Bez kritičnih tačaka u toku jutra

Bez kritičnih tačaka u toku jutra

21 maja 2014

Balkans FloodsMirna noć u borbi s poplavama. Tokom noći najviše evakuisanih iz Obrenovca. Srem se i dalje brani. Beograd čeka vrh talasa na obe reke. Trodnevna žalost.

MUP Srbije saopštio je u utorak uveče da je evakuisano ukupno 31.873 ljudi. Zvanično su potvrđene 22 žrtve, od čega je samo u Obrenovcu nađeno 14 tela. Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče na sednici Vlade da će najverovatnije biti nađeno još tela kada se voda povuče.

Načelnik operativnog gradskog centra za vanredne situacije Aleksandar Marsenić izjavio je jutros da su tokom noći najviše evakuisani građani iz centra Obrenovca odakle je bilo najviše poziva.

On je na RTS-u rekao i da su Sava i Dunav u blagom porastu, ali da za sada nema informaciju da bi tokom dana moglo doći do proglašenja vanredne odbrane od poplava.

On je dodao i da je Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda organizovao preventivnu dezinfekciju u svim prihvatilištima na teritoriji grada za lica koja su evakuisana sa poplavljenih područja.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *