količinu kolika je potrebna ovom univerzumu! Nisu retko glupi,nego GUSTO glupi.

   • Pravda says:

    Ni jedan nije ispod 80%, znam iz iskustva.

 3. Kulak says:

  Ona, ta kolinda je svojom šovinističkom politikom potakla fašizaciju i ustašizaciju u hrvatskoj.Politika ubijanja i terora nad Srbima je hrvatska državna politika za koju su odgovorni hrvatska vlast, kolinda grabar kitarović i andrej plenković. Predstavnici Srba iz Dalmacije moraju se obratiti Rusiji i Vladimiru Vladimiroviču Putinu da im dozvoli kolektivno preseljenje na Krim, u Rusiju.To su ljudi koji su vekovima živeli u mediteranskom podneblju i Rusija mora dati priliku Srbima iz Dalmacije da se kolektivno nasele na Krim. U ustaškoj zločinačkoj državi Srbima više nema života ni opstanka. Oni više ne mogu živeti tamo, u stalnom strahu i neizvesnosti. Dogorelo je do nokata, to je više neizdrživo.

 4. milorad2 says:

  Kažem vam hrvati su ODLEPILI to je bolesna nacija odgajena na mržnji.Oni jednostavno ne mogu da se zaustave i bićemo primorani da ih pobijemo masivno ako mislimo da uopšte preživimo to ludilo koje dolazi odande.Oni hoće krv i mrtve Srbe, oni hoće NAS SVE da pobiju.To je sada tako vidljivo da jednostavno nema komentara i nikakva uveravanja MENE neće ubediti u drugo.Ovo više nema veze sa politikom , sa istorijom, to je jedna GAJENA patološka MRŽNJA radi MRŽNJE.Oni drugačije NE POSTOJE, njihovo nacionalno jedinstvo i ideja se iscrpljuju sa idejom ubijanja nas Srba.Ništa drugo ih više ne vezuje inače, dovoljno jako, da bi uopšte opstali na duže staze, kao država u današnjem kapacitetu i obimu.Pa vi idite na more tamo OPET kads ste ludi. ja u beč idem preko budimpešte a u italiju LETIM avionom a u sloveniju ni ne želim da idem koji ću k tamo.U taj konc-logor za nas Srbe koji se zove država hrvatska ne želim dobrovoljno da kročim čak ni u tranzitu.i nemam ništa sa hrvatsko i nisma učestvovao ni ukakvim ratovima sa njima i oni me ne zanimajumjednostavno je dto pitanj zdravog razuma, zašto da se izlažem opasnosti da me napadne poludeli kromanjonac bez razloga? A to se dešava STALNO i ne prestaje nego se povećava.Izbegavajte taj rezervat ludaka.

  • Velika Metla says:

   Prvo treba u Srbiji da se očisti vorište od drugosrPijanaca i ostalog šljama,pa tek onda da gledamo nekoga drugoga,makar to bila i ova narodna grupacija koju "rvatima" nazivaju! Ta fela u Srbiji nije manje opasnija od usRaša,nego štaviše još opasnija po srbski narod.

  • Karital says:

   Nemaš ti kinte u džepu da bi došao na more u rezervat?

 5. Za Srbiju says:

  A šta očekivati od hodajućih mrtvaca?

  • Ko To Tamo Peva says:

   srbi sa nozom isterani iz knina, srbin se opet vraca u knin na noz ustaski , srbi su lud narod

   • Velika Metla says:

    Lud 100% ,i tu nema mesta sumnji. Narod koji zbog kuća i zemlje pogazi svoje dostojanstvo može očekivati SAMO ovakve stvari koje mu se i dešavaju. Nema te kuće,vile,dvora,zemljišta zbog kojeg bih svoje dostojanstvo pogazio,i tako dozvolio gorima od sebe da se iživljavaju na meni,i da tako leče svoje neizlečive komplekse! Ali očigledno da takvih ima podosta.

  • Portopranco says:

   Sjeverna Dalmacija je oduvijek prava tvrđava navijača Crvene zvezde.Svi Srbi iz Benkovca,Knina,Obrovca,Šibenika,Skradina,Drniša,Kistanja,Zadra i svih srpskih sela od Gradine do Islama Grčkog navijaju za Crvenu zvezdu.I navijat će i dalje jer se upravo među Srbima u Sjevernoj Dalmaciji utakmice Crvene zvezde gledaju sa najviše strasti i emocija.A ova hrvatska šovinistkinja kolinda neka svoju kenjavicu objesi mačku o rep.

 6. Slobodanka says:

  Dok je Vatikana Srbi neće imati mira u Rvatskoj. Vatikanska zmija ih je odavno podojila i otrovala, a lečenje ne traže. Brozov spomenik Koljinda je sklonila sa Pantovčaka, a o velikosrpskoj agresiji jednako kvreči kao i on, što je samo dokaz kolektivne nacionalne boleštine na duže staze. ... EU neće reagovati kao što se nada Pupovac jer Evropskoj Uniji itekako odgovara trajno raskomadana Jugoslavija i usitnjen Balkan. Na taj način sigurni su da kolonije ostaće samo kolonije.

 7. Slobodanka says:

  Dok je Vatikana Srbi neće imati mira u Rvatskoj. Vatikanska zmija ih je odavno podojila i otrovala, a lečenje ne traže. Zbog toga uzaludne su sve naše reakcije. Brozov spomenik Koljinda je sklonila sa Pantovčaka, a o velikosrpskoj agresiji jednako kvreči kao i on, što je samo dokaz kolektivne nacionalne boleštine na duže staze. ... EU neće reagovati kao što se nada Pupovac jer Evropskoj Uniji itekako odgovara poražavanje Srba i trajno raskomadana Jugoslavija i usitnjen Balkan. Zavadi pa vladaj - na taj način sigurni su da kolonije ostaće samo kolonije.

  • Biogradlija says:

   Previše se u Srbiji govori o ovoj kolindi.Sasvim nepotrebno.Ona je zapravo potpuno nevažna.Ne odlučuje ona ni o čemu bitnom. Na funkciju je instalirana odlukom vrhuške HDZ-a, a izabrana je glasovima HDZ-ove glasačke mašinerije koju čine hrvatski šovinisti, katolička crkva i uhljebi koji su partijskom linijom, preko HDZ-a ugrabili fotelju. Bez logističke podrške HDZ-a, ona niti bi bila izabrana, niti bi za nju iko ikada čuo.

 8. Dražen Jovan Petrović says:

  Svi znamo da je tzv. hrvatsku naciju sklepala katolička crkva.Još krajem 18. vijeka kad je Dalmaciju obilazio veliki ALBERTO FORTIS tamo je živio narod Morlaci, a nikakvim hrvatima ni hrvatstvu nije bilo ni traga. Niko, apsolutno niko,ni jedan jedini čovjek nije tada u Dalmaciji rekao ALBERTU FORTISU da je hrvatske nacionalnosti niti da govori hrvatskim jezikom. Jednostavno, to tada nije ni postojalo. Ta nakaradna, nazovi hrvatska nacija, kako ju je izmislila i sklepala katolička crkva, tako će i izumrijeti i nestati. To joj je usud.

  • Karital says:

   Ništa ti Draženko ne znaš!Od Vlaha su sklepane razne nacije na ovim prostorima pa tako i srpska.Izumrijet će Hrvati kad više ne bude Vatikana, a to će biti za nigdarjevo.

   • Portopranco says:

    Pametno ti je Petrović rekao, današnja hrvatska nacija sklepana je dobrim dijelom od Morlaka o kojima je detaljno pisao Alberto Fortis. Zanimljivo je da su upravo ti Morlaci danas tobože nekakve najžešće hrvatine (npr. splitski fašistoid josip jović iz morlačkog Aržana i pokatoličeno stanovništvo Zapadne Hercegovine), iako oni sa izumrlim slavenskim hrvatima u etničkom smislu nemaju apsolutno nikakve veze.Tako da ovi Morlaci to svoje nazovi hrvatstvo mogu objesiti mačku o rep.

 9. Kulak says:

  Vodstvo Crvene zvezde iz Beograda mora dati izjavu podrške svojim vernim navijačima, Srbima iz Dalmacije, koji ,bez obzira na pritiske, složno i moćno navijaju za svoj voljeni klub.

 10. Karital says:

  Ništa ti Draženko ne znaš!Od Vlaha su sklepane razne nacije na ovim prostorima pa tako i srpska.Izumrijet će Hrvati kad više ne bude Vatikana, a to će biti za nigdarjevo.

  • Kulak says:

   Treba dobro proučiti istoriju Morlaka, Vlaha i Vlaja da se tačno zna ko su ti koji se danas izjašnjavaju kao tzv.hrvati i odakle je ta nakupina zapravo.Treba samo znati čitati i imati zdrav razum. Alberto Fortis je sve nepobitno dokazao.

  • Biogradlija says:

   Ima tih Morlaka o kojima je detaljno pisao Alberto Fortis i u Bosni i Hercegovini. Otiđi u Grude i Posušje, sve sami Morlaci i Vlaji, a kad ih pitaš ko su oni lupetaju da su nekakvi hrvati. Tobože su isti onim kajkavcima iz Krapine i Zaboka. Kako da nisu. Ta današnja tzv. hrvatska nacija je jedna obična konstrukcija katoličke crkve. Cirkus!

 11. Kulak says:

  Novi napad na Srbe u tzv.NDH!!! U srpskom selu Otišić između Vrlike i Sinja, na ulazu u hram Svetog Arhangela Mihaila grupa ustaških terorista postavila je ustašku zastavu.Radi se o novoj provokaciji protiv Srba u Dalmaciji.Te provokacije su potaknute šovinističkom i neoustaškom politikom koju u svojim javnim nastupima potencira kolinda grabar kitarović.

 12. Robert Wronsky says:

  A što bi trebala Kolinda? Zaboraviti koliko ste zla ućinili Hrvatima ali i ljudima koje vi nazivate Srbima i koje koristite za svoje imperijalističke ciljeve. Ne pišete o tome što su prije godinu dana ućinili u toj krčmi jednom Hrvatu, hrvatskom branitelju. To ne opravdava ovaj ćin grupe nasilnika koji tuku stare i nemoćne, to više priliči vama Srbima nego nama Hrvatima. Mi to osuđujemo ali vi se na to ne obazirete nego koristite ponovo za svoje već viđene scenarije. Ali ovaj puta Hrvati su spremni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *