БЕЗБЕДНОСНЕ СЛУЖБЕ: Екстремисти стигли у Сребреницу, Вучић у опасности!

BEZBEDNOSNE SLUŽBE: Ekstremisti stigli u Srebrenicu, Vučić u opasnosti!

10 jula 2015

fsdh9wzw8-640x427Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je situacija uoči sutrašnjeg komomorativnog skupa u Srebrenici izuzetno složena.

Kako navodi, saznanja bezbednosne službe Srbije preneta su premijeru Aleksandru Vučiću, koji će sam odlučiti da li će otići u Potočare.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da su neki ekstremisti već stigli u Srebrenicu.

“Situacija uoči sutrašnjeg skupa u Srebrenici je izuzetno složena. Očekujemo veći broj ekstremista tamo, neki su već prisutni a neki će pristići u Srebrenicu sutra. Situacija je vrlo uzavrela, u bosanskim medijima su prethodnih dana pojačane poruke netrpeljivosti prema Srbiji i premijeru Aleksandru Vučiću, koga smo obavestili o tom saznanjima”, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, premijer je upozoren i on će samostalno odlučiti o svom odlasku u Srebrenicu.

“Predsednik vlade je samostalna ličnost i ne će samostalno doneti odluku, naš posao je da mu osiguramo bezbednost i ukažemo na rizike”, rekao je Stefanović.

On nije želeo da iznosi detalje do kojih su došle bezbedonosne službe, ali je nagalsio da su sa njima upoznate službe u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj, od kojih se očekuje “da preuzme sve neophodne mere”.

“Najavljeno je prisustvo 50.000 ljudi i gotovo je nemoguće sve ih obezbediti na tako malom prostoru”, rekao je Stefanović.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *