БЕЗОБРАЗЛУК БЕЗ ГРАНИЦА: Украјина и ЕУ испостављају надреалан захтев Србији – да се угасе светла

БЕЗОБРАЗЛУК БЕЗ ГРАНИЦА: Украјина и ЕУ испостављају надреалан захтев Србији – да се угасе светла

2 маја 2023

Баш у недељи кад је Украјина гурнула прст у око Србији и згазила њен територијални интегритет, сумасишавши кијевски режим испоставио је званичан захтев медијима у нашој земљи.

Чим су повукли потез против Београда и били уздржани за пријем лажне државе Косово у Савет Европе, представници власти глумца Владимира Зеленског послали су писмо српским новинарима како би требало да извештавају о сукобима у Украјини.

Тај готово надреални безобразлук одважиле су се да обелодане једино Вечерње новости, али имамо информације да је писмо из украјинске амбасаде стигло на бројне медијске адресе у Београду.

Практично, у том суманутом покушају да уређују српске медије, неонацистички цензори Владимира Зеленског, подржани од Запада, послали су речи и термине који би требало да се „забране“ у јавном простору, а шта су формулације које би новинари требало да користе.

У маси бурлескних „сугестија“, пред којима би се и Орвел запањио, само ћемо истаћи да је, на пример, и реч „мир“ на црној листи украјинских „уредника“, а списак формулација које милују њихове и Западне уши је подугачак.

Зашто ћуте борци за слободу

Остаје нејасно, како то да су велики борци за слободу медија у Србији, гневни и гласни освајачи људских права, остали неми пред овим шокантним писмом које је послала амбасада Украјине.

Остаје дилема, зашто удружења новинара, еснафске групе, синдикати, НВО организације које се баве слободом говора, ћуте пред овим недопустивим потезом званичног Кијева.

Остаје питање, како то да ни министарство информисања или спољних послова, скупштински одбори за медије, регулаторна тела, савети за штампу, бар неким саопштењем не стану у одбрану српских медија од овог непојамног страног мешања у новинарски посао.

А можемо само замислити како би изгледао тај фуриозни јуриш свих „слободумних“ ратника за истиниту и слободну реч, да је на пример, руски амбасадор покушао бар једним малим словом да уређјује медије у Србији.

Нова ЕУ вредност – тотални мрак

Прошле недеље, и политичке елите из ЕУ су се „прославиле“ наметањем демократије и слободе Србији.

Одбор за спољне послове Европског парламента усвојио је фамозни Билчиков извештај у ком се Београд позива да се усклади са одлуком Савета о обустављању радиодифузних активности Спутњика и РТ.

Практично, суочени са расположењем апсолутне већине грађана наше земље против санкција Русији, Брисел би да забрањује овдашње медије.

У име „слободе говора“, ЕУ би да инсталира своју бруталну цензуру и да уведе потпуно евроатланско једноумље у нашу државу.

Тачније, европске политичке гарнитуре теледириговане из Вашингтона, јаловом и бесмисленом акцијом, која неће имати никаквог ефекта, покушавају да на силу усаде своју „истину“ у мозгове Србима.

Они који нам деценијама соле памет о испуњавању стандарда, о демократским вредностима, о томе да су слободни медији услов напретка ка њиховом безгрешном друштву, сада захтевају да се укину медији у Србији.

Не могу да истрпе чињеницу да Срби могу да чују и другу страну и да сами слободно донесу закључке.

Не могу да прихвате да нису успели Србима до сада да исперу мозгове и да их окрену против Русије.

Не могу да схвате да су толико новца уложили, толико новинарских радионица платили, толико медија и аналитичара обучили, а да је ефекат нула.

Последње истраживање НСПМ показује да 68 одсто грађана Србије верује да је за рат у Украјини главни кривац НАТО, а против увођења санкција Русији је 83,7 процената испитаника.

Зато је паника у Кијеву, Бриселу Вашингтону.

Зато не знају више шта ће са Србима.

Зато би да ишчупају каблове из штекера, да погасе светла, да забрањују речи, да избацују новинаре на улицу, да уводе мрак.

Жао нам је.

Спутњик ће наставити свакодневно и неуморно да објављује истину, прецизно одабраним формулацијама.

Које нам нико није издиктирао.

(Спутњик)

KOMENTARI3 коментара

  1. persida says:

    Nije lose biti u mraku, povecace se natalitet, a na to nacisti nisu racunali.

  2. Rodja says:

    Sultan hil i biden usanacist admin stoje iza svega. Ali da "se Srbi ne dosete" kao to radi ukri. A da sultan ostane cist, jer nam usa sada "misli dobro", ali da "zaboravimo milosrdnog andjela, kolaterne stete i kamtrejlere". Providno i sramno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u