БИЋЕ РАТА: Армија Венецуеле не допушта Америци да свргне Мадура!

BIĆE RATA: Armija Venecuele ne dopušta Americi da svrgne Madura!

9 januara 2016

rtr4o9sp Venezuelan army 54Armija Venecuele, objavio je ministar odbrane te južnoameričke zemlje Vladimir Padrino Lopes, izražava „apsolutnu lojalnost“ šefu države Nikolasu Maduru.

Lopes je pritom podvukao da je predsednik Venecuele najviša vlast u zemlji „i zato mu potvrđujemo apsolutnu lojalnost i dajemo bezuslovnu podršku“.

Maduro je prethodno objavio novi sastav vlade u kojem je Lopes zadržao dotadašnji položaj.

Na decembarskim izborima opozicija (proamerički orjentisana desnica) je prvi put za 17 godina dobila kontrolu nad parlamentom Venecuele, ali je Vrhovni sud zemlje osporio izbor tri njena poslanika.

Parlamentarna većina je, uprkos tome, ostvarena, a predsednik parlamenta Enri Ramos je odmah potom objavio da će u roku od najviše pola godine biti razrađen scenario „mirnog, demokratskog i ustavnog“ zbacivanja sa vlasti Madura i njegove vlade.

Lopesova izjava, gledano u ovom kontekstu, samo potvrđuje da se Maduro neće predati i se u Venecueli može još svašta izdogađati.

(Fakti.org)

KOMENTARI2 komentara

  1. Veselin says:

    Jedino vojska Venecuele može da spreči državni udar SAD i uspostavljanje marionetske izdajničke valsti kao što je to urađeno i Srbiji 2000.

  2. Slobodan Radojev Mitric says:

    UHAPŠEN OBAMA - ARRESTED OBAMA - ARESTOVAN OBAMA - UHAPŠEN OBAMA -被捕的奧巴馬 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200849396812352&set=a.4305356467256.2150367.1087091937&type=1&theater

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *