BEZOBRAZLUK JAVNOG SERVISA: RTS emitovala kartu Kosova kao suverene države

BEZOBRAZLUK JAVNOG SERVISA: RTS emitovala kartu Kosova kao suverene države

11 decembra 2013
39395_vest_RTS---Karta-Kosova-naslovnaZvuči neverovatno, ali javni servis je prikazao latiniču kartu tzv. Jugoistočne Evrope na kojoj je Kosovo potpisano i omeđeno granicama kakve važe za suverene države.Lako bi se moglo pomisliti da je u pitanju namerna fotomontaža, kojoj je cilj da blati nacionalnu rtv-kuću Srbije, da taj prilog sa tom i takvom kartom nije zaista moguće videti u videu na zvaničnoj stranici Radio-televizije Srbije.

Ovom prilikom se ponovo pokazuje da su temelji Srbije i srpskog naroda najtruliji u Beogradu, preciznije u umovima intelektualne i političke elite koja je metastazirala iz postsocijalizma u glavnu prepreku ozdravljenja Srbije i Srba u celini.

Ni jedan javni servis u okruženju ne bi emitovao sadržaj koji se kosi sa zvaničnom državnom politikom, a i ako bi se desilo nešto slično u formi nenamerne greške iz neznanja, urednik ili novinar koji bi to dopustio, snosio bi posledice u vidu otkaza.

RTRS, sa druge strane, još uvijek emituje gotovo isključivo latinične titlove stranih filmova i serija, ali teško da nekome pada na pamet da Brčko isključi sa karte Republike Srpske, bez obzira što su to aktuelni nosioci političke vlasti kapitulantski potpisali i Brčko predali već odavno.

Biće da umove u Beogradu treba dobrano provetriti i nepremostivo trule pokloniti Prištini ili Zagrebu, kojima svejedno naginju u klasičnom primjeru samounižavanja. Jedini je problem što ti Beograđani koji to čine, samoupljuvavanjem najčešće ne ugrožavaju sebe, već upravo nas u Republici Srpskoj ili naše sunarodnike u Vukovaru ili Kosovskoj Mitrovici.

Kad ćemo se složiti da je neko prevršio svaku meru?

(Frontal.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. marko says:

    NIJE TO BEZOBRAZLUK PITANJE JE JEL SNS I SDP VUCICI I DACIC VEC POTPISALI POGLAVLJE 35 PRE SVIH DRUGIH U KOJEM PISE PRIZNATI PECAT REPUBLIKE KOSOVO STO ZNAC I DRZAVE A NARODU CE CIN POTPISIVANJA PREDOCITI ZA TOBOZE 8 GODINA KAD DRUGA POGLAVLJA POTPISU UBRZANO NA ZAHTEV EVROPE KOJA POLITICKI MOZE SAM O SRBIJU U EU UZETI KAO I BUGARSKU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *