BIA sprečila atentat na Vučića?

BIA sprečila atentat na Vučića?

7 avgusta 2013

vucic pricaOsnovano se sumnja da je grupa islamista koju je Bezbedonosno-informativna agencija pohapsila nadomak Aranđelovca, nije organizovala kamp verskih fanatika-vehabija, kako se u prvi mah sumnjalo, već je planirala atentat na vicepremijera Aleksandra Vučića, po nalogu uhapšenog narko-bosa Nasera Keljmendija, saznaju Naše novine.

Kako otkriva sagovornik, srpske službe bezbednosti su još pre nekoliko meseci otkrile naoražunu skupinu, i od tad traju operativna obrada i praćenje osoba koje su se pojavljivale u kući u selu Bosuta kraj Aranđelovca.

„Pre nekoliko meseci već je osujećen jedan napad na potpredsednika Vlade. Prema operativnim podacima sa terena, na kolonu automobila u njegovoj pratnji koja je trebalo da prođe kroz Šumadiju pripreman je klasičan prepad. Trasa puta je tada u poslednji čas promenjena, pripremana akcija je osujećena, ali je nastavljena potraga za osobama koje su se sumnjičile za planiranje napada. Akacija njihovog hapšenja je dugo pripremana i na kraju pažljivo izvedena, a sumnja se da je religijska pozadina njihovog boravka u šumadijskom selu bila samo paravan“, navodi obavešteni izvor.

U selu Bosuta uhapšeni su vojni penzioneri T.P. i još četvorica ljudi, a policija je u kući pronašla „Škorpione“, municiju, bombe i drugu opremu.

Kkao je BIA otkrila, najbliži saradnici narko-bosa, koji pokrivaju teritoriju Kosova, Novoga Pazara i Bosne, sastali su se u više navrata na raznim lokacijama i planirali ubistvo potpredsenika srpske vlade.

„Direktan povod su bile informacije koje su kružile podzemljem o tome kako srpski državni organi, uz podršku SAD, pregovaraju sa Drakom Šarićem, koji je bio svedok saradnik u velikom procesu protiv balkanskog narko-bosa. Panika je naročito zavladala kada je počeo da se steže obruč oko Nasera Keljmendija, neposredno pred njegovo hapšenje na Kosovu“, kaže izvor.

On dodaje da je Vučić upozoren da mu narko-kartel radi o glavi, ali da lider SNS-a to nije ozbiljno shvatio. Tek kasnije, u medijima se oglasio njegov šef kabineta Aleksa Jokić priznavši da njegovom šefu preti ozbiljna opasnost.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *