БИЋЕ ГЛАДИ, СВЕТ ПРЕД KАТАСТРОФОМ У 2023?! Европски сељаци већ проклињу Путина, нешто веома опасно догађа се у сенци рата

BIĆE GLADI, SVET PRED KATASTROFOM U 2023?! Evropski seljaci već proklinju Putina, nešto veoma opasno događa se u senci rata

3 januara 2023

Svetskom tržištu hrane u 2023. godine preti katastrofa, upozorava šef Ruske asocijacije proizvođača đubriva (RAPU) Andrej Gurjev, navodeći da smanjena upotreba đubriva u nekim regionima zbog antiruskih sankcija može dovesti do vanrednog stanja.„S obzirom na oštar pad obima đubriva u brojnim regionima planete za 20-30 odsto u odnosu na nivo prošle godine, trenutna kriza dostupnosti hrane preti da se pretvori u globalnu katastrofu u pogledu hrane sledeće godine“, rekao je Gurjev, prneosi TASS.

On je napomenuo da je Evropa već ozbiljno smanjila potrošnju đubriva. Na primer, nabavka fosfatnih i potašnih đubriva opala je za trećinu, dodao je Andrej Gurjev.

Ekspert je takođe rekao da je Rusija ove godine smanjila snabdevanje Evrope kalijumom za 1,2 miliona tona (na 0,7 miliona tona), fosfatnim đubrivima – za 1,5 puta (na 2 miliona tona). Zbog toga Evropska unija već razmatra ukidanje ograničenja na sadržaj toksičnog kadmijuma u ​​mineralnim đubrivima.

„To će dovesti do preplavljenja evropskog tržišta đubrivima sa visokom koncentracijom opasnih materija. Neviđen udarac po zdravlje sopstvenog stanovništva zarad privremene situacije“, rezimirao je šef RAPU.

Ranije je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao da problem sa izvozom domaćih đubriva još nije u potpunosti rešen. Istovremeno, prema rečima predstavnika Kremlja, zbog uspešnih pregovora i zajedničkog rada sa UN, Rusija je ipak uspela da postigne određeni uspeh u oblasti izvoza.

(informer.rs/tass)

KOMENTARI8 komentara

 1. padre says:

  Šta jim je tu Putin kriv? Pa on jih je bezmalo molio, da se ne glupiraju, a oni ništa!

 2. milorad5 says:

  Da mračne stvari planiraju u vašingtonu i londonu(brisel je samo transmisija naredjenja oni ne mogu ništa da planiraju,zabranjeno im je),biće jako gadno i udaraju i po svom stanovništvu.Izgleda da su rešili da pobiju narkomane kod kuće i zavedu čvrstu ruku dikatature u "odbrani demokratije",i da usput izazovu pomor u mnogoljudnm državama u ostatku sveta.Brazil,indija,kina,indonezija,filipini i CELA AFRIKA su u velikoj opasnosti.Naročito je sad brazil na udaru posle pobede lule.Tamo se sprema gradjanski rat vać u toku ove god.i,zato je bolsika i zbrisao u ameriku,a već su bila dva pokušaja atentata na aktuelnog novoizabranog predsednika.Jbte čovek je predsednik samo par dana i već su dva puta pokušali da ga ubiju.Nadam se da će da ostanemo mi u srbiji zapećak i zadnja rupa na svirali,jer ovo što dolazi ove god.je najbolje nekako izbeći,a možemo da se provučemo samo ako ne udjemo u žižu dogadjaja i ne budemo DIREKTNO ciljni kao meta ni sa jedne strane sukoba.Ostali su VEĆ najeb.definitivno,jer SU U RATU a ni ne znaju to.I to u opasnom neograničenom ratu,bez ikakvih moralnih ili humanih normi.Sad će to da eksplodira u mnogim segmentima i na mnogim poljima svetskog postojanja uopšte.Osim namernog izazivanja gladi,upotrebe klimatskih orudja(to evo lepo već danas vidite,OVAKAV januar kakav je DANAS u srbiji je prirodno NEMOGUĆ,očigledna je upotreba klimatskih orudja na širokoj skali u centralnoj i istočnoj evropi)mogući je NOVI BIOLOŠKI NAPAD i pokušaj izazivanja većih epidemija u odredjenim svetskim regionima i biće gadjani najsiromašniji i najranjiviji,zapadne vodje žele ISTREBLJENJE i to je sad očigledno.Sa malo sreće ovde se ništa od toga bitno neće dešavati ove god.sem što će možda biti manjih obračuna sa šiptarskim pljačkašima povremeo uz liniju razdvajanaj sa kosovom i metohijom,opet će da krenu u pkradju šume i ovaca ali biće pucnjave tu ovoga puta i to ozbiljne."biće ratova i priča o ratovima ,ali gledajte da vas to ne uplaši"..ZA SADA.

 3. persida says:

  Sve je ovo u dogovoru sa vladajucom planetarnom elitom, plan je da se prepolovi stanivnistvo planete na pola, a netasica hrane ce biti samo jedno od sredstava. I posle kovida, glad. A posle gldi, smrt.

  • Nine says:

   A sve što je navedeno predviđeno je Agendom 2030 (Veliki reset) Klausa Švaba, koji su na Svetskom ekonomskom forumu 2020. godine potpisali Aleksandar Vučić i Ana Brnabić. Evo i dokaza: 57 Aleksandar Vučić President of Serbia Serbia Level 1 Head of State 58 Ana Brnabić Prime Minister of Serbia Serbia Level 1 Head of Government

 4. Nine says:

  Dragan J. Vučićević, Vučićev glasnogovornik, bi morao znati da nije Vladimir Putin uveo sankcije Evropskoj uniji, već je bilo obrnuto. Ko s đavolom tikve sadi o glavu mu se obijaju. Evropska unija se buni i što Putin ne podržava njihov predlog najviše cene energenata koju Rusija izvozi. Da imaju malo soli u glavi morali bi znati da uvek cenu određuje prodavac, a ne kupac. Neka ti nezadovoljni seljaci protestuju kod svojih vlasti, koja im navlači ludačku košulju vodeći ludačku politiku. Ništa pametniju politiku ne vodi ni naša vlast, ako se vlast jednog čoveka može nazvati vlašću. Njemu je preče slati i novčanu i pomoć u naoružanju ukrajinskoj vlasti i uvesti sankcije Rusiji, sledeći naloge svojih mentora, nego nabavljati energente iz Rusije po tri puta nižoj ceni od one koju će plaćati drugima. Hoće li i našim poljoprivrednicima kriv biti Putin, ili onaj ko najplodnije poljoprivredno zemljište prodaje Rio Tintu, što ne čini niko na svetu?

 5. Petrovgrad says:

  Zašto se ta sirotinja ne pobuni. Još nisu gladni, inače bi letelo perje. Hoćete sankcije može, ali nemojte da tražite od Rusije ništa. Prosto, kao pasulj. To je sirotinja koja drži do principa.

 6. Gagi says:

  Nas narod bi morao da ode do "kuce trnja" i zahvali se njihovom ideologu koji im je stvorio bolji i napredniji proleterski zivot. Za svo to srecno radnicko vreme, proleteri su trcali praznicima kod svojih roditelja ( tada bili zivi) po hranu i domace proizvode. Danasnjoj vlasti bi narod takodje trebao puno da zahvali, zbog toga, sto ogromne drustvene vrednosti i pare izdvajaju svakakvim neradnickim i jalovim "projektima". Da bi proleteska nasledna gologuzija mogla i dalje da zivi pristojno. Nisu se setili da sav taj novac upute selima i organizuju pristojan drustveni zivot ostalom narodu koji ne zivi na Senjaku i Dedinju. Apsurdno je govoriti samozivim i alavim individuama koji sebe nazivaju "drustveno odgovornim politicarima" sta je ispravno i dobro. Isti ti su se sluzili najgorim manipulacijama i mentalnim prevarama da bi osvojili vlast i dobrobit za sebe. NE i NIKAKO za narod. Dok takvi sebi prave muzicke fontane, liftove za bicikliste i staze gde ce da se rekreiraju,nasi proizvodjaci hrane jos voze traktore stare pedeset godina i nemaju nikakve liftove da pregaze blatnjave puteve. A mleko i kajmak su skupi, jel da, domaca sunka i kobasice su vec misaona imenica. Dzemove neko treba da kuva i skuplja voce, treba da se pomalo nesto i radi, jel da. Zderi radnicka klaso jos neki dan Milku, picu, virsle, pastete i ostale proleterske specijalitete. Bas je lepo bilo dok su roditelji bili zivi, tada je bilo roditeljske ljubavi i bas se dobro jelo. Danas narod ima druge zastitnike koji ga "vole i brinu" o njemu, niko nije upoznat gde ti "nasi" novi dusebriznici gaje sve te namernice koje nesebicno ustupaju nasem potomstvu da se prehrani. A, bolnice pune i prepune. Narodu je stigla jos jedna SRECNA nova godina, bice mnogo srecnija nego prethodne. To se vec vidi, plate i penzije su enormno skocile.

 7. radmila says:

  Ne proklinju evropski seljaci putina. Znaju oni vrlo dobro da su za sve krivi evropski politicari koji za sve krive Putina a sami unistavaju svoj narod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *